時政擂台

跳至

首頁

尾頁

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 王國長老 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

政治及有關爭拗話題或最終演變成相關討論,現已移到時政擂台
花旗太太生活在花旗國,留意時差,你問我未必即時答到。

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 王國長老 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

政治及有關爭拗話題或最終演變成相關討論,現已移到時政擂台
花旗太太生活在花旗國,留意時差,你問我未必即時答到。

伯爵府

cattz288 發表於 21-5-18 17:12
有做臨床咩?唔見有報告喎

完全無任何數字可以參考,就話七月會有第一批疫苗可以打⋯⋯

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

baby7 發表於 21-5-19 07:48

呢d就真係白老鼠喇

放下自在

子爵府

cattz288 發表於 21-5-19 08:15
呢d就真係白老鼠喇

隻豬乸菜又係佢哋全民選出嚟,民主嘛,要服從自己選出嚟嘅怪物,打死都要信佢啦!

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

janice_cat 發表於 21-5-19 08:52
隻豬乸菜又係佢哋全民選出嚟,民主嘛,要服從自己選出嚟嘅怪物,打死都要信佢啦!
...

見到呢d真係失敗!!

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
放下自在

子爵府

cattz288 發表於 21-5-19 08:55
見到呢d真係失敗!!

等睇佢做全世界嘅樣板⋯⋯⋯

失敗⋯⋯

象牙宮

baby7 發表於 21-5-19 07:48

搵到呢!最近期都係上年9月
https://money.udn.com/money/story/5612/4834004
放下自在

水晶宮

2024勳章

見到呢d真係失敗!!

當初武漢就係要求輕症在家中等候,結果越傳越多,輕症變重症,重症變死亡
英國都係咁要求,所以都爆左一陣
美國唔知係點做,總之就死左30萬
按照科學黎講,咁做應該會繼續大爆發直至打疫苗,總之接下來數字應該好難睇

象牙宮

czl115 發表於 21-5-19 11:39
當初武漢就係要求輕症在家中等候,結果越傳越多,輕症變重症,重症變死亡
英國都係咁要求,所以都爆左一陣 ...

其實都唔算係要求等候, 而係太多人進院, 無位比佢地, 又唔知係乜病!
放下自在

伯爵府

2024年龍年勳章

czl115 發表於 21-5-19 11:39
英國都係咁要求,所以都爆左一陣 ...
所以方艙醫院真係可以救命,真心唔明一份拎A嘅功課擺係面前,點解唔抄呢?面子比人命重要

大宅

見到呢d真係失敗!!
在台灣病患者來說算是失敗的措施,但對香港來說,或可讓小黃人的腦殘康復,簡直是大恩大德!

象牙宮

hithere440465 發表於 21-5-19 14:05
在台灣病患者來說算是失敗的措施,但對香港來說,或可讓小黃人的腦殘康復,簡直是大恩大德!
...

好一個反面教材, 同是中國人, 有默默耕耘既高材生, 亦有狂妄自大既失敗者!

我地唯有繼續食花生!
放下自在

男爵府

2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

grancyliang2007 發表於 21-5-19 13:55
所以方艙醫院真係可以救命,真心唔明一份拎A嘅功課擺係面前,點解唔抄呢?面子比人命重要
...

柯文哲到依家都仲講緊趕唔切起, 唔係啩, 起咗先啦, 仲喺樹拉拉扯扯, 疫症等你起好先繼續咩?

舊年台灣仲笑武漢等入院等到死, 點知自己就中咗, 人地大陸就知道事態嚴重, 用一個禮拜多啲就搞掂火神山雷神山, 短時間變咗16間方艙醫院, 台灣到今時今日水浸眼眉都仲要互相指責, 你鬧我我鬧你, 連要唔要普檢要拗一餐, 呢個優等生都幾好嘢!

男爵府

2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

cattz288 發表於 21-5-19 14:11
好一個反面教材, 同是中國人, 有默默耕耘既高材生, 亦有狂妄自大既失敗者!

我地唯有繼續食花生!

個狂妄自大嘅仲要有被害妄想症, 大陸見你咁大單, 即刻話可以送疫苗俾佢地, 但係陸委會竟然話大陸"假好心", 真係好心著雷劈. 呢頭話中央協調唔到疫苗, 叫各縣市自己買, 嗰頭金門同新北話要大陸疫苗, 中央就唔俾, 咁樣叫做抗疫. 今日有40萬劑阿斯利康到就繼續自high, 但係原來總數都得70萬劑, 仲要得11萬劑係自己買, 自大到咁唔怪知自己認係"優等生"

象牙宮

SU213 發表於 21-5-19 22:47
個狂妄自大嘅仲要有被害妄想症, 大陸見你咁大單, 即刻話可以送疫苗俾佢地, 但係陸委會竟然話大陸"假好心", ...

佢叫中國送既疫苗要申請 真係極度傲慢
放下自在

琥珀宮

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

冇可能嘅!

呆灣一直都覺得自己叻/好過中國!中國都5G啦⋯⋯佢哋嘅網絡應該唔會衰過中國山區嘅!
若要人不知 唔好咁低B !  : P

首頁

尾頁

跳至