美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

男爵府

引用:我唔敢肯定....但日本既就咩sample都有....

原帖由 andeskinki 於 15-02-23 發表
我唔敢肯定....但日本既就咩sample都有....
去日本……無時間去試妝……舊年11月去大阪前,都諗住去買cdp,但完全唔夠時間……

男爵府

引用:Quote:原帖由 BabyKwan 於 15-02-22 發表其

原帖由 576644 於 15-02-23 發表
有,但我問過幾次,唔同counter 都話無貨
即係又係睇彩數

侯爵府

牛年勳章

回覆:CDP粉底 (不吐不快)

去又一城個間ba 好好。幫我試兩隻色上面。最後只買了支lotion 同base。送左一pack 入面有base 同foundation 的sample。仲有盒powder sample 同一支emulsion sample。又有利是封。 幅圖最前那些。
最近又敗埋眼影同胭脂。

secrethk    發表於 15-2-24 14:05

侯爵府

睛靈勳章

引用:Quote:原帖由 Wishsss 於 15-02-23 發表wal

原帖由 BabyKwan 於 15-02-23 發表
我意思係如果cdp有粉底sample,咁我可以買粉底試,如果唔啱色,貨裝可以唔開,換返支啱色,或其他貨……我 ...
好辦法

伯爵府

引用:Quote:原帖由+576644+於+15-02-23+發表有,

即係又係睇彩數
係啊,日本都答我無貨,我問有無silky cream & cream foundation sample , 佢淨係俾得 silky cream 既oc20, 但我應該用oc00 or oc10, cream foundation就咩色都無,想比較呢2隻色&質感都唔得

侯爵府

576644 發表於 15-2-23 12:34
極之同意,而家好手緊,不過都係睇人,有時都肯俾多少少。。。
其實日本都係, 我岩岩買完,已 ...
係呀! 正正因為佢哋咁手緊,我有Dskin care,慢慢亦已經轉投其他brand的懷怉喇! 講真因為佢D嘢唔係平,唔試清楚我係一定唔會買㗎  雖然有好多時會寄DM叫我去攞sample試,試過幾次專登去拎,但原來得果0.x ml一包或有時兩包,你叫我點試得真!? 跟住就真係無咩興趣專登去拎喇!

而在日本買就好少少啦! 我幾個月前去Osaka個BA都好好,都好肯係比samples 我試,service 十分好呀! 所以我而家盡量留番去日本先買嘢! 正如妳所講.....在duty free 買又抵D,yen紙又平D!

侯爵府

576644 發表於 15-2-23 13:05
我去過counter話想試silky cream & cream foundation , ba淨係幫我試上手,最後亦無俾sample 我返去試清楚 ...
x 2  

我一直都好想試silky cream foundation,但在HK一直都比唔到 sample我試,所以直到而家都無買到! 但上次我在osaka,個ba終於比咗兩包OC10 sample我,遲下會試,如果好用,我會去番日本買

伯爵府

引用:Quote:576644+發表於+15-2-23+12:34+極之同

原帖由 babychat 於 15-02-24 發表
係呀! 正正因為佢哋咁手緊,我有Dskin care,慢慢亦已經轉投其他brand的懷怉喇! 講真因為佢D ...
我上年係日本(非旅遊區)買cpb 既ba 都ok 嫁,點知今年去第二個counter (旅遊區)就麻麻
要等好耐先有人serve ,仲要前前後後既客都係強國人...
ba 又手緊,我下次會試多次 非旅遊區買,如果都唔好就留返係duty free 買算數。。。

我同你一樣諗法,貴價牌子無得試/ 手緊就不如慢慢轉第二個brand , 始終類似products 好多牌子都有,如果唔係用開覺得好amazing ,而且其他野又無得試,無謂勉強

伯爵府

引用:Quote:576644+發表於+15-2-23+13:05+我去過

原帖由 babychat 於 15-02-24 發表
x 2  

我一直都好想試silky cream foundation,但在HK一直都比唔到 sample我試,所以直到而家都無買到 ...

我會再係日本買1-2次,如果都無foundation sample 就算,有野要買就係duty free 買。。。唔駛同強國人逼。。。

伯爵府

引用:Quote:原帖由+576644+於+15-02-23+發表有,

即係又係睇彩數
如果keep住用開,有相熟ba會好好多,唔買野都有sample

大宅

我都有試過cdp買錯色, 心痛死。cream foundation 佢suggest我用oc03, 買黑左, 依家唯有溝黎用

侯爵府

我都去左tst sogo 果間買野 service 真係無 有個ba仲全程黑面,果時已經無客 得我一個 問佢一句答一句咁 無介紹過產品

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 hashtag影視迷勳章

其實樓主可以打去CDP CS 反映返你嘅case, 有單應該可以換。

首頁

尾頁

跳至