時政擂台

跳至

首頁

尾頁

公爵府

+3金熱血 畀面勳章 BK Milk勳章

謙仔媽咪 發表於 20-1-6 23:36
冇關係㗎 尾國危害其他國家啫,冇危害本土呀,白癡先會危害自己地方啫
...

你講得啱呀,次次國內有疫情都唔主動對外比公衆知情! 社區衛生常識教育成日得過講字!! 罔顧人命!! 究竟害夠自己人未??

bopomofo2405    發表於 20-1-7 11:40

子爵府

謙仔媽咪 發表於 20-1-6 23:36
冇關係㗎 尾國危害其他國家啫,冇危害本土呀,白癡先會危害自己地方啫
...
咁去美國即代表本國不如人?

伯爵府

謙仔媽咪 發表於 20-1-7 05:25
好心唔好淨係睇毒果和立場啦 已經證實咗全部都係越南人啦,仲有係冷凍櫃,唔係衣櫃呀
無知唔緊要,低B就收埋自己啦,
仲衝出嚟X, 驚死冇人知你X

估下邊個衝出來X?唉唷唷,瘀到爆,不過你樓下有人陪你出醜,一齊瘀應該無咁瘀

匿家具偷渡美國 11中國人被捕 由墨邊境闖關 面臨刑事移民訴訟

【明報專訊】10月底發生在英國的39偷渡客死亡事件讓人記憶猶新,但調查之後確認死在冷藏車的全是越南籍,而非中國人;不過上周在美墨邊境卻發現大批中國偷渡客,美國邊境當局7日在聖地亞哥一個入境口岸,發現11名中國人藏身卡車運輸的家具中,目前11人已被拘留,似無受到嚴重傷害,正等待刑事和移民訴訟。

「觀察者網」引述美國海關和邊境保護局(CBP)9日發布消息稱,他們在聖地亞哥聖伊西德羅(San Ysidro)口岸的一輛卡車裏,發現11名藏在家具裹的中國公民。 CBP表示, 卡車司機是一名42歲的美國公民,目前已被拘留,將被送往大都會懲教中心等待刑事訴訟。11名中國人也已被拘,他們將面臨刑事和移民訴訟。

子爵府

bopomofo2405 發表於 20-1-7 11:40
咁去美國即代表本國不如人?

每個國家都有loser想去其他國家重新做人嘅

子爵府

Mm233 發表於 20-1-7 11:49
估下邊個衝出來X?唉唷唷,瘀到爆,不過你樓下有人陪你出醜,一齊瘀應該無咁瘀

匿家具偷渡美國 ...

冇法啦,每個國家都有loser嚮往西方國家,覺得係美好新天地嘛,呢度都唔少loser賣國走狗啦

珍珠宮

mizuho 發表於 20-1-7 01:41
但Fox一直係踩賤Trump嘅

所謂旁觀者清,這個是德國做的survey,德國人出名比較理性。

Fox只是報導結果而已。

珍珠宮

謙仔媽咪 發表於 20-1-7 12:29
冇法啦,每個國家都有loser嚮往西方國家,覺得係美好新天地嘛,呢度都唔少loser賣國走狗啦
...

當年特朗普阿爺就是因為逃避兵役跑去美國的。

只有印地安人是美國的原居民,其他種族的人全部都是離開自己本來家園的外來移民或者這些移民的後代。

珍珠宮

有人形容特朗普是穿西裝的恐怖份子

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

伯爵府

謙仔媽咪 發表於 20-1-7 12:29
...
咁係邊個衝出來X,唔知自己X呢家陣?
做人唔得咁架,錯左就要認,唔係點同謙仔身教呀 快D話我知邊個衝出來X

水晶宮

2024勳章

puitan 發表於 20-1-7 09:59
佢只睇章子怡的新聞

直頭係章子怡超級fans
眼中只有她,她一人已代表全部中國人

公爵府

平平常常 發表於 20-1-7 12:35
當年特朗普阿爺就是因為逃避兵役跑去美國的。

只有印地安人是美國的原居民,其他種族的人全部都是離開自 ...

所以當年有份essay要寫種族歧視,我真係寫係美國冇一個人可以歧視人,除非你係native American
如果冇記錯,讀American history時,淨係見到一班英國人去美洲大陸拎左人地地方之後就話係新國家
歷史向來讀唔入腦,錯左唔好打頭

伯爵府

nanaaixi 發表於 20-1-7 00:24
我都覺得應該要咁,香港係中國既香港,咁憎中國就走啦,唔好破壞中國香港啦。白癡先會毀咗本來好地地既家 ...

因為自己生活得唔好,又眼紅其他人比自己生活得好,所以咪諗住兩敗俱傷囉!損人不利己!

子爵府

謙仔媽咪 發表於 20-1-7 12:27
每個國家都有loser想去其他國家重新做人嘅
啱啱啱,大把losers揸住外國護照大大聲話愛國

珍珠宮

2024年龍年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

babe13E 發表於 20-1-7 12:56
因為自己生活得唔好,又眼紅其他人比自己生活得好,所以咪諗住兩敗俱傷囉!損人不利己!
...

事實係
loser去到邊度, 都係loser
本身質地問題
天朗氣清

珍珠宮

Mm233 發表於 20-1-7 11:49

匿家具偷渡美國 ...

呢個原來係叫做衣櫃
唉唷唷
真係長知識

天朗氣清

伯爵府

tinlong22 發表於 20-1-7 13:01
事實係
loser去到邊度, 都係loser
本身質地問題

全中!質地唔好,就算俾個皇帝佢做,佢都覺得你靠害!思維有問題嘅人,要換腦才可能解決問題。

伯爵府

tinlong22 發表於 20-1-7 13:03
呢個原來係叫做衣櫃
唉唷唷
真係長知識
唔好意思呀 我搞錯左,中國偷渡客唔係匿係衣櫃,而係匿係木箱、梳妝台同雪櫃偷渡去美國。

我道歉,因為我都讀過少少書,知道錯左就要認,唔通冤屈完人就當無左件事架咁無恥咩。

珍珠宮

S_family 發表於 20-1-7 12:52
所以當年有份essay要寫種族歧視,我真係寫係美國冇一個人可以歧視人,除非你係native America ...

事實就是這樣。我以前去過美國的印地安人保護區,他們已經是被美國主流社會遺忘的一群。現在特朗普在美國還提倡白人至上論。

反殖民地運動之後,不少亞洲國家例如印度等國都獨立了,拿回國家主權。

現在的五眼聯盟國家,根本就是英國跟它的幾個前殖民地!而那些原居民一直沒有恢復他們該有的主權。

大宅

有D中國人唔鍾意自己的國家就偷渡去美國了,無問題呀,幾好添,都好過D暴徒唔鍾意自己的家園而去打爛晒佢,應該學下D偷渡客,唔鍾意埋走啦

SugarBoo    發表於 20-1-8 14:25

珍珠宮

Mm233 發表於 20-1-7 13:10
唔好意思呀 我搞錯左,中國偷渡客唔係匿係衣櫃,而係匿係木箱、梳妝台同雪櫃偷渡去美國。

我道歉, ...

咁下次你就搞清楚啦
哎也, 其實呢, 我仲以為個部係洗衣機添....
乜唔係架

下次不如你話匿係個鞋盒度
之後再怪人唔知你講乜丫

天朗氣清

首頁

尾頁

跳至