家庭理財

跳至

首頁

尾頁

大宅

wallshar 發表於 18-12-27 18:14
24 號先至同仔仔開户做完,今日再開户同女女開户做左9 個月,話冇個職員肯定係胡說8道。
...

如想做九個月,定完之後是否可即時取消戶口,還是要keep住户口一段時間才可cut?

大宅

Danjunior 發表於 18-12-31 21:09
Hi Wallshar,

有冇聽過泰禾果個美金保本人壽, 定存5年, 保本同保証有4.3厘每年回報? 你覺得點睇呢? ...

佢既保證你係咪100%信佢先?
可能有條款隱藏及收費等等
想保息保本都係做返定期吧

大宅

YouWakaka 發表於 19-1-1 20:44
如想做九個月,定完之後是否可即時取消戶口,還是要keep住户口一段時間才可cut?
...

定期完咗可即時取消户口,但個現金回贈優惠已經係12月31日完咗.

男爵府

畀面勳章

Danjunior 發表於 18-12-31 21:09
Hi Wallshar,

有冇聽過泰禾果個美金保本人壽, 定存5年, 保本同保証有4.3厘每年回報? 你覺得點睇呢? ...

開名問我咁得意?
如果保險合約上寫明保證就一定係保證。但記得保險公司好似只會寫明你今日俾幾多到期後保證退翻幾多,唔會同你計算有幾多厘,你要識得自己計。
泰禾集團主要做內房,債務評级麻麻,值唔值得博就自己諗。

伯爵府

wallshar 發表於 19-1-2 06:58
開名問我咁得意?
如果保險合約上寫明保證就一定係保證。但記得保險公司好似只會寫明你今日俾幾多到期後保 ...
我見你成日都會收到銀行啲產品資料,又好肯比意見人, 所以睇下你有冇聽過呢隻產品。

佢其實似中人壽果啲放5年保證有幾多厘個啲保險單。 所謂人壽保都係得1%。 不過我見自己有美金係手, 佢以美金為單位又算高, 所以我先考慮下。

男爵府

畀面勳章

Danjunior 發表於 19-1-2 21:49
我見你成日都會收到銀行啲產品資料,又好肯比意見人, 所以睇下你有冇聽過呢隻產品。

佢其實似中 ...

泰禾人壽母公司泰禾集團債卷有15厘以上,屬半垃圾级別,我就唔會買佢子公司發行的投資產品了。

首頁

尾頁

跳至