家庭理財

跳至

首頁

尾頁

子爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章

我都有幾份明年先到期,但以而家一般定期年息都有4%或以上,我就唔會再做,話哂要鎖足3年,年息又唔夠吸引。

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

makm 發表於 23-8-12 19:19
我都有幾份明年先到期,但以而家一般定期年息都有4%或以上,我就唔會再做,話哂要鎖足3年,年息又唔夠吸引。 ...

所以睇下會唔會再有高d
不要從別人的嘴裡去認識我

珍珠宮

makm 發表於 23-8-12 19:19
我都有幾份明年先到期,但以而家一般定期年息都有4%或以上,我就唔會再做,話哂要鎖足3年,年息又唔夠吸引。 ...

我都有兩份港幣今年年尾同出年4月到期,見出面利息咁高,真係等到期等到頸都長,到期唔會再做了。
另外,人民幣出面得2厘幾,呢隻儲蓄保就有3厘幾,你覺得值唔值得做呢?
我有人民幣9月到期,反正唔用,人民幣又跌緊,諗緊做唔做3年好

子爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章

講起人仔就傷,我有一份目標3年網上係人仔,要明年4月先到期,當年換人仔好似83/84,而昨日就92/93,蝕到喊!到期時希望人仔有轉機,如果唔等用咪再做銀行定存,鬼叫自己洗濕咗個頭咩。你9月已到期相信咁短日子,人仔都唔會大升,我會考慮做銀行嘅定存先,息低D都好,起碼唔似做目標3年網上又鎖足3年,一旦人仔升都走唔切,純個人意見。

珍珠宮

makm 發表於 23-8-13 09:09
講起人仔就傷,我有一份目標3年網上係人仔,要明年4月先到期,當年換人仔好似83/84,而昨日就92/93,蝕到喊!到 ...

多謝意見 ,真係唔知人仔幾時先會升番 [/smiley

洋房

回覆 waic 的帖子

人民幣儲蓄 中銀確係唔錯

洋房

回覆 ABC_mama 的帖子

分行做唔到呢個折扣架

洋房

回覆 crystal媽咪 的帖子

呢個plan仲有 可以解答到你

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

1218sinG 發表於 23-8-15 20:16
回覆 crystal媽咪 的帖子

呢個plan仲有 可以解答到你

thanks

寶石宮

20080909 發表於 23-4-15 15:40
中銀人壽目標三年網上儲蓄保險計劃,現時新做港幣,一次過預繳保費,年度化保證回報率4.2%。

請問有冇人之 ...

早2日我問agent
我冇提一炮過
但agent話而家3%
唔係你地講3.5%

佢話做2份(3/5年),遲啲再俾我睇

琥珀宮

crystal媽咪 發表於 23-8-24 19:20
早2日我問agent
我冇提一炮過
但agent話而家3%

呢個BOC Life 經 livi ,三年有4%
attach1/tmp/phpxHqWKR

琥珀宮

早2日我問agent
我冇提一炮過
但agent話而家3%

呢個BOC login apply,9/30前入promo code 都有4%
attach1/tmp/phpi3K5Dn

琥珀宮

早2日我問agent
我冇提一炮過
但agent話而家3%

Duplicate

寶石宮

木土土 發表於 23-8-25 11:16
呢個BOC Life 經 livi ,三年有4%

我冇livi
thanks

寶石宮

木土土 發表於 23-8-25 11:27
呢個BOC login apply,9/30前入promo code 都有4%

thanks

但我唔可以用中銀apps同去中銀分行做

要經中銀人壽agent先得
我等佢再找我
謝謝

琥珀宮

crystal媽咪 發表於 23-8-25 11:36
thanks

但我唔可以用中銀apps同去中銀分行做

你點解唔可以用中銀apps login做?

寶石宮

木土土 發表於 23-8-25 14:27
你點解唔可以用中銀apps login做?

block左做唔到

男爵府

回覆樓主:

今日人仔到期, 是否明日先收到錢?

侯爵府

環保接龍勳章

回覆 木土土 的帖子

計過唔夠4%喎, 一炮過俾, 做港幣做50萬的話.3年後只多咗59xxx (網頁計出嚟),
50萬複息4%擺3年的話, 會有62xxx

我有無計錯度?

琥珀宮

onlam2005 發表於 23-9-4 11:55
回覆 木土土 的帖子

計過唔夠4%喎, 一炮過俾, 做港幣做50萬的話.3年後只多咗59xxx (網頁計出嚟),

呢個BOC 網頁quote 價,做 50萬,prepaid只比 475K
本金應用 475K去計,放三年,計複息4釐,到期取回 534K,無錯

attach1_sign/tmp/phpnTQOCf

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