想生BB

跳至

首頁
34567...8

尾頁

別墅

cutiemapa 發表於 15-11-4 23:54
又多一個無返工o既jm~~~我又要再講。。真係唔上bk都唔知有咁多同路人!

哦。。你準備開始o既。。 ...

哈哈,祝大家快點bingo,到時候升呢媽咪group

侯爵府

2018復活節勳章 畀面勳章

jaiii 發表於 15-11-5 00:28
係呀,我婚前檢查疑似多囊呀,婚後幾個月先開始試,一直到而家都無中過。婚前檢查呢單野係我老公,人生第一 …
我好奇問下。。你睇過董醫生。。咁點解唔繼續睇佢o既?

侯爵府

Fatfat_ball 發表於 15-11-5 00:38
估唔到咁多jm同我一樣冇做野備孕!其實為左生b,真係要付出好大,我前果排因為冇做野,覺得自己又生唔到b, …

我都成日會亂諗,,尤其係好怕俾人問而家做乜。。D人個個覺得未生b又唔做野好奇怪。。雖然我老公都成日叫我唔好理人地講乜。。但有時聽o左都會介意o既!

好彩有呢度呻下

侯爵府

甜甜格格 發表於 15-11-5 01:45
哈哈,祝大家快點bingo,到時候升呢媽咪group
承你貴言

男爵府

引用:+本帖最後由+cutiemapa+於+15-11-5+08:20+

原帖由 cutiemapa 於 15-11-05 發表
我都無理其他人呀
朋友問開咪話過咗年先搵工囉,而家抖下

最緊要c6 撐你啫,我都淨係同咗兩個人講我想生b, 父母都無提廢事有壓力

男爵府

引用:估唔到咁多jm同我一樣冇做野備孕!其實為左

原帖由 Fatfat_ball 於 15-11-05 發表
估唔到咁多jm同我一樣冇做野備孕!其實為左生b,真係要付出好大,我前果排因為冇做野,覺得自己又生唔到b, ...
同我一樣呀
唉。拖拖下已經年紀唔細,身邊朋友個個已經兩件,唔到你唔急

侯爵府

timtong 發表於 15-11-5 09:20
我都無理其他人呀

我早2年直情無同人講想生B。。個個問起都話遲下先啦。。未開始plan呀。。但而家就有D “括”出去o既心態。。因為話未plan都無人信啦。。年紀又有返咁上下。。
我又掩飾唔到我鐘意小朋友呢個事實。。。

睇生殖科呢件事就唔係太多人知。。係我老公。。我爸媽同2個好朋友。。
因為有人俾下意見好D!

我等陣去睇report喇。。而家個心卜卜跳。。

大宅

回覆:養好身體等bingo。。。

其實我早兩年真係未諗住生,係今年三月先開始,點知又咁好彩第一個cycle就中,可惜8w時小x左!仲要我個best fd早我三個月有,我地好開心以為大家可以差唔多時間生!宜家佢生左喇!我成日玩佢個b,得個恨字,個心都有d up, 如果bb未走,我下個月就預產期!我明白做人唔應該諗返轉頭,不過有時好難控制!仲有,幾年前自己又覺得未ready,以為年紀仲細,好易有,搞到宜家30先黎開始,發現原來唔係想像中咁易!早知果陣早d計劃生啦!我宜家其實唔理其他人點講,係除左我老爺奶奶,我驚佢地覺得我咁後生又唔做野,又蛋都冇隻,淨係洗佢個仔錢,會唔鍾意,但我又諗如果我搵返野做,我就有壓力,我之前有返工,最少兩個月病一次,c6覺得可能係小x既原因,先叫我唔做養好身體準備好下一次!所以,我真係好希望快d再bingo呀!

大宅

回覆:cutiemapa 的帖子

加油呀!一定冇事既!

cutiemapa    發表於 15-11-5 12:14

男爵府

引用:+本帖最後由+cutiemapa+於+15-11-5+09:49+

加油啦

醫生俾啲advice 你地都唔係壞事
對症下藥嘛

cutiemapa    發表於 15-11-5 12:14

男爵府

引用:其實我早兩年真係未諗住生,係今年三月先開

其實我早兩年真係未諗住生,係今年三月先開始,點知又咁好彩第一個cycle就中,可惜8w時小x左!仲要我個best ...
唔好諗返轉頭啦
再俾啲心機bb 一定會再嚟

我都唔敢同我老公嗰邊啲親戚講自己無嘢做 佢哋慳慣覺得我會洗晒c6 啲錢無貢獻

所以趁而家空檔咪快啲調理好身體,快啲ready 唔再dup 時間

大宅

引用:Quote:原帖由+cutiemapa+於+15-11-05+發表

原帖由 timtong 於 15-11-05 發表
我都無理其他人呀
我無做半年,但都仲有朋友會問幾時搵工。。。我都啞左唔識答,一定唔會答休養生BB,初時都會答抖下先算,而家如果答我老公話養我,好似好串

