夫婦情感

跳至

首頁
34567...12

尾頁

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 最關心BB問題熱投勳章 我的育兒心得勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

仔女,血緣關係一世不變
但老公,真係可以只係同床嘅陌生人。將個男人擺喺自己中心重要位置,突如其來嘅震撼往往難以接受,真真假假可以好可怕。同一個小三,可以幾年時間,一定有份感情建立左。

這段時間,你自己都冷靜下,唸下將來嘅路應該點行落去...加油吧。

男爵府

sillycandy 發表於 19-4-3 10:57
上星期,正能量滿滿果陣,打左呢篇野比我老公,好似好冷靜同好積極咁樣

這事情已過了剛好兩個星 ...

你先生睇完有咩反應呢?

大宅

Angelice-BeBe 發表於 19-4-3 12:32
仔女,血緣關係一世不變
但老公,真係可以只係同床嘅陌生人。將個男人擺喺自己中心重要位置,突如其來嘅震 ...

話比自己同丈夫聽: 現在只是為子女、為自己勇敢、精彩的活下去,到子女可以獨立的時候,隨時可以瀟洒地飛出現在的匡匡,是否可以與他走到最後,隨緣吧!
妳絶對做得到的,加油!

男爵府

上星期,正能量滿滿果陣,打左呢篇野比我老公,好似好冷靜同好積極咁樣

看到我眼濕濕,你好叻!加油!

若你選擇原諒,從另一角度看,你先生有病,需要你幫助!他不會一下立即好番,你們要互相扶持!

教會內也有夫婦溝通的支援,為你祈禱,加油!

珍珠宮

加油!

你一定要堅強!

現實生活中,真係有好多人唔知自己伴侶有外遇!我有親人到佢正室死後,我地晚輩先知道佢有私生女!

e家無論如何,牌面上你c6一定佔上風,因為有小三可以風流!

如果俾我,一定要利用呢件事去提升裝備自己,令自己成長,過去咗嘅事情你已經無辦法去改變,追究只係加深對自己傷害,暫時最重要,係你要把握時間,用你能力去改變你將來,唔好浪費時間去回憶以前,虛耗你d能量,你需要能量去超越以前嘅自己!

要發洩有好多其他方法,但對住c6哭鬧就真係一d意義都冇,就算將來咩結局,自己一定唔可以輸俾自己!

大宅

睇完都覺得你會好辛苦。心愛一個人,完完全全地信任,換來這個結果,真的令人好難受。學其他JM講,多D出去搵朋友散心,搵下自己的興趣發展下,唔好以佢為中心轉。你變得更好更愛自己,佢才會醒覺自己睇漏眼,你不再是那個單純無知的16歲少女,你會為自己而活。這亦是對小朋友的身教,對自己也有所交待。希望你們過到這風波後,能一家人再過幸福快樂的生活。

**建議你將D相放入USB,然後搵地方收好,不要再看啦!

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

sillycandy 發表於 19-4-3 09:12
那位女士已OVER 50了。我同我老公講,話佢真係好有部署去入侵我地個屋企,但C6唔信,話佢唔係咁既人喎,所 ...

你老公咁講野,真係激死人,
明顯個女人好有手段,
你老公分分鐘信佢唔想破壞你頭家㖭。
唔緊要,時間會証明一切,
既然之前小三因為你老公陪你而發癲,
你就要同老公去多幾次旅行,
放下相上fb,
小三唔甘心,
自然會出招搞你和你老公,
慢慢你老公就會睇清楚佢真面目。
你老公肯在仔女面前認錯,
相信佢真心想同你走下去,
加油。

複式洋房

mingmama 發表於 19-4-3 12:40
你先生睇完有咩反應呢?

佢先係只回覆「我明白的」就咁四隻大字,在我黎講,當然係幾心灰意冷啦! 不過我主動同佢講返,我要求佢應該要打返多D野比我回應,因為我見過佢曾經去氹那位女士時,打過一篇野比佢(WELL....我又係比較啦!)

今朝佢就SEND左呢段野比我睇

「從文字上,親口說及行動上足以證明我愛妳,但妳已經不會再相信我,就算我打一億字也無補於事,重點是妳要放下,放下才能建立互信,放下才能把無力感消除,找回安全感,這樣我們才有氣力一起走下去,對嗎?
我愛妳老婆,我還要拖著妳的手走到白頭呢」

複式洋房

lhyv 發表於 19-4-3 12:42
看到我眼濕濕,你好叻!加油!

若你選擇原諒,從另一角度看,你先生有病,需要你幫助!他不會一下立即好 ...

你呢個講法讓我好有警醒,謝謝你!

複式洋房

soso1227 發表於 19-4-3 12:50
你老公咁講野,真係激死人,
明顯個女人好有手段,
你老公分分鐘信佢唔想破壞你頭家㖭。

嗯,我老公都即時SET左FACEBOOK既大頭相同埋封面都係同我既合照(SET埋PUBLIC),不過佢BLOCK左X小姐,我唔知佢會否仍睇到喎。

至於我就冇ADD果位女士,佢應該睇唔到我D野。以我睇到既相,我知道佢地既「紀念日」就快到,我已經同我C6講左,果日佢要24小時同我一齊,佢都答應左。

琥珀宮

大宅

sillycandy 發表於 19-4-3 13:22
你呢個講法讓我好有警醒,謝謝你!

對不起,我不能認同你先生有病,你要幫助佢(加上你先生對你的回應),妳已經受夠了,如許多JM的建議,為自己,仔女而活,愛護自己,放生自己!
祝福你!

男爵府

sillycandy 發表於 19-4-3 13:20
佢先係只回覆「我明白的」就咁四隻大字,在我黎講,當然係幾心灰意冷啦! 不過我主動同佢講返,我要求佢應 ...

其實佢講嘅都有道理~睇下見完婚姻輔導後有咩成效啦~希望你們以後的日子會過得好~加油

大宅

我聽過幾個離婚女性朋友講 : "依家我最重要, 最有意義就係個仔/女..."

咁我響度諗, 廿年前, 不如妳地去精子銀行整大個肚, 米一步到位囉?

簡單唔洗煩, 又唔洗受傷害!

男爵府

[quote]sillycandy 發表於 19-4-2 09:39
很久冇上過BK,就連LOGIN / PASSWORD都忘記了,所以新登記了這個ACCOUNT,因為我呢次真係好痛苦,希望各位J ..😊😊

複式洋房

chiutyma 發表於 19-4-3 15:08
睇到你篇嘢,忍唔住流淚滿臉,我好明白你嗰種痛,因為我感受過,我二年前先知,另一半原來出軌8年,我一直 ...

咁你而家仲有冇同佢一齊?如果有,佢表現如何?我相信你比我更難以接受,因為竟然可以去到同居添。。。。男人就係衰,唔會理有幾傷人。。。

大宅

chiutyma 發表於 19-4-3 15:08
睇到你篇嘢,忍唔住流淚滿臉,我好明白你嗰種痛,因為我感受過,我二年前先知,另一半原來出軌8年,我一直 ...

吓 ? 點可能?
即係又係扮晒成日要出外國公幹?

男爵府

回覆 sillycandy 的帖子
😊😊

大宅

樓主!你文筆好好!

大宅

關於照片,不要再看了!
關於比較,人比人比死人,你和老公製造更多未來漂亮的照片吧!

首頁
34567...12

尾頁

跳至