自由講場

跳至

首頁
34567...10

尾頁

子爵府

healthymimi 發表於 18-7-15 02:58
我上次有朋友都比人扼,一講$,佢即鬧走對方
又是失婚,對方又作老婆撞車bye bye, 自己是設計師,傾了幾個 ...

出trip無錢 又係呢啲借口

侯爵府

2018復活節勳章

wewanwan 發表於 18-7-15 00:19
由於字數所限 所以再開新page, 講到包裹入面有錢我已經覺得有唔妥 你寄小禮物,情信,我都覺得正常,點可能 ...

樓主你都有晒答案啦,仲問我地?心中有數啦 賤招。好彩你夠醒。總之我嘅格言係:寧比人話係港女,摟住d錢過世,都總好過被愛情蒙蔽雙眼,雙手奉送,比人呃錢呀!講真,你嘅分析
再講,一個真係鍾意自己嘅人,係唔會咁輕易就將金錢同感情混淆囉。呢種問題只會令人處於兩難。咩野人都係,講錢就失感情。其實一d都冇錯。

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

wewanwan 發表於 18-7-15 09:56
佢用咩借口問你借錢?

del

珍珠宮

crystal媽咪 發表於 18-7-15 09:51
網上世界唔好盡信。
我估多數呃人,比地址、户口呢d更要提防。
之前有人問我取電話no.,因pm sent唔到相。 ...

你好清醒
我估佢第一次引你入局,
之後再借,無回頭!

公爵府

回覆樓主

樓主,你俾咗地址佢,佢咪諗住成功咗,仲唔即刻提款咩。
我有個失婚朋友,又係類似情況。佢平時好醒,好在有次食飯佢講開。又係單親有個女,耐不耐會send 佢同個女嘅相俾我朋友。然後話去開東南亞trip,嚟hk 探佢,叫佢幫手book 酒店。故事去到呢度俾我地知,即刻stop 佢book 酒店。好彩佢都聽。之後發展落去自然係出trip 期間出事,要佢匯錢。我朋友真係諗過匯,因為個數唔算大。又俾我地stop.然後有朋友攞個名去google. 果然有好多女士share 被呃經驗。去到呢刻,個失婚朋友先醒。
可惜,最後失婚朋友上內地"消費", 同人講心。我地只好係咁盡㩒佢出錢。結局係結婚幫對方嚟hk,事成後好在對方仲有良心,同佢離婚。

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

minmin 發表於 18-7-15 10:16
你好清醒
我估佢第一次引你入局,
之後再借,無回頭!

可能不是欺騙,是不善理財

大宅

回覆樓主:

J M你好精明,多謝分享

伯爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

wewanwan 發表於 18-7-15 00:13
我之前成日睇新聞見到事主比人呃好多錢,心諗,點會有人咁蠢架,見到唔對路應該識閃啦,今次輪到我遇到呀, ...

千期咪理佢,早排做身份證時,見入境處就係播緊呢種騙案

子爵府

pig-mum 發表於 18-7-15 10:26
J M你好精明,多謝分享

所以我寫出黎,並唔係心大心細問大家意見,而係想話比大家知,真有其事。佢諗住先表示友好,先比錢入包裹等我以為佢真係好人,之後就會問你攞返錢,出trip,遺失銀包,叫你幫手book酒店,所有情都一模一樣啦

子爵府

回覆樓主:

明白你既心情,可能對外都會講,等緣份啦,緣份來就自然會有

但當一個人,無所事事,就會諗~都想有個伴同自己一齊!雖然話可以搵朋友,但唔通成日痴住人地一家大細既家庭活動咩~

我c6也是交友app 識的,而且好快認定,結埋婚,所以我覺得唔一定無機會,但當然啦,可能要經歷好多次先搵到,記住,總之唔好同錢銀有關!一個剛認識,而佢係真心搵另一半既男人,係唔會要求你喺金錢上幫佢的~

急還急,退後一步諗一諗,不過你都好聰明

子爵府

金金人 發表於 18-7-15 10:52
明白你既心情,可能對外都會講,等緣份啦,緣份來就自然會有

但當一個人,無所事事,就會諗~都想有個伴同 ...

聽到你呢個case, 都好開心。你地一齊左幾耐先認定對方?

子爵府

wewanwan 發表於 18-7-15 10:54
聽到你呢個case, 都好開心。你地一齊左幾耐先認定對方?

十幾日左右。。。

跟住就已經決定要結婚

子爵府

金金人 發表於 18-7-15 10:56
十幾日左右。。。

跟住就已經決定要結婚

咁你當時點解咁有信心

禁止訪問

回覆樓主:

子爵府

luv_miyuko 發表於 18-7-15 10:59
至弊見過網上有人好似好醒,點知最後問一句“我唔幫佢係咪好衰?”,即是仲有好多恨男人既女網友只係懷疑騙 ...

對,所以大家真係要退一步諗清楚,寧願無左段唔知真定假既姻緣,都好過無哂錢,我諗住攬住啲錢過世架

珍珠宮

好媽媽勳章

回覆樓主

我有一個朋友都知是詐騙手法
她都想看下什麼技倆
劇情都是個類
最後戲肉埋牙匯錢⋯⋯⋯

我朋友話我是有好多錢、但基於原因不能將D錢放在銀行、所以銀行是沒有的、亦不能用自己身份匯錢,

但我有很多流動資金、如你真是需要、你過來澳洲、我親自借俾你⋯⋯⋯去到呢度.

個個網上男已經知咩料、因為永遠佢地不蒲面、亦怕都是有警方埋伏、即係delet 佢unfriend她

她亦資詢過警方呢類手法、是沒有仇報的.
(假若真的匯了錢、是否知道是詐騙)

因是你在心甘情願底下匯上

現在D網上情緣真是騙局多到數不清

公爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

回覆樓主

我記得呢道有人中過招、同你故事一模一樣!

子爵府

sze811 發表於 18-7-15 11:02
我記得呢道有人中過招、同你故事一模一樣!

嘩,咁最後事主有無中招?

珍珠宮

好媽媽勳章

回覆樓主

我個friend單身5x

現在去D什麼什麼50+交友平台
有分三個月、六個月、十二個月(月費)
會為你match大慨心儀對象

多條選擇方向

男爵府

回覆樓主:

尼D網上情缘编案多不星數。單身女仕真係要小心。有 jm 話三唔識七点解 add 人?有咩点解啫,當識多個朋友,冇壞啫!但見唔对路,講到钱,就要醒目!一個只在網上对你嘘寒问暖,關懷備至但轉頭就藉口叫你金钱上幫忙,肯定100%是騙子。要執生,即走,冇駛懷疑是否騙局。

首頁
34567...10

尾頁

跳至