影視娛樂

跳至

首頁
34567...18

尾頁

珍珠宮

啱啱睇咗第一集, 全度妍個樣比美版女角柔弱但表現到女主既智慧同堅毅. 個律師行女合夥人跟足原裝, 女配亦都似足原裝角色, 但男律師無原裝咁好樣. 女主老公則比美版型.

我只睇過原裝美版第一季, 韓版劇情, 拍法同原裝差唔多, 不過連法庭場景都跟埋美版就有啲怪怪地, 同以往韓國法庭戲啲場境好似好唔同. 不過, overall 非常好睇, 全度妍好好戲, tvn既劇集好高質素, 希望唔好好似美版咁做咁多季, 一至兩季見好就收算數. 睇完韓版第一集令我有啲想睇返美版咁多季.

象牙宮

2024年龍年勳章

引用:啱啱睇咗第一集, 全度妍個樣比美版女角柔弱

原帖由 RelaxHippo 於 16-07-12 發表
啱啱睇咗第一集, 全度妍個樣比美版女角柔弱但表現到女主既智慧同堅毅. 個律師行女合夥人跟足原裝, 女配亦 ...
係呀,我都想睇美版嚟止戲瘾……

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 開心吸收勳章

一口氣看完三四集,劇集節奏真的掌握得很好,完全沒冷場,基本上沒有一句多餘的對白,看似沒相干卻又好像每個人都知道一點李泰俊賄賂案的始末,所有線索像拼圖一樣一塊塊地出現,雖然有美劇的劇本可參考,但這個改編卻毫不遜色。劉智泰的眼神戲更有點睛之效,即便他總是運籌帷幄也不覺突兀。最後在門前出現的人,是李源根?

子爵府

wyl 發表於 16-7-17 13:09
一口氣看完三四集,劇集節奏真的掌握得很好,完全沒冷場,基本上沒有一句多餘的對白,看似沒相干卻又好像每 ...
最係在門前出現? 你講金律師屋企嗰個? 我估應該是搞李泰俊的人, 個班人咁鬼黑暗, 李根源只係同金律師爭職位, 不至於要偷入屋

李根源至今戲份好少, 但每次出現都不多餘, 起畫龍點晴作用,劇本功勞

李泰俊同律師講一定要保釋外出, 跟住捏皺老婆同徐中元張相, 我鍾意睇咁冷靜、老謀深算的人都有緊張動情的一刻

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 開心吸收勳章

眼神煞

笑起嚟一樣charm

伯爵府

2018復活節勳章

回覆:全度妍劉智泰tvN新劇《傲骨賢妻Good Wife》

今集非常精彩,精彩之最,第一,李泰俊識破後輩檢察官偷錄音一場,兩隻狐狸狡笑中眼藏利刃,演繹了在整個司法界什至韓國社會,你不能信任任何一個人。第二必定是法庭保釋一場,男女主角充分表演出複雜的眼神及情緒,特別慧敬話對他的恨,每一日都有變化

另外想問,徐中元翻查網上資料,是研修院時期,慧敬曾經醉酒駕駛,傷害了那位姜司機嗎?而當時李泰俊幫她cover up的意思嗎?

男爵府

Pr0udfish 發表於 16-7-17 20:51
今集非常精彩,精彩之最,第一,李泰俊識破後輩檢察官偷錄音一場,兩隻狐狸狡笑中眼藏利刃,演繹了在整個司 ...

似係,所以佢一畢業就嫁,冇做過律師

寶石宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

wyl 發表於 16-7-17 16:23
眼神煞
我覺得佢好有個人魅力

伯爵府

2018復活節勳章

引用:Quote:Pr0udfish 發表於 16-7-17 20:51 今

原帖由 Janis 於 16-07-17 發表
似係,所以佢一畢業就嫁,冇做過律師
慧敬話自己當時精神散漫狀態,對事態一概不知,他日好可能變成他人把柄,徐中元呢個角色唔係咁簡單,希望佢始終只對慧敬愛護有加

今日兩夫妻見面,李泰俊話相信老婆同徐無野,我睇到嬲嬲地,自己背叛在先,憑咩講信唔信啊?未睇得出此男人對老婆真情定假意,劉智泰好野,心計男同愛妻號兩副臉孔互換,毫不含糊,都表現得游刃有餘,卑鄙得鬼咁有魅力

子爵府

Pr0udfish 發表於 16-7-17 22:42
慧敬話自己當時精神散漫狀態,對事態一概不知,他日好可能變成他人把柄,徐中元呢個角色唔係咁簡單,希望佢 ...
你成日讚劉智泰,咁尹繼尚呢?

