自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

引用:Agree,懶特別嘅對白浪費了個有意思嘅劇情。

原帖由 TJ040 於 15-09-10 發表
Agree,懶特別嘅對白浪費了個有意思嘅劇情。成日umum沈沈睇到人好悶,尤其係雪莉D戲,見住佢副假牙就甩就甩 ...
認同認同

珍珠宮

減齡達人勳章 MommyPanel勳章 2018復活節勳章 陪月勳章

回覆:有無人覺得"陪著你走" 有d悶?

我鍾意呢類型嘅劇呀,本來節目巡禮見到講盲人跑步,覺得以tvb公式化嘅拍攝,肯定係超勵志個類,一定悶到抽根,所以完全對呢套劇冇興趣。但點知最後拍出嚟係呢類型嘅劇,我最鍾意呢類要嗒、要慢慢諗嘅對白,唔鍾意所有野都畫公仔畫出腸個d。
Btw, 話就話現實中唔會有人好似呢套劇d人咁講野,但現實中d人夠唔會好似d偶像劇咁講埋d深情到令人毛管楝嘅對白啦

hot_babe    發表於 15-9-11 11:58

大宅

前幾集好睇,琴日果隻我都覺得悶

水晶宮

tbb劇唔可以咁深架
你覺得佢讀晒出黎
因為佢個角式係咁"急"
而且觀眾係要洗緊碗果個阿媽係廚房用聽 都聽到發生緊咩事
唔係做俾人有咩好深既思考題 咁架...

侯爵府

死啦!我覺得好好睇⋯
有小3個d睇到我

好耐冇追曬成套戲

Ps 愛我請留言都好睇
Pps 睇開台劇...

珍珠宮

引用:Quote:原帖由+TJ040+於+15-09-10+發表Agree

原帖由 鍾小bb 於 15-09-11 發表
次次見到雪梨既話我就留意佢棚牙,好怪好怪
係囉點解咁怪嘅

翡翠宮

畀面勳章

mikema820 發表於 15-9-10 23:14
陳豪講嘢急係特登的, 帶出現代香港人平時就係甘生活, 只係忙 ...忙 ...去追逐功名, 而忘卻了關心親人和 ...

留意番佢既回憶片斷,佢講野係正常音速的,後來佢越來越忙,越黎越迷失,講野就越黎越快

pugbb    發表於 15-9-11 12:21
日日是好日

珍珠宮

引用:無意中睇下,+聽到+繼承繼承繼承,+你繼承

原帖由 MissMusic 於 15-09-11 發表
無意中睇下, 聽到 繼承繼承繼承, 你繼承左未?未繼承,唔繼承住, 繼承左就無得再繼承。

類似對白成日出 ...
呢part好煩

珍珠宮

引用:我唔鍾意d對白,太離地,唔真實,現實邊有

原帖由 BBcarrie 於 15-09-10 發表
我唔鍾意d對白,
太離地,唔真實,
現實邊有人會咁既對白架
如果現實咁講野應該有精神病

大宅

呢套劇不斷遊花園,情節重重覆覆,角色又少又不吸引,悶到陣

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章

我覺得ok, 有d位係悶少少, 但係要多d唔同類型既戲睇, 我唔想再睇TVB公式啦.

版主

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 版主 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

咸魚清菜各有所好~

我鍾意呢套劇,超鍾意"愛我請留言",對白有深層意思,嗒落有味,聽起黎係怪怪地,但電影/電視係夢工場,創作麻~

呢段時間我多數洗緊碗做緊家務,如果套劇一般,我會"聽"電視,行開行埋睇一陣,但如果好睇,我會停晒手睇,趁廣告時間做野,將家務拖長黎做~

jtw_ki    發表於 15-9-12 11:46

珍珠宮

回覆:cc_tse 的帖子

其實有d野唔明
點解要搬番去舊屋?

男爵府

雖則兩位主角都係好戲之人, 但太多對白同悶場, 好似睇緊台灣片同瓊瑤小說咁, 太離地, 吾係好頂得順

大宅

n年前, tbb有週六劇, 小品, 價值觀

呢套有呢d feel, 不過放平日, 就太感性了

男爵府

勁悶

寶石宮

虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 趣教勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 爸B勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

我幾喜歡睇

有些路啊,只能一個人走
我慢慢地、慢慢地瞭解到,所謂父女母子一場,只不過意味著,
你和他的緣分就是今生今世不斷地在目送他的背影漸行漸遠。

大宅

回覆:有無人覺得\"陪著你走\" 有d悶

悶……

侯爵府

伯爵府

畀面勳章

我可能因為無認真睇既關係啦,個果時候多數洗緊碗,係廚房,或者有野忙緊,我只係聽聲。。或某幾下望下個電視。

可能因為我淨係聽聲啦,我覺得陳豪長期講野甘快,好煩,煩到我轉台。

首頁

尾頁

跳至