自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

是是但但 發表於 16-9-18 19:10
Agree,個女人唔慌好,冇愛心,唔like唔緊要,唔係全世界都喜愛動物,可以理解。但佢住人地屋企,佢先係外 ...
係喎, 我唔介意人唔鐘意/驚動物 (好似我都驚狗), 你可以避開, 但點都唔可以傷害佢地架嘛 重要踢我心肝, 真係太歲頭上動土, 事件中既未來99堅忍得 未嫁黎已經敢傷我心肝, 嫁左黎重得掂既, 如果個仔敢出聲我仔都踢走埋
(ง •̀_•́)ง 漫漫長路, 加油

男爵府

幸福花 發表於 16-9-18 09:27
我有個朋友調番轉..奶奶死左老公搬去新抱同仔住.我朋友養左三隻貓.因怕陌生人..有次抓傷左奶奶..佢老公送左 ...

我都有類似情况,我奶奶一向自己住,有工人照顧,半年前跌斷左腳,老公想接奶奶來我家住,用2個工人照顧佢,但我屋企有4隻貓,最老果隻已養左成11年,我奶奶又勁憎貓,話若安排佢來住,叫我掉左我四隻宝貝先,我同老公講,若佢掉左我D宝貝,我就同仔和貓貓走,叫佢自己一個去做孝子,之後我老公無再提叫佢呀媽來住,真唔發火當我病貓

水晶宮

回覆 kachunma 的帖子

咁依家你奶奶有冇搬嚟同你住?其實只要有愛心,貓係會慢慢接受陌生人!

男爵府

幸福花 發表於 16-9-18 20:46
回覆 kachunma 的帖子

咁依家你奶奶有冇搬嚟同你住?其實只要有愛心,貓係會慢慢接受陌生人! ...

無呀!最後去左老人院,因除4隻貓外,若佢來住要成間屋拆晒間過晒,從新裝修,根本無可能,只是我老公以為可以可行,比我剷左佢一獲,以後唔敢再提

幸福花    發表於 16-9-18 20:58

侯爵府

仲好。還掂你都唔想奶奶來住。有貓嚇走佢

侯爵府

一定趕個女人走,點知佢會不會静静雞趕隻貓出街。
疑人不留!

侯爵府

2018復活節勳章 畀面勳章

回覆樓主:

我覺得都未結婚搬入黎住,就唔可以咁冇禮貌,結左婚都唔可以踢貓啦。我細個比貓wear過好驚貓,但老公仲係我男友果陣,我上佢屋企,見到佢啲貓都唔會搞佢,最多佢衝埋黎我會縮咋。

珍珠宮

2024年龍年勳章

回覆:隻貓做左屋企既原爆點

如果個仔無單聲俾佢女友知,咁個仔其實有責任咯

大宅

熱血金章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

bobomia 發表於 16-9-19 07:34
如果個仔無單聲俾佢女友知,咁個仔其實有責任咯

認同, 拍得拖仲諗住一齊生活嘅, 女方無可能唔知自己男友有隻貓, 男方亦無可能唔知自己女友唔鍾意貓。 點解仲要帶返屋企搞自己隻貓家人?

伯爵府

wing514 發表於 16-9-17 23:42
我只覺未來阿嫂同個哥衰格
嫁左要同99住就話冇得揀啫
依家未結, 冇能力就唔好同居住啦

同意

侯爵府

大廚勳章

踢貓?個女人好無愛心
比我即時掉佢啲野出走廊.. 大家爛鬥爛.佢最好搬走。最多唔要個仔,自己都唔好長期受氣!
快樂烹飪好時光,天天都是快樂天。
互相幫助~

天氣仲係好熱啊

子爵府

回覆樓主:

明知自已不喜歡貓或是驚貓,為甚麼還上去住,玩呀,自已無家嗎?

男爵府

引用:我有個朋友調番轉..奶奶死左老公搬去新抱同

原帖由 幸福花 於 16-09-18 發表
我有個朋友調番轉..奶奶死左老公搬去新抱同仔住.我朋友養左三隻貓.因怕陌生人..有次抓傷左奶奶..佢老公送左 ...
嘩,我一定會離婚

伯爵府

開心吸收勳章

「未來」阿嫂⋯一日未結婚,一日都未係正式阿嫂,更何況間屋係阿媽,喎鍾意隻貓就唔好痴住人屋企賴死唔走

首頁

尾頁

跳至