大宅

引用:Quote:jaiii+發表於+15-11-5+00:28+係呀,

我好奇問下。。你睇過董醫生。。咁點解唔繼續睇佢o既?
第一次見佢發現左朱古力瘤,1粒1.7cm佢已經話我好難有,最好割。決定試iui打晒針,谷到1粒卵,係有瘤果邊,佢即刻話呢個cycle放棄,有瘤果邊有卵做iui機會好細,我果下真係勁唔開心將努力白費晒。。。然後就叫我考慮做手術話要大概8萬。。。因為我覺得做手術唔係唯一解決方法,佢講到甘,即係無其他野幫到我,無謂次次去到都如我做手術,甘我只好book另一個醫生試下。。。有好多BK JM都有朱古瘤都可以自然有

大宅

回覆:timtong 的帖子

我好明白你呀!我c6屋企都慳架!所以我買咩做咩都唔比佢屋企人知囉!不過,我宜家都唔理咁多喇!我自己開心咪得囉!太大壓力會影響生bb架!jm們,我地最好要調整好自己既心態呀!咁先易中架

男爵府

引用:Quote:原帖由+timtong+於+15-11-05+發表我

原帖由 jaiii 於 15-11-05 發表
我無做半年,但都仲有朋友會問幾時搵工。。。我都啞左唔識答,一定唔會答休養生BB,初時都會答抖 ...
哈哈 同我一樣
我唔理架 咪同人講個巿道麻麻又懶搵
等埋過年先算囉

兩公婆顧得掂就算,反正自己無嘢做都唔洗人接濟我

我都諗住試多兩個cycle 唔得就iui 啦
開初啲朋友聽到都幾唔建議,但約略解釋俾佢知佢都覺得可以一試

希望你快啲好翻再嚟過!

別墅

Fatfat_ball 發表於 15-11-5 10:19
其實我早兩年真係未諗住生,係今年三月先開始,點知又咁好彩第一個cycle就中,可惜8w時小x左!仲要我個best ...

向前看啦,我都30先來計劃生Bb la,我覺得自己30好後生,大把人遲過我地,我朋友47歲先生又咪係咁,你首先要調理好情緒,因為會影響荷爾蒙㗎,加油丫,有咩就上來揾姊妹傾下啦

男爵府

引用:我好明白你呀!我c6屋企都慳架!所以我買咩

我好明白你呀!我c6屋企都慳架!所以我買咩做咩都唔比佢屋企人知囉!不過,我宜家都唔理咁多喇!我自己開心 ...
哈哈 就係囉,我係啲大洗怪本身
偏偏又同個慳家family 既仔結咗婚(雖則我c6 已經進化咗)

就算無嘢做點都要洗下錢,睇醫生都洗咗唔少啦,要買返啲嘢平衡返

別墅

cutiemapa 發表於 15-11-3 23:23
我2個月前開始無做野。。因為之前身體差要養好身體。。其實有時都真係好悶架。。同我傾下計啦
...

不如我地開返個whatsapp group ,大家都唔使做野

大宅

引用:Quote:原帖由+jaiii+於+15-11-05+發表係呀

原帖由 timtong 於 15-11-05 發表
陳志慧醫生我book 咗呀
但排到二月先睇得
佢係好nice,令到你好舒緩,有問必答,姑娘們都好nice。。。但我都有聽過佢有負評!有jm連續兩次iui都谷左5-7粒卵,cycle要放棄,覺得佢判斷能力有問題。。。我係佢度做左幾次iui都不成功,地點都遠,我有諗過轉醫生,但跟開又唔想轉,所以都好矛盾呀。。。而家不育科要排好耐先有得睇我果時係好彩2個醫生都係有突然有位,甘岩我又得閒,所以半個月就排到

男爵府

引用:Quote:原帖由+timtong+於+15-11-05+發表陳

原帖由 jaiii 於 15-11-05 發表
佢係好nice,令到你好舒緩,有問必答,姑娘們都好nice。。。但我都有聽過佢有負評!有jm連續兩次iui都谷左5 ...
陳醫生nice 就好啦,我都係求其睇一個婦科本身,診所好舊,入到去唔自在,醫生照兩下就俾排卵藥又收得好貴
你係做natural iui or 要打針個隻?
其實我都諗住搵佢睇下我既情況適唔適合做iui
其實我之前朋友介紹過一個生育醫生定顧問,佢借啲倚八我做咩結咗婚咁耐都唔生 我心諗大口難言啦
佢話去台灣做好平,而且中既機會一定高過香港。我而家都心郁郁

首頁
34567...8

尾頁

跳至