自由講場

跳至

首頁
34567...16

尾頁

子爵府

lopoto 發表於 21-3-6 13:28
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20210306/bkn-20210306125452880-0306_00822_001.html

再有新冠疫苗接 ...

打過疫苗都知,打完第二日可能會發燒, 呢樣已會誘發血壓上升問題,所以政府唔應該為左經濟搵班老人家做白老鼠

珍珠宮

畀面勳章

yan_mum 發表於 21-3-6 13:35
3日後中風又關疫苗事?

係香港, 打咗疫苗後撞死都關疫苗事

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

littlesheep123 發表於 21-3-6 14:22
其實係政府自己捉虫, 都知日日都有人食, 但長期病患者既然死亡率較高, 好心就唔好俾長期病患者打疫苗啦, 而 ...
第一單 30%人cancelled booking
宜家咁短時間第2單

始終係人命, 如果堅持想出國旅行, 工幹, 讀書 可以自行決定

侯爵府

yiqiyihui 發表於 21-3-6 14:25
係又點唔係又點?
邊個打支針落去有咩分別?
科興唔駛溝嘅。一開已打得

咁Q, 係咪加料呀?
香港有班人咁憎國產嘢,放火、磚掟死人都夠膽,呢類人有咩做唔出?

子爵府

2024年龍年勳章

winwon192 發表於 21-3-6 14:04
最後個D所謂"專家"咪又係講"唔關疫苗事的",咁咪即係"錯就要認,但係要人地認",附合鄰近國家的的國情一向是這 ...

其實唔明注射疫苗同順民有咩關係?聽到呢D消息,無論咩疫苗,都會俾影響接種意欲,呢樣係正常思路,不過諗到順民,思維就怪異了。依家任何地方都冇強制人去打疫苗,都係自願,何來順唔順民?
另:韓國同香港同一日啟動注射,打針後幾日七人死亡,你又冇思考下韓國?注射流感疫苗97人死,你有冇去感嘆下韓國"順民”?

pswongaa    發表於 21-3-6 20:52

男爵府

澳門媽媽 發表於 21-3-6 13:56
咁其實要點先關疫苗事??我都想了解下?係咪即係只可以面癱個d先叫關事?
...
咁就梗係等專家研究啦,最簡單實關事嘅應該係打完後幾小時內有過敏反應,咁就好難講話唔關事喇

伯爵府

tutik 發表於 21-3-6 14:28
咁Q, 係咪加料呀?
好嚴重嘅指控喎

琥珀宮

幸福花海 發表於 21-3-6 14:18
唔係巧合,我又覺得打咗疫苗都可以因其他病而死啫,除非經過解剖証實同疫苗有關啦
...

巧合即意思,就係唔關疫苗事,咁啱得咁橋(即巧合)打完疫苗但又因其他病而死。
話唔係巧合,就係指同打疫苗有關啦

珊瑚宮

藴藴 發表於 21-3-6 13:44
打完針咁岩2-3日就死,就算醫生話唔關事,自己都會驚,相信大部分人都會睇定d先。
仲要係55歲唔算老
...

係咪即係有長期病患最好諗清諗楚先決定

侯爵府

owen2012 發表於 21-3-6 14:29
咁就梗係等專家研究啦,最簡單實關事嘅應該係打完後幾小時內有過敏反應,咁就好難講話唔關事喇
...

但係過敏反應係咪一定只是面癱??會唔會引起或刺激起其他疫病??呢啲好似冇乜任何資料咁

大宅

2024年龍年勳章 牛年勳章

cattz288 發表於 21-3-6 14:24
係? 瑞士都唔批呢隻喎

https://www.hk01.com/%E5%8D%B3%E6%99%82%E5%9C%8B%E9%9A%9B/595612/%E6%84%8F%E5%A4%A7%E5%88%A9%E7%A6%81%E6%AD%A2%E4%B8%80%E6%89%B9%E9%98%BF%E6%96%AF%E5%88%A9%E5%BA%B7%E7%96%AB%E8%8B%97%E5%87%BA%E5%8F%A3%E5%BE%8C-%E6%B3%95%E5%9C%8B%E9%AB%98%E5%AE%98%E7%A8%B1%E5%8F%AF%E8%83%BD%E8%B7%9F%E9%9A%A8

侯爵府

yiqiyihui 發表於 21-3-6 14:30
好嚴重嘅指控喎

只係仔細分析,大膽假設

男爵府

回覆樓主:

打不打針,都有風險,自己決定。

朋友跟佢爸爸(85歲,冇長期病)都打左,冇任何事

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

tsmtang 發表於 21-3-6 14:32
https://www.hk01.com/%E5%8D%B3%E6%99%82%E5%9C%8B%E9%9A%9B/595612/%E6%84%8F%E5%A4%A7%E5%88%A9%E7%A6% ...

咁就唔駛運黎香港喇
放下自在

大宅

2024年龍年勳章 牛年勳章

cattz288 發表於 21-3-6 14:35
咁就唔駛運黎香港喇

有排都未輪到香港啦

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

tsmtang 發表於 21-3-6 14:39
有排都未輪到香港啦

陳局長話第二季尾喎
放下自在

珍珠宮

.

男爵府

回覆樓主:

如是長期病患和多種病患者應該不要接種先,睇定d先。

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

澳門媽媽 發表於 21-3-6 13:50
又或者咁講,有啲人即使唔舒服都未必即刻求醫,諗住拖下可能冇事呢??!而且又好難搵證據證明疫苖間接影 ...

其實係 有3高又唔痛又唔會有邊度唔舒服

唔係去量血壓 或者抽血驗都唔會知

我果陣同家姐唔記得因乜事去診所, 見到有自助血壓計就伸隻手去玩下
一度 嚇到我, 半個鐘再度一樣咁高..跟著買個血壓計 日度夜度 血壓一直 keep 住高企 先識驚去睇醫生

大宅

yan_mum 發表於 21-3-6 13:35
3日後中風又關疫苗事?

你自己打咗未,打咗先有權評論

首頁
34567...16

尾頁

跳至