時政擂台

跳至

首頁
34567...22

尾頁

大宅

回覆:點解要咁大陣仗冚小販檔?

痴缐到出胡椒噴霧

禁止訪問

引用:Quote:原帖由 joetreemo 於 16-02-09 發表

男爵府

走水貨又唔見咁落力冚

水晶宮

畀面勳章

引用:無牌小販,食完有事點追究?整到地方勁污糟

原帖由 李豆豆 於 16-02-09 發表
無牌小販,食完有事點追究?
整到地方勁污糟,受罪既係邊個?
你媽我定!!
到時就有另一班x員出嚟 不停鬧政府 警察 食環 執法不力。

水晶宮

回覆 goat 的帖子

我反而想樓下有

子爵府

引用:Quote:tomatoMM 發表於 16-2-9 00:20 我你

原帖由 Zenia 於 16-02-09 發表
我記得呢個廣告呀!

不過我以前未見過對住想買串牛雜魚蛋食嘅香港人,警察要出防暴隊同胡椒噴霧趕人唧。 ...
學你講, D本土垃圾如果淨係想買牛雜咁簡單,要去戴口罩圍人咁大陣仗?又想有人美化暴力搞事就真。

伯爵府

引用:痴缐到出胡椒噴霧

原帖由 TzeChingMaTa 於 16-02-09 發表
痴缐到出胡椒噴霧
正常人都唔會為串魚蛋同人起爭執啦, 佢地跳上警車,都知另有目的啦,睇清楚先啦

珍珠宮

畀面勳章

引用:Quote:原帖由+blackberry+於+16-02-09+發表

原帖由 yannes_chow 於 16-02-09 發表
小販檔生存就係因為新年店舖收爐先有空間。 大家有默契
依家好多休一日甚至唔休

男爵府

引用:Quote:原帖由 opart 於 16-02-09 發表負擔

原帖由 yannes_chow 於 16-02-09 發表
次次有人話危險有滾油又點

人地好地地企定擺擋又會出事既? 咁台灣d 夜市死得啦
好聽D,咪就係怕市民食肚疴,事實係咩?咪就傾斜商舖大主

水晶宮

畀面勳章

又嘈又雜 又 污糟, 千其唔好係我樓下。

人哋樓下我又無所謂喎

翡翠宮

走水貨就唔理,全年擺3日檔就要拉要鎖!
痴筋

大宅

引用:Quote:原帖由+zbpaul+於+16-02-09+發表其實

原帖由 Lulu0820 於 16-02-09 發表
果堆本土派比香港人休息一日得唔得?大年初一,攪事都搵第二曰

...
佢地特登嘅,咁先有noise, 我記得佢地之前又係大時大節又話要攪事, 你睇衣家幾多人又話警察趕小販唔啱

珍珠宮

無牌小販都要撐!

本土人士又出沒,多謝黃C,香港永無寧日!

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

引用:Quote:tomatoMM 發表於 16-2-9 00:21 可能

原帖由 goat 於 16-02-09 發表
咁可以好似另一個post提議, 搵個地方正正經經咁搞, 起碼有管理, 食物食落口都安心。不過我無記錯的話, 十幾 ...
唔好儍啦~

ㄧ定要人多旺地區班人先有生意,以前試過在西環海邊搞,唔使ㄧ年又執晒~

台灣人地係幾十年小販已聚集擺賣,樓上居民搬入己是這樣~

在香港去邊處找條人口密集的街做? 你住上樓上得唔得先,再講女人街,廟街又唔係大把小販,路邊也大把小食~

大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

男爵府

認識瑞士牛牛第二回 育兒性格勳章 陪月勳章

引用:因為要消除所有香港文化你香港人鐘意既野就

原帖由 yannes_chow 於 16-02-08 發表
因為要消除所有香港文化
講得去
689話要去殖化

大宅

我決定我不再掃街!
(雖然我好鍾意掃)
我唔想一有事就係警方錯咁.....
行動證明唔係大聲就啱!

大宅

講一套做一套

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

fungenergy    發表於 16-2-9 01:31

珍珠宮

2024年龍年勳章

明眼人都知有班人為亂而從中攪攪震,從中攪亂

小販只是一隻棋子,導火線,本土前線班人從中攪事,向警方挑釁

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

本土派撐小販塞爆旺角掀罵戰 警舉黃旗警告

旺角山東街及砵蘭街交界一帶,晚上有10多名小販在後巷擺賣,多名食環署職員原本在場戒備,不過有10多名本土派的本土民主前線成員晚上現身,部分人戴上口罩或蒙面,他們號召小販搬往朗豪坊港鐵站出口附近繼續擺檔,小販轉移期間,部分人把手推車推出馬路,令現場的汽車無法通過,令交通擠塞引起司機鼓譟。數名警方手持盾牌及警棍到場調停,令在場人士情緒更加高漲,本土派成員及小販與警方口角,在場圍觀的市民為數眾多,令場面更加混亂。

混亂期間,一名圍觀的男子聲稱被一輛的士輾過腳部,需在場的警員調停,將安排救護車送院治理。本土民主前線召集人黃台仰曾呼籲警方後退,讓市民返回行人路,不過此時警方卻一度出示黃旗,要求聚集在馬路上的大批市民返回行人路,此時再有20名警員到場增援,令場面氣氛再度緊張。

http://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20160208/bkn-20160208215507182-0208_00822_001.html

大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

大宅

引用:講一套做一套+ +

原帖由 豬仔脾 於 16-02-09 發表
講一套做一套
警方唔係掃小販,係掃搞事分子!

好恐怖,越來越多人指鹿為馬!

首頁
34567...22

尾頁

跳至