自由講場

跳至

首頁

尾頁

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

whyyou 發表於 23-5-20 10:40
即係你原本用緊3台轉SoSIM? 梗係唔得啦,大家都係3台

唔係,係帶號碼轉台時唔小心做錯左steps
放下自在

公爵府

PandaVV 發表於 23-5-20 10:36
原本買年卡比小朋友(讀小六), $70/年有40G數據......不過, 半個月用了20G數據

打算升中, ...

咁你不如買so sim, 我家下就係so sim放wifi上網,覺得好正,一個月50gb 都係三十幾蚊,我自己個中移動plan都$98得10gb+1gb內地,但佢個app買內地數據都係$10 500mb ,唔夠可再買
我都諗緊好唔好轉,但有排先到期

複式洋房

接線生 發表於 23-5-19 20:43
舊年7月用呢張,鴨記$100

係攜號轉過去?定係用完張卡就掉買過張新卡?

你地通常用完係會 再買data定轉個第二間公司?

想知點玩,謝謝!

子爵府

S_family 發表於 23-5-20 11:07
咁你不如買so sim, 我家下就係so sim放wifi上網,覺得好正,一個月50gb 都係三十幾蚊,我自己個中移動plan ...

我試用過so sim, 接收很差.

公爵府

PandaVV 發表於 23-5-20 11:10
我試用過so sim, 接收很差.

我wfh,依個星期全靠佢放wifi,每日開會成個鐘都好順暢,否則我果10gb冇曬....

別墅

回覆 mandy952 的帖子

ME TOO

水晶宮

虎到金來勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

kittylam 發表於 23-5-19 21:14
我用唔曬,我老公同仔仔高用量用sosim,我出街通常都係聽小說同上BK,每個人習慣唔同,選擇自己最適合就得 ...

請問中移動轉去IMC點轉?本身合約6月中到期,中移動又有一卡兩號,要打電話去IMC客服轉嗎?thanks

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

rainiemama 發表於 23-5-20 12:03
請問中移動轉去IMC點轉?本身合約6月中到期,中移動又有一卡兩號,要打電話去IMC客服轉嗎?thanks :fortun ...

轉台會無左內地號,如果綁左野就要先處理
放下自在

水晶宮

raylife 發表於 23-5-20 02:42
我屋企冇寬頻,睇youtube 睇360p, 多數睇小紅書, 一個月大約用2xGB。

我出街好少睇YouTube,都係睇小紅書,fb ,屋企就用WiFi,照你咁睇15gb應該冇問題

水晶宮

cattz288 發表於 23-5-20 12:05
轉台會無左內地號,如果綁左野就要先處理

OH....原來係咁 好彩你提一提,唔該哂你。

珍珠宮

精緻種植勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

請問中移動轉去IMC點轉?本身合約6月中到期,中移動又有一卡兩號,要打電話去IMC客服轉嗎?thanks :fortun ...

唔使客服,先買你想轉嘅plan,畀完錢就等收email,佢會寄張轉台表格你,你填完再寄返去就得,等幾日就會收到張實體卡。

珍珠宮

精緻種植勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

rainiemama 發表於 23-5-20 12:06
我出街好少睇YouTube,都係睇小紅書,fb ,屋企就用WiFi,照你咁睇15gb應該冇問題
...

佢一個月用20G,15G係用1年一個一月得1G多d。

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 Poo得好勳章 笑得好勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章 Xmas吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 想生BB熱投 畀面勳章

原本買年卡比小朋友(讀小六), $70/年有40G數據......不過, 半個月用了20G數據

打算升中, ...

小六唔set limit佢一定不斷玩電話喎!佢唔知節制你仲上台,唔怕收天價電話費單?

子爵府

竇漪房 發表於 23-5-20 13:05
小六唔set limit佢一定不斷玩電話喎!佢唔知節制你仲上台,唔怕收天價電話費單?
...

打算用限數據月費. 例如:每個月只有數據8至10G, 過了便限速.

水晶宮

kittylam 發表於 23-5-20 12:13
佢一個月用20G,15G係用1年一個一月得1G多d。

下!! 咁架? 再研究下。

水晶宮

kittylam 發表於 23-5-20 12:09
唔使客服,先買你想轉嘅plan,畀完錢就等收email,佢會寄張轉台表格你,你填完再寄返去就得,等幾日就會收 ...

明白,唔該哂你

琥珀宮

可以上網攪或者去門市攪

琥珀宮

打算升中, ...

我個又冇喎,用得好慳下

水晶宮

咁你不如買so sim, 我家下就係so sim放wifi上網,覺得好正,一個月50gb 都係三十幾蚊,我自己個中移動plan ...

我同你一樣$98 月費,今年6月合約到期,心思思想轉,本身我用的唔多,但信號好似麻麻,經常load唔到圖片

子爵府

我本身用中移動4G網, 月費$68. 電話和數據接受差爆. 買過so sim試過, 接收也差. 只有ValueGB 和HKBN的接收比較正常(同一區和日常去的地區的結果也是一樣). 6月中到期, 轉用HKBN 月費. 頂唔順中移動的基本plan(很多親友問我点解成日講電話斷線, 一係無聲)

首頁

尾頁

跳至