自由講場

跳至

首頁
34567...11

尾頁

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 親子王國15週年勳章

三房,旅行喼都要揾地方擺

子爵府

有能力,買三房一定不會後悔!

大宅

牛年勳章

熊熊老婆 發表於 19-2-14 11:10
想問下,700萬三房兩厠,咁扺,係邊區?

唔係呀,三房一廁,約七百呎大,唔係銀碼來的

大宅

回覆樓主:

一定買三房,住住下實會覺得細,唔夠用

禁止訪問

象牙宮

2024年龍年勳章

回覆樓主:

3房

侯爵府

3 房...

難得屋企有咁大空間, 最緊要人住得舒服, 或預留一房做客房/衣帽間/書房也不俗.

珊瑚宮

2024年龍年勳章

birdbirdfish 發表於 19-2-14 08:45
我們心儀既屋苑兩房都算大,有五百幾呎的

咁我覺得都夠呀

禁止訪問

回覆樓主:

侯爵府

親子王國15週年勳章

birdbirdfish 發表於 19-2-14 10:55
真係好吸引咁

仲有呀, 就算唔生多個, 唔請工人, 都可以整間書房。第時高小同小朋友温書, 可以並排坐, 請補習上黎都方便啲, 唔洗成日得係廳啦。多間房真係用途廣泛好多架。

我一結婚就買三房, 初頭幾年真係覺得自己好白痴, 供得咁辛苦又用唔哂啲地方, 但之後啲樓一路升, 就覺得之前辛苦都值, 因為等生左小朋友先換的話.......... 應該無乜可能了

水晶宮

育兒性格勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

有能力會買3房,始終大d住得舒服d.

珊瑚宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

買到三房就三房啦...

水晶宮

2018復活節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

回覆樓主:

3房, 多1間房可作出變動, 例如生多個或有需要請工人姐姐

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

3 房
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

大宅

三房,好多家庭最終目標都係三房,你買得起當然三房啦,再講遲d可能你又會想生多個的話,又唔使再搬屋

男爵府

回覆樓主:

睇你小朋友幾大啦, 我一家三口, 亞女出左國讀書, 得我兩公婆住3房2廁, 當做家務嘅時候就會話買咁大做乜, 廁所又要洗兩個, 同埋就算亞女喺度, 佢活動範圍都只係喺房, 我反而係將隔離房偷左位俾大d 個女, 我女間房人人見到都話洗唔洗咁大

子爵府

一定3房啦, 傢私買住便宜d, 有錢再換好d, 樓就唔係話換就換.
我自己都係3房三個人住, 有間做了書房, 而且小朋友越大多越東西, 要買好多櫃放書, 衫等等.

男爵府

3房無得輸

珍珠宮

回覆樓主:

3房,小朋友大左要自己一間房,咁就免除將來為左要多間房而搬。

珍珠宮

環保接龍勳章

birdbirdfish 發表於 19-2-14 08:39
而家同老爺奶奶一齊住,小朋友讀緊幼稚園,有感屋企越來越唔夠住,所以想買樓搬出來住,我同老公儲夠首期, ...

有能力一定3房, 一間房可以放旅行箱, 玩具/圖書, 小朋友大左, 小學如果學一D大型樂器呀, 唔洗放响廳, 仲有中學D書多到呢, 尤其高中, 又參考書又past paper呀咁。

就算將來放售, 三房個market都大D。

教養孩童,使他走當行的道, 就是到老, 他也不偏離!

首頁
34567...11

尾頁

跳至