伯爵府

2018復活節勳章

引用:Quote:Pr0udfish 發表於 16-7-17 22:42 慧

原帖由 MC1128 於 16-07-17 發表
你明知我兩個男主角都咁喜歡架 我連尹繼尚套咁冷門的Last都搵來睇左幾集,就是希望睇佢演多啲不同角色,不要專做癡心情長劍。徐中元造型極得,氣場亦一啲無比全姐比下去,兩人演同期亦睇唔出佢實際年輕咁多

我期望徐中元個角色再複雜啲,譬如三分邪七分正咁,依家角色性格陰暗面露了少少端倪,修正返隨時又做得暖男 暫時覺得尹拿捏得準而有利,進可攻退可守呢

伯爵府

MC1128 發表於 16-7-17 22:51

暫時呢4集劉智泰搶鏡好多,豆豉眼交足戲,尹繼尚戲份未到,依家只係少少講佢為成功不擇手段,但究竟點陰險都未講,依家只係有型的鹹濕oppa

伯爵府

Pr0udfish 發表於 16-7-17 23:53
你明知我兩個男主角都咁喜歡架 我連尹繼尚套咁冷門的Last都搵來睇左幾集,就是希望睇佢演多啲不同 ...
我想問... 成日咪話搵個兩日劉智泰嘅不在場証據嘅, 但事實上佢真係有攬女, 點俾人屈呢?

珍珠宮

soscho 發表於 16-7-18 14:23
我想問... 成日咪話搵個兩日劉智泰嘅不在場証據嘅, 但事實上佢真係有攬女, 點俾人屈呢?
...
佢話自己俾人屈唔係攬女,係賄賂。

伯爵府

wyl 發表於 16-7-18 15:24
佢話自己俾人屈唔係攬女,係賄賂。
即係佢唔想攬, 係個女攬住佢?

其實D鏡頭都來去好快, 唔知佢係enjoy 緊定人地夾硬黎

子爵府

soscho 發表於 16-7-18 15:32

同amber上床,李泰俊從來無否認,所以成日話無對唔住其他人,只對唔住老婆

我都估不在場證據,係指同趙國賢會面收賄

伯爵府

MC1128 發表於 16-7-18 15:43
同amber上床,李泰俊從來無否認,所以成日話無對唔住其他人,只對唔住老婆

我都估不在場證據,係指同 ...
呵, 我明啦, mix up 左

伯爵府

2018復活節勳章

引用:Quote:wyl 發表於 16-7-18 15:24 佢話自己

原帖由 soscho 於 16-07-18 發表

即係佢唔想攬, 係個女攬住佢? >>>>

好忙,見到忍唔住,好鬼鍾意你個解釋,慧敬不用太恨佢老公

其他JMs正解

子爵府

Pr0udfish 發表於 16-7-18 15:51
即係佢唔想攬, 係個女攬住佢? >>>>

好忙,見到忍唔住,好鬼鍾 ...
其實,李泰俊個條床上片段全國廣播,我覺得佢最對唔住係對子女,老婆係成年人,有承擔能力,但對子女來講,太惡劣

伯爵府

2018復活節勳章

引用:Quote:Pr0udfish 發表於 16-7-18 15:51 即

原帖由 MC1128 於 16-07-18 發表
其實,李泰俊個條床上片段全國廣播,我覺得佢最對唔住係對子女,老婆係成年人,有承擔能力,但對子女來講, ...
唔知韓版有冇因應東西方文化差異,調整了劇中人反應,我睇落覺得有。依家我睇到個男人出軌,好容易就獲得了原諒,李泰俊媽媽直情話個新抱反應過度,慧敬個仔雖然好保護媽媽,又同同學打交,但都唔似有幾嬲個老豆。

錯就錯在段視頻曝光在群眾眼前,否則偷下食只是小事一盅 只能說韓國兩性地位實在懸殊,反之女方仲要花唇舌同個出軌老公解釋自己同上司的關係,睇到火到來

首頁
34567...18

尾頁

跳至