自由講場

跳至

首頁

尾頁

別墅

引用:賺幾十萬嗰啲係極少數,全港得幾個,個個咁

原帖由 beauty06978 於 15-10-29 發表
賺幾十萬嗰啲係極少數,全港得幾個,個個咁好賺全港啲人都入哂會啦😝當然,我初接觸時都有反感,亦 ...
如果咁好,點解唔明買明賣?洗乜搞個咁既傳銷制度。我覺得朋友有好野介紹無問題,係朋友既幾蚊都唔會賺你啦。羊毛出自羊身上,果班上上上線日日Fb講自己幾悠閒在家工作,仲搵錢多過自己老公,又愈搬愈大,就係睇中c9既力量。全職媽媽有部分真係收入忟忟緊,又想搵錢幫補,又想在家工作? 呢d咪佢地時目標lor. ..
btw,無質疑過佢既產品成效,但唔認同呢個傳銷制度

別墅

引用:賺幾十萬嗰啲係極少數,全港得幾個,個個咁

賺幾十萬嗰啲係極少數,全港得幾個,個個咁好賺全港啲人都入哂會啦😝當然,我初接觸時都有反感,亦 ...
如果咁好,點解唔明買明賣?洗乜搞個咁既傳銷制度。我覺得朋友有好野介紹無問題,係朋友既幾蚊都唔會賺你啦。羊毛出自羊身上,果班上上上線日日Fb講自己幾悠閒在家工作,仲搵錢多過自己老公,又愈搬愈大,就係睇中c9既力量。全職媽媽有部分真係收入忟忟緊,又想搵錢幫補,又想在家工作? 呢d咪佢地時目標lor. ..
btw,無質疑過佢既產品成效,但唔認同呢個傳銷制度

珊瑚宮

2024年龍年勳章

引用:Muji+部机不可以放pure+eo.

原帖由 天瑜 於 15-10-29 發表
Muji 部机不可以放pure eo.
原來無印機唔可以用純精油架?
我用緊部老翻無印添

珊瑚宮

引用:我不算資深分子,用了10個月,因本身對精油

我不算資深分子,用了10個月,因本身對精油有興趣,所以會深入了解,但我並唔係揾唔少,無將佢當作揾錢工具 ...
偏激言論?我諗要搞清楚事實唔係我。英方芳療師唔認同食精油, 係, 但德芳,瑞芳芳療師都一樣有反對聲。有時間上綱睇睇, 對YL反對用油既方法, 外國,香港都一樣唔少。唔同國家芳療師都有反對聲, 唔通大家得閒無事做, 揾事來搞咩。

珊瑚宮

引用:Quote:原帖由 cbeyond 於 15-10-29 發表點

我唔係同無印的精油比,而係引用無印的擴香機的價錢,精油當然無得比,其實應該咁講啦,我唔係話yl係最好, ...
咁真心建議閣下試多d唔同精油, 世界上好既精油真係唔少。YL精油靚到其他精油無得比, 絕對唔認同。用油,傳銷手法有問題就100%認同。

珊瑚宮

引用:Quote:原帖由 cbeyond 於 15-10-29 發表點

我唔係同無印的精油比,而係引用無印的擴香機的價錢,精油當然無得比,其實應該咁講啦,我唔係話yl係最好, ...
加多句, 我個人庵尖的, 我用精油會睇埋產地,種植方法,提取方法。YL並未提供完整資料係網站及精油包裝上,通常越靚越純精油提供得係越詳細。

複式洋房

引用:Muji 部机不可以放pure eo.

機都有分??

(六)使用在孩童身上時必須更加留意。
基本上對1歲以下的嬰兒不要使用精油;幼童的使用上亦需控制香味<——呢點未update? 已有好多bb按摩班係D香薰治療師按?

雖然話濃度高不宜飲用,但我唔明本身係食物嘅野點解濃縮完會唔入得口,應該溝左水稀釋左就得先係……?!

複式洋房

引用:Quote:原帖由+beauty06978+於+15-10-29+發

原帖由 cbeyond 於 15-10-29 發表
加多句, 我個人庵尖的, 我用精油會睇埋產地,種植方法,提取方法。YL並未提供完整資料係網站及精油包裝上,通 ...
我所講嘅偏激言論並不是針對用油方法,各個國家用油方法一向都有爭議,唔同學派的聲音都不同,自己跟邊個學派咪跟返嚟用,同yl精油又唔係話一定要食,擴香都有佢嘅效用
我所講嘅偏激言論係你講到用youngliving嘅人就係被洗腦,無見識,迷信,如果如你所講只係覺得佢貴又無咩特別,又有咩必要好似叫全世界人唔好用佢咁?
至於資料,yl 都好詳盡㗎喎,產地,種植同提煉方法,上網就揾倒,又有出書,詳列每種精油用法,每種精油有咩成份對咩病症有幫助,我揀佢就係因為佢透明度高,資料詳盡,需然我都唔太鐘意佢用傳銷手法,但又唔駛因為佢係傳銷就認定佢係呃錢,洗腦,佢嘅產品真係好用
我完全唔會話除咗yl唔用第二啲,只係未遇見另一個令我更信任的品牌,你成日話好多好過佢又平過佢,有無邊個品牌你覺得資料詳盡,100% pure 同organic, 高濃度而又平過佢嘅介紹吓?如果有我都會試㗎,只係我唔識咋

