親子旅遊

跳至

首頁
34567...21

尾頁

大宅

Joann,

I applied Visa Approval Letter from below website and will do Visa upon arrival of Da Nang Airport. The fee is USD6 for approval letter and u need to pay another USD25 at Airport and bring necessary documents as mentioned in the application email.

http://www.cheapvietnamvisa.net/

大宅

Vanessa-lee 發表於 17-4-3 11:32
Joann,

I applied Visa Approval Letter from below website and will do Visa upon arrival of Da Nang A ...

我真是用這個方法,成功入境!
等候20-25分鐘進入峴港

大宅

8331 發表於 17-2-26 20:00
想請教你book 此酒店7xx 是雙人房?是經那裡book 呀? 我email 去酒店book 平過agoda 和經酒店網book ,不過 ...

我都是住 A la carte酒店,雙人普通房,有海景的,但以我觀察 還是露台房最正

酒店早餐好吃的
每日6-10供應,每日都有微量變化

伯爵府

MAYHO23 發表於 17-4-23 09:34
我都是住 A la carte酒店,雙人普通房,有海景的,但以我觀察 還是露台房最正

酒店早餐好吃的

我book 四人房,但冇book 露台房,好期待

請問酒店附近有乜美食介紹下,謝謝

大宅

8331 發表於 17-4-23 14:42
我book 四人房,但冇book 露台房,好期待

請問酒店附近有乜美食介紹下,謝謝

就酒店隔離的餐廳已經好正,我們第一晚落機 返酒店放低行李,立即落樓下食飯,主打海鮮,好多本地人補襯。
五樣野食,港幣$300
越南的食店會有收據的!

伯爵府

MAYHO23 發表於 17-4-23 17:50
就酒店隔離的餐廳已經好正,我們第一晚落機 返酒店放低行李,立即落樓下食飯,主打海鮮,好多本地人補襯。 ...

嘩,好正

大宅

峴港的士有三隻顏色,白色,綠色,黃色,三款也坐過,主要是不同車隊公司,服務態度良好,下車時,開車門予客人,客人下車後才收錢,每次都是坐三幾十往返市區各點

伯爵府

MAYHO23 發表於 17-4-23 17:59
峴港的士有三隻顏色,白色,綠色,黃色,三款也坐過,主要是不同車隊公司,服務態度良好,下車時,開車門予 ...

多謝你分享,還有冇特別的地方可介紹下,換錢在那最好?

珍珠宮

BK Milk勳章

Vanessa-lee 發表於 17-4-3 11:32
Joann,

I applied Visa Approval Letter from below website and will do Visa upon arrival of Da Nang A ...

我上次都用呢個申請,但要留意佢的封信會連埋其他旅客既資料

男爵府

人已在會安玩到第二日, 超正!(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)
容許我先放相放毒先!

男爵府

暑假去係咪好熱呢?

男爵府

A la carte 最正是旁邊就有海鮮街,過條馬路就係 My Khe Beach, 同埋頂樓個infinity pool 正到不得了,超嘆!
又放下相先

我同酒店講是老公生日,加左百幾蚊送既decoration, 仲有包其他野既。遲d再詳細分享!

男爵府

ziyu 發表於 17-4-25 01:02
人已在會安玩到第二日, 超正!(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)
容許我先放相放毒先!:wahah ...
我嚟緊6月都去峴港,到時會帶兩歲囡囡一齊去,我想問當地推BB車會方便嗎?
我諗緊直接用揹帶定係帶BB車好...

男爵府

fighting13 發表於 17-4-25 01:14
我嚟緊6月都去峴港,到時會帶兩歲囡囡一齊去,我想問當地推BB車會方便嗎?
我諗緊直接用揹帶定係帶BB車好...
...

睇你玩邊度,但d 路唔算平坦, 2歲建議咩帶都ok, 但我帶Bb 車因太重4歲

男爵府

ziyu 發表於 17-4-25 01:17

謝謝你解答
另外簽証見你話網上整, 是否指領事館??
我見D人係網上整完先係做落地簽証

男爵府

fighting13 發表於 17-4-25 01:25
謝謝你解答
另外簽証見你話網上整, 是否指領事館??
我見D人係網上整完先係做落地簽証 ...

簽證限期一個月,唔駛咁早。等等我玩完返來寫個詳細既遊記比大家!
我過關總共只用左5分鐘,換完張電話卡就簽完! 仲有專人服侍form 都唔駛自己填!

男爵府

ziyu 發表於 17-2-23 21:35
講到DAY TOUR, 朋友介紹下, 我係TRIPADVISXX個度搵左間NO.1既DANANG DAY TOUR, 有幸我去果幾日, 都有當中CO ...
以上行程係一日嗎?
我都想要LINK呀,麻煩PM我呀 thanks you
另外day tour 一團大約有幾多人架?
去巴拿山車程會唔會好耐? 因為我女會暈車浪....如果中途可以停下車,抖下再開車就最好XD

另外你住過Pullman未呀? 我BOOK咗Pullman

男爵府

ziyu 發表於 17-4-25 01:29
簽證限期一個月,唔駛咁早。等等我玩完返來寫個詳細既遊記比大家!
我過關總共只用左5分鐘,換完張電話卡 ...
好呀!!!

男爵府

fighting13 發表於 17-4-25 01:35
以上行程係一日嗎?

未住過Pullman

已pm u day tour link, 一家人就一團,我們今次2大1小

男爵府

fighting13 發表於 17-4-25 01:35
以上行程係一日嗎?

其實由a la carte 去大概半個中左右車程,唔遠呀

首頁
34567...21

尾頁

跳至