夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

Cherry2012 發表於 23-1-14 14:07
其實根本信任問題,你無可能再好似以前咁信任佢,佢同你一齐出入,唔同可以日日咁做?不可以24小時吧! 事 ...

宜家係完全0信任……長期咁做,大家都應該會覺得攰……我都唔想長期咁做,或者我需要時間慢慢沉澱……時間耐左,可能係我放棄,唉!好傷心好難過,

大宅

回覆 善宜 的帖子

Me too.

禁止訪問

子爵府

Soph13 發表於 23-1-14 14:42
宜家係完全0信任……長期咁做,大家都應該會覺得攰……我都唔想長期咁做,或者我需要時間慢慢沉澱……時間 ...

問清楚出軌原因才有得補救!

不過如果佢話鐘意玩花款,你又可否做到?如果你做唔到,則遲早會再出軌!

複式洋房

wingyaumama 發表於 23-1-14 18:31
問清楚出軌原因才有得補救!

不過如果佢話鐘意玩花款,你又可否做到?如果你做唔到,則遲早會再出軌!

佢唔肯講

複式洋房

vincy_cc 發表於 23-1-14 18:14
不如分開啦

你幻想下佢同第二個女人上床既畫面

分開話甘易,我開頭都好執著要分開 但佢唔肯,宜家我再吵,或者會因為衝動去簽紙,我可以咩都唔理走左去,但小朋友呢?佢哋唔係好大個,咩都唔知……我都唔知可以點

侯爵府

Peter2012 發表於 23-1-12 15:32
十個男人,九個滾,仲有一個在諗緊,,,,只系叫雖,已不最差了, 餐餐清,不留感情,,, 如包小三,有感 ...

你都有去叫雖?

禁止訪問

別墅

做個靚太 發表於 23-1-14 02:40
我一直對我老公嘅感情都係百分百信任,我記得好多年前,就係突然第六感覺得想睇下老公D聊天記錄,就俾我睇 ...

同你一樣,C6剛攪曖昧,未開始,比我發現得早。
我選擇了原諒。前後兩年過度期,暫時叫做沒事。
這段期間,我從沒有重提他曖昧的事。只是有時自己諗番就會好心痛。眼見老公有心改變,也感覺到佢都有後悔他自己做過的事。
兩公婆,呃呃氹氹又一世,大家都是半世人,無謂再執著已發生的事。
大家努力吧!

男爵府

古語有云,寧教人打仔,莫教人分妻,不冇道理的,,,,如唔糸去到冇弯轉,忍得好辛苦,為左家庭,小孩,,夫妻如可靜心, 攤開嚟講,諗下有冇改善方法啦,建立一個家庭不容易,祝福你

複式洋房

Peter2012 發表於 23-1-15 11:05
古語有云,寧教人打仔,莫教人分妻,不冇道理的,,,,如唔糸去到冇弯轉,忍得好辛苦,為左家庭,小孩,, ...

老土d講,讓時間沖淡一切啦,事過幾日,我感覺好少少喇,接下來就睇佢喇,多謝你!

複式洋房

滅雞組 發表於 23-1-15 00:51
同你一樣,C6剛攪曖昧,未開始,比我發現得早。
我選擇了原諒。前後兩年過度期,暫時叫做沒事。
這段期間 ...

多謝你!我尋晚都講,人地拍拖分手都有幾個月唔開心,何況我哋呢d情況,我都需要時間去慢慢放下!都係個句,讓時間沖淡一切……

男爵府

是的,如選擇比個机会佢,就大家諗個方案出尼,例如,佢以後要怎做,才可釋到你懷,,,

複式洋房

Peter2012 發表於 23-1-15 20:05
是的,如選擇比個机会佢,就大家諗個方案出尼,例如,佢以後要怎做,才可釋到你懷,,, ...

謝謝你!

大宅

Soph13 發表於 23-1-15 11:19
多謝你!我尋晚都講,人地拍拖分手都有幾個月唔開心,何況我哋呢d情況,我都需要時間去慢慢放下!都係個句 ...

你讓時間沖淡係可以的,不過都係要找出佢去嘅原因對症下藥,如果唔係,真係好難保將來佢忍到唔去!(由其佢啲朋友有呢啲興趣)

亦有可能有啲x行為同你係無做,咁你自己唯有惡補一下,等佢再食飽啲,少啲心癢。

複式洋房

hopeforbest 發表於 23-1-15 23:53
你讓時間沖淡係可以的,不過都係要找出佢去嘅原因對症下藥,如果唔係,真係好難保將來佢忍到唔去!(由其 ...

喺佢睇來 我已經有自殺傾向,佢好明白我份人,佢要再刺激我的話 就睇大家條命喇……雖然甘講好偏激,好不負責任,但有時過唔到就係過唔到,每日睇新聞自殺既無非係錢或為情……但現在選擇左繼續行落去,所有嘢都盡做喇……

男爵府

系牙,外面誘惑太多,個心把持不住,就好易出事,,,選擇左原諒,就將舊日包袱放低,大家重新上路,

複式洋房

Peter2012 發表於 23-1-16 15:26
系牙,外面誘惑太多,個心把持不住,就好易出事,,,選擇左原諒,就將舊日包袱放低,大家重新上路, ...

謝謝你

大宅

Soph13 發表於 23-1-16 13:08
喺佢睇來 我已經有自殺傾向,佢好明白我份人,佢要再刺激我的話 就睇大家條命喇……雖然甘講好偏激,好不 ...

若你已有自殺傾向,咁你有冇失眠?若果也有,好大可能患有抑鬱了,最好去睇埋醫生。其實要攪返好個關係,婚姻輔導也值得去的。

伯爵府

Soph13 發表於 23-1-14 11:33
放開都係遲早既事,只係現在先岩岩發生,我好難話放低就放低,我都需要時間,第一日發現我已經同佢講離婚 ...

過來人係需要好長好長嘅時間去治療到個心靈。
好多時沖涼就會同花灑一齊喊。佢唔係你身邊,個腦就不停諗,佢拎住手機,你都會亂諗。日子唔易過。
三年都未必能完全釋懷
追問都唔會有答案,唔會幫助到你哋嘅關係,好老實,佢講乜你都唔會收貨,因為女人就係多嘢諗,喜歡預設埋答案。
不如試吓將個重心轉移去自己、子女度,錫自己多啲,搵下me time,少d諗佢,多啲諗自己。
記住,自己要愛惜自己,唔好比老公同子女困住你,找些空間讓自己開心啲

首頁

尾頁

跳至