美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

別墅

你指呢支嗎?

伯爵府

peach0810 發表於 16-6-12 19:38
你指呢支嗎?

係呀! 我今日買今日都用左。。。 我唔覺得有d咩特別。。。。

今日買防曬 & day cream,跟住用6折可以買呢支,所以買左黎試。。。

別墅

咁佢係唔係教你搽完daycream再搽防曬?因為水貨店果個人同我講可以當面霜,所以我平時搽完精華即搽佢~

伯爵府

peach0810 發表於 16-6-12 20:06
咁佢係唔係教你搽完daycream再搽防曬?因為水貨店果個人同我講可以當面霜,所以我平時搽完精華即搽佢~
...

BA話, 防曬可以當日霜,因為80%天然。。但講緊係落街買下野呀,出去食早餐再返屋企果d...

如果真係返工,outdoor玩, 就最好用返日霜再防曬,因為會唔夠水。

另外,今日個BA叫我買埋碎粉,佢地支防曬+佢地隻碎粉係 絕配wo... 會帶出清爽感又可以調色。。。 ummm... 我試左,防曬加碎粉。的確係爽到無搽野咁,但如果long. last whole. day會點我就唔知。

我都買左。。。。聽日試下先。。 但佢隻碎粉無色但有d閃,其實唔係我杯茶,不過算啦,剛好我要買碎粉,YSL又無貨,所以。。just try囉

別墅

多謝你詳細既解釋(emoji)(emoji)
我覺得佢隻防曬搽完都幾有光澤~ 我都試下搽完日霜再搽佢~

男爵府

之前睇過玫瑰花水,店員話BB都可以用,不過太貴了!

伯爵府

何師奶 發表於 16-6-13 00:58
之前睇過玫瑰花水,店員話BB都可以用,不過太貴了!

我好怕玫瑰味。。。 所以佢d玫瑰product吸引唔到我。。。
但支花水好多味。。都好聞。。可惜真係太貴。。。我鐘意都唔捨得買

別墅

我上次去銅鑼灣果間拎 sample,d sales 都幾好笑容(雖然有 d hard sell),最後因為佢話做緊 promo 買滿$600就可以 join member(平時$1200),所以就敗左................ 我買左支水漾精華同 eye mask,精華都吸得幾快,吸完有唔會話好笠,但只係買左幾日成效有待觀察

話時話,我試完佢嘅防曬又覺得幾好,都心大心細唔知買唔買好........ 但佢真係好貴...........

大宅

呢個品牌由Jurlique EX BOSS 開既
聽Jurlique ba 講架
基本上香熏偏貴
閒閒地在Harvey NICHOLS 都經濟過佢 更安心

不過都買過試過幾多野下
紅色支cleaning oil 用完條"利"會痺
綠色果支mask 好好用.有暗瘡敷完第二日會k.o 左
反而佢blend 好既按摩油唔錯!
藍色水份冇特別,唔值
紫色開頭用果個磨砂洗面ok , 但白完一陣 又回復返
紫色油無ba 講得咁好用
紫色mask 用後好乾

不能盡錄
好似兩年前俾青雲嫂吸引左入去買左一陣子
如果佢地大方d 送多d sample 會更好

複式洋房

回覆 Bido 的帖子

複式洋房

回覆 goosema 的帖子

公爵府

虎到金來勳章

我有張$500 COUPON有8折賣, 如有興趣通知我.

洋房

LEE個係SALE全天然, 效果我覺得可以

複式洋房

荷里活真係好差呀!頭先打去朗豪坊有個人態度好好!話唔買唔緊要

男爵府

Bido 發表於 16-7-6 17:10
呢個品牌由Jurlique EX BOSS 開既
聽Jurlique ba 講架
基本上香熏偏貴
按摩油幾錢?

洋房

我係剪報紙取sample 時,認識呢個band,因為我有暗瘡問題,所以被sales推介左支排毒oil +精華吸引左!敗了,用左真的幫到我,暗瘡少左,所以都想試試其他產品,例如補水

大宅

mielmiel 發表於 16-5-31 11:24
上2星期我都去過shop,防晒都好清爽唔錯但我用開shiseido,老公5月份生日用咗佢membership 八折買咗rose e ...

抗皺晚霜夠潤嗎?

子爵府

育兒性格勳章

小小魔天使 發表於 16-10-30 20:19
抗皺晚霜夠潤嗎?

OK好用架,但唔好心急買,原價要$800-900,我通常等promo 5或6折先入貨,遲啲睇下有咩聖誔優惠。 另外新出睡眠面膜,眼膜係我大愛,尤其眼膜,我係夜鬼用完第朝唔怕眼腫腫

大宅

mielmiel 發表於 16-10-30 22:34
OK好用架,但唔好心急買,原價要$800-900,我通常等promo 5或6折先入貨,遲啲睇下有咩聖誔優惠。 另外新出 ...

我試左佢個overnight mask sample, 都真係幾好,第二朝起身冇乜面油,証明真係保到濕,eye mask就未試過,我都係夜鬼,eye mask去到黑眼圈嗎?咩時候會做promo? 我覺得佢地啲sales勁hard sell又黑面,我都好怕去買野,我用開去角質同可可巴油

男爵府

mielmiel 發表於 16-10-30 22:34
OK好用架,但唔好心急買,原價要$800-900,我通常等promo 5或6折先入貨,遲啲睇下有咩聖誔優惠。 另外新出 ...

想問係咪會員先會有5或6折?想試玫瑰eye mask and sleeping mask, 但貴……唔捨得……thanks~

首頁

尾頁

跳至