自由講場

跳至

首頁
34567...11

尾頁

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 開心吸收勳章

beekwok 發表於 19-4-26 13:48
我有咁諗過佢係咪唔愛我,所以係佢眼中我乜都唔岩。。我用心做每樣野好似廢
...

男人唔再愛你咪甘羅!今日打你,第時打埋你個女。

公爵府

2018復活節勳章

回覆樓主:

支持你,既然佢一無是處,你又有家人支持,同佢離婚反而對你女成長比較好。個女你一直全職湊,好大機會批番比你,而且你爸爸唔再用佢,佢即刻零收入

小朋友都已經6個月大,或者你排下育嬰院,或等bb再大d返學你先出嚟做野。支持你

公爵府

beekwok 發表於 19-4-26 13:48
我有咁諗過佢係咪唔愛我,所以係佢眼中我乜都唔岩。。我用心做每樣野好似廢
...

肯定唔愛啦,愛你唔可能咁樣侮辱你,更加冇可能出手打你。
唔駛諗啦,離婚係最好選擇,女仲細一般判俾媽咪,加埋你有佢打人證據和報警,更加唔會判俾佢。

翡翠宮

2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第一回 玩具勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

靠外父的男人, 無鬼用, 如果佢做好好地, 無揸流攤都仲係一個勤奮的員工, 顧主付出錢, 佢付出工作就對等了, 但佢成日唔番工匿屋企, 根本想不勞而鑊, 而家打你, 下次可能會打小朋友, 家暴就係咁生, 好男人唔會打女人架, 諗真啲, 要保護個女呀。

一杯香茗,一卷書,偷得半日閒散;一抹斜陽,一壺酒,願求半世消遙。

珍珠宮

.

男爵府

beekwok 發表於 19-4-26 13:34
明白,係,我仲後生仲可以去反工
唉,有時候都問自己咁愛佢點解冇回報
佢每一日收工反到屋企沖好涼就有飯 ...

唔好晒時間,唔好試圖改變佢,一個人要經歷巨變先有可能改變本性……
做好心理調節,同個女好好生活,你後生,大把機會遇到下一個更好啲,堅強

男爵府

回覆樓主:

唔係你唔好係你老公癈,佢無可取之處咪自卑變自大,無你爸比工佢邊揾到四萬,唔好再比佢氹下就當無事性格好難會改到

子爵府

你試下整張list . 將你老公的壞處寫出來。再問下自己點解俾一件垃圾打,粗言穢語污辱,睇唔起。難道你覺得你自己連垃圾都不如。所以慢慢人生,要同件垃圾一起。你唔覺得你應該去愛一個人而唔係一件垃圾。拾起你嘅自尊好唔好?冇再俾藉口自己。你憑什麼覺得你嘅囡俾垃圾睇住佢成長係一件開心嘅事。

侯爵府

A_lcy 發表於 19-4-26 13:02
咁叫你老豆俾四萬幾你然後同個男人離婚好過啦

我都想講呢句

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 牛年勳章

beekwok 發表於 19-4-26 14:04
所以依家都喺度諗緊如果可以嘅話我應該會返通宵同媽咪兩份湊

放心,呢d情況,個女一定判比你

你有家庭支援,早走早著,保護囡囡

男爵府

beekwok 發表於 19-4-26 12:51
我係一個21歲嘅女仔個男仔係23歲
已經同老公結咗婚一年一齊左五年幾
喺對上嘅一月中佢已經郁手打過我

最弊係你天真到自己無經濟能力又唔返工, 跟住個男人仲要靠你阿爸比人工佢。 你仲要個男人來做咩, 叫你阿爸炒左佢啦。

子爵府

回覆樓主:

你仲咁後生,一定要離婚吖!!!
加油!!!!!!

男爵府

佢其實根本都唔會同你爭個女,佢都唔要家庭生活,要個女黎做咩

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

當發一場夢

自己好好湊大個女

將來會遇到珍愛你既人

男爵府

beekwok 發表於 19-4-26 12:51
我係一個21歲嘅女仔個男仔係23歲
已經同老公結咗婚一年一齊左五年幾
喺對上嘅一月中佢已經郁手打過我

樓主,你已做得好好,只是遇上一個不懂感恩和珍惜你的人。你想給女兒一個健康的家,健康的家應該是充滿愛的,所以,離開那不懂愛的人吧,重新開始新生活,過去的經驗令你更成熟堅強,祝福你。

子爵府

回覆樓主:

郁手郁腳離婚啦 除非肯睇醫生 睇個勢佢都唔會肯面對
父母先最可靠

別墅

bobo88hk 發表於 19-4-26 14:57
郁手郁腳離婚啦 除非肯睇醫生 睇個勢佢都唔會肯面對
父母先最可靠
...

有懷疑過佢有躁狂症㗎,諗住介紹個社工同佢傾計佢都唔肯

別墅

toffeecat 發表於 19-4-26 14:55
樓主,你已做得好好,只是遇上一個不懂感恩和珍惜你的人。你想給女兒一個健康的家,健康的家應該是充滿愛 ...

同佢一齊成日都覺得自己做得唔好唔夠好

男爵府

呢個男人根本唔愛你,佢氹唔到你仲要反鬧你,證明佢根本唔知自己錯係邊,唔好諗住佢會為你改,佢會改,但令佢改嗰個唔係你

子爵府

2024年龍年勳章 hashtag旅遊勳章 DHA勳章

回覆 beekwok 的帖子

好好諗下目前要面對的嘅處境,或者分開一排比大家冷靜下同時比時間去諗大家到底想唔想一齊!如果重想一齊就坐低慢慢講清楚大家嘅生活要求,了解下大家做唔做到對方嘅要求!相方肯付出去融合就會適應。但你哋年紀重細,好多野未見識過,未試過,現今社會又有咁多引有,要係埋一齊條路唔會易行…

首頁
34567...11

尾頁

跳至