自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

marina_tu 發表於 22-5-3 08:30
己pm

您好, 可否PM 牙醫資料給我, 謝謝

象牙宮

ms.aeroplane 發表於 22-5-3 10:04

我朋友都係一支牙柱加兩個牙冠,都OK!比植獨立兩隻平 ...

一支牙柱加兩個牙冠。多少錢?

想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

男爵府

333s 發表於 22-10-2 09:16
一支牙柱加兩個牙冠。多少錢?

唔記得,係我朋友整。但一定平過獨立整兩支牙柱

大宅

Yan0609123 發表於 22-4-30 22:05
睇完醫生,醫生建議拔牙,醫生話我要拔牙植牙,連續兩隻,我問醫生可唔可以整一隻,佢話可以,跟住喺植牙隔 ...

我試過

伯爵府

2018復活節勳章 BK Milk勳章

回覆 marina_tu 的帖子

可以pm你個牙醫比我?非常感謝!

瑪瑙宮

大廚勳章

Yan0609123 發表於 22-4-30 22:05
睇完醫生,醫生建議拔牙,醫生話我要拔牙植牙,連續兩隻,我問醫生可唔可以整一隻,佢話可以,跟住喺植牙隔 ...

我老公剛剝完要植。。。前面側邊虎牙連續兩隻。。。醫生話只需一釘。。可連兩隻。。。他解釋不是什麼位也能一釘兩牙。。。如果大牙就不太好,因為磨食物受力。。。

如果能一釘就平好多。。。最貴枝釘。。。上面個牙套不太貴

大宅

請 PM牙醫資料,謝謝

子爵府

請pm牙醫資料,謝謝!

男爵府

認識瑞士牛牛第二回

marina_tu 發表於 22-5-2 20:25
我好耐已前脫左一隻大牙,一直冇鑲牙,上年又脫多隻,覺得食嘢差緊啲所以諗住做植牙,當時醫生好有醫德同 ...

可以pm 我牙醫資料嗎?我搵緊植牙醫生。謝謝你!
Treat people as if they were what they ought to be, and you'll help them to become what they are capable of becoming.
Goethe

別墅

可以pm資料給我嗎?thx

洋房

你好,能否將牙醫資料PM我嗎?

大宅

我好耐已前脫左一隻大牙,一直冇鑲牙,上年又脫多隻,覺得食嘢差緊啲所以諗住做植牙,當時醫生好有醫德同 ...

可以pm牙醫資料給我嗎?謝謝!

男爵府

2024勳章 親子王國15週年勳章

可否PM資料。謝謝

複式洋房

大家如果植牙要小心一個叫劉思樂嘅口腔頜面外科專科,早年前我帶爸爸去跑馬地那間名牌私家醫院睇牙,先先是由姓李嘅部門主管替爸爸做檢查,之後就叫了這個劉思樂醫生來治療我爸爸的牙患,佢睇完話爸爸有好幾隻牙好差,需要脫牙,還建議爸爸剝完牙即時種牙,當天就即刻要做不能拖。佢助手仲嚇我地話宜家唔做,牙骨會委縮,之後就做唔到。結果我地被多番遊說後接受了治療- 剝牙+植4隻牙,埋單成差不多廿萬。爸爸手術後傷口持續痛楚,過了幾個星期,植的那幾隻牙開始唔舒服,周圍牙肉經常紅腫,咬東西都痛,後來更出現鬆動。打去醫院找劉醫生詢問,佢助手話醫生好忙,又話觀察下先。到了覆診時間,問他為何手術後牙齒這麼快就鬆動?佢竟然話係我爸爸本身骨質唔好令到植牙有問題,我問他為何骨質唔好還建議爸爸種牙?他支吾以對,愛理不理!佢之後提議爸爸將鬆動的植牙拆掉,重新再種,但要再收費用,我即時呆了。之後我帶爸爸睇另一個專科醫生,他看了爸爸手術前拍的 X 光片,話爸爸的牙槽骨根本不適合即剝即種,應該先脫牙等待牙槽骨癒合,3個月後才植牙,倘若即剝即種失敗率非常高。但當時劉醫生只說手術好簡單,沒甚風險,話即時種牙是最好最新的方法。劉醫生在網上好多報道,像是很出名,氹你種牙時講到天花龍鳳, 但手術過後付錢後完全唔係嗰回事,有問題發生只會推說係病人問題,還要你付錢去解決因他的失誤出現嘅問題。我在這裡奉勸大家一定要小心呢個醫生,唔好俾佢網上嘅虛假形象誤導。

子爵府

回覆樓主:

植牙是牙科最賺錢的項目...植完一隻牙有幾噤,捱到幾多年,是否病或不舒服見真功夫。
願攜手渡過悲傷, life is still going on.

大宅

cindylang1927 發表於 23-4-21 23:37
大家如果植牙要小心一個叫劉思樂嘅口腔頜面外科專科,早年前我帶爸爸去跑馬地那間名牌私家醫院睇牙,先先是 ...

唔知邊到可以搵到有良心又盡心既好牙醫
咁你爸爸依家嗰四隻牙,搵第二個醫生, 植到嗎?

伯爵府

請問可以pm醫生資料給我嗎? thanks

大宅

可以pm牙醫名比我嗎

別墅

可唔可以pm你個牙醫比我?謝謝

大宅

可唔可以比資料。唔該

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