侯爵府

引用:Quote:原帖由+beauty06978+於+15-10-29+發

點解d人成日以為人地完全無用過就去踏其他牌子, YL唔係咁特別啫, 用過有咩出奇。
同無印比,唔係覺得YL好靚, ...
請問可舉例一些德國、英國芳療級的精油品牌嗎? 謝謝你

禁止訪問

好媽媽勳章 醒目開學勳章

引用:Quote:原帖由 天瑜 於 15-10-29 發表Muji

禁止訪問

引用:Quote:原帖由 天瑜 於 15-10-29 發表Muji

禁止訪問

複式洋房

引用:Quote:原帖由 yik_c 於 15-10-29 發表機都

無畏無懼…盡一個香薰治療師應有的責任…繼續發聲...不能再有受害者

***請大家務必理智及安全地使用精油** ...
thx so much!!!!!
咁一般小朋友病點先算安全用油等小朋友舒服D?? 我諗大部分牌子都冇講每日嘅限量?
“只要是精油,就隱含不同的化學成分”下………………好難接受!即係冇精油係純天然?!
咁睇搞到我對精油卻步…………

男爵府

我的育兒心得勳章 熱血勳章

引用:Quote:原帖由+天瑜+於+15-10-29+發表無畏無

原帖由 yik_c 於 15-10-29 發表
thx so much!!!!!
咁一般小朋友病點先算安全用油等小朋友舒服D?? 我諗大部分牌子都冇講每日嘅限量?
“只 ...
地球上所有野都係由94種化學元素組成

複式洋房

引用:Quote:原帖由 yik_c 於 15-10-29 發表thx s

原帖由 雞煲煮家明 於 15-10-29 發表
地球上所有野都係由94種化學元素組成
ok 咁明曬

翡翠宮

引用:我最近買了,未知效果如何,但千幾蚊有機又

原帖由 KeekeeNg 於 15-10-28 發表
我最近買了,未知效果如何,但千幾蚊有機又有10枝油同其他嘢,價錢都合理。

...
我都買咗
等貨中

大宅

引用:Muji 部机不可以放pure eo.

路過一問,我以前買muji機+muji香薰。後來見muji的香薰唔係純精油,就轉買NYR的精油用,但仍用muji機。muji機應該可以適用於其他純精油㗎喎,乜原來唔係嘅咩?

子爵府

引用:你自己有無用過?有無讀過?呢個牌子好多醫

你自己有無用過?有無讀過?呢個牌子好多醫生護士都用,而佢嘅用法係根據法式傳統精油用法,你有無去過法國 ...
我自己有用過,亦被add咗入好多乜group物group,睇咗好多討論。。。

首先,你話好多醫生護士都用YL,請問點謂之好多?我自己係醫護人員,起初用係for情緒,買咗starter kit,除咗情緒,仲跟其他用家意見試咗好多其他方面嘅嘢,不過坦白講,效果的確非常麻麻,之後已經無再用。眼見好多YL die hard fans嘅討論好片面,仲有好多好似你咁,鍾意講「醫護人員都用」這類說話來作宣傳,事實上我身邊所有醫生,無一個認同YL啲人講個套醫病方法的。

我相信精油有它的療,有問題的不是YL的精油,有問題的是YL的銷售和宣傳手法。

子爵府

偏激言論?我諗要搞清楚事實唔係我。英方芳療師唔認同食精油, 係, 但德芳,瑞芳芳療師都一樣有反對聲。有時間 ...
jm唔知你記唔記得,我曾經開post問過關於YL精油的問題,當時你在我的post跟我們分享了很多意見。我想話你知,最後我幫襯咗親戚,買咗套starter kit,被add晒入佢地嘅whatsapp & Facebook group,睇到個班人嘅討論。。。。算吧啦jm,留返啖氣暖肚,反對聲音個班人唔會聽得入耳

男爵府

引用:Quote:原帖由+cbeyond+於+15-10-29+發表偏

原帖由 Mamaskhy0011 於 15-10-30 發表
jm唔知你記唔記得,我曾經開post問過關於YL精油的問題,當時你在我的post跟我們分享了很多意見。我想話你知 ...
我冇用過 YL,但我有用開精油,多數用 primavera。最近我幾個朋友不停同我講 YL 好好用,講到好神奇,所以我就上網 search 嚟睇。我一向相信精油有實際效用,以前大學時更走去讀咗個 summer course,所以當我見 YL 鼓勵人內服精油我真係眼都凸哂

我有都幾勁嘅敏感問題,已經因為敏感入過幾次醫院,要留院打針先搞得掂。咁我朋友就極力推薦我用 YL 支 lavender 油用嚟揸敏感嘅地方 咁我話佢知我唔可以亂咁唔稀釋就搽,就算係 lavender 油我都唔可以,而且 lavender 油我屋企已經有幾支唔同牌子,如果都一樣係 100% essential oil 就唔使拎比我喇⋯ 點知佢話唔同㗎呢支係勁好多,唔同㗎你用咗就知 其實我睇成份真係唔知有咩唔同,佢講到神油咁可以有明顯即時效用,除非支油加咗嘢,唔係點會有藥物咁嘅效果?唉 不過我見佢上哂腦咁,我講乜佢都聽唔入耳㗎喇

cffw    發表於 15-10-30 21:03

首頁

尾頁

跳至