跳至

首頁

尾頁

洋房

Re: any comment on粉嶺浸信會呂明才幼稚園

讀呂明才幼稚園之前,在牽晴間培元讀N1,呀女學識戒片和自己食嘢,唔洗人服侍.

大宅

wplanlan,

你好呀! 果時你囡囡interview時, in d ? 呀..

民房

babyuen,
試吓啦,這學校真是幾好的.

別墅

Thank you april0430, sure, 會試吓!

別墅

Thank you april0430, sure, 會試吓!

洋房

Hello szeching,

其實都冇特別,只係分組坐,每兩個小朋友和父母一組,老師會比故事書和玩具比小朋友玩,從中觀察佢地;間中會發問書中的問題或者問吓玩具怎樣玩等等.Around 5-10 minutes.

wplanlan

洋房

Hello szeching,

其實都冇特別,只係分組坐,每兩個小朋友和父母一組,老師會比故事書和玩具比小朋友玩,從中觀察佢地;間中會發問書中的問題或者問吓玩具怎樣玩等等.Around 5-10 minutes.

wplanlan

大宅

我舊年淨係企係操場等interview都等左40分鐘呀!

伯爵府

恩禧媽,
我舊年++埋埋都好似用左差不多時間,不過就係禮堂等多,反而出到去排隊見老師時就5係好耐咋wow,around 15 mins~

大宅

wplanlan,

thank you for your information! :)

大宅

小BMom 寫道:
恩禧媽,
我舊年++埋埋都好似用左差不多時間,不過就係禮堂等多,反而出到去排隊見老師時就5係好耐咋wow,around 15 mins~

小bmom,
我無去過禮堂呀! 我一入到去就已經被安排去操場排隊,排左我40分鐘呀! :evil: 之後就同個女一齊入去見老師,係問我問題。再之後就去見另一個老師,係問亞女,但我一入到房,無人理我同亞女,咁我咪同亞女拎書睇,睇完想拎第二樣野,就有位老師埋我同亞女身,但老師叫我女拎本書同佢一齊睇,但我亞女已經睇完書,唔肯再拎,只肯拎玩具玩囉。

子爵府

好媽媽勳章

我前年in 9:15, 我9:00去到, o個時冇乜人, 老師問我介唔介意in先, 我個女又唔駛warm up, 所以就即刻in, 好順利, 9:15就走得....
如果可以, 早d交表, 約早d個時間interview就唔駛等咁耐, 你諗o下, 如果每人只係遲十秒的話(約500人), 累積落黎就已經成個幾鐘....
我想要9999呀...

伯爵府

恩禧媽,
ic,企左咁耐又真係幾慘,雖然有得遮,不過咁多人,又嘈又(支力),真係5好受~

我記得上年好似in 10:20am,我10點鬆d去到,諗住快快手,因為神召會in 11am,好彩都可以11am前走人,arm arm趕到去隔離~

大宅

靖嵐, 小BMom,
我都好同意早些交表,早些in係最好,不過我舊年無經驗,唔知道可以即時拎表即時交,仲返拎左屋企,到第二日先交,所以咪晏左in囉。

複式洋房

想請問什麼是活動教學,唔該晒?

大宅

all,
今年市道唔係咁好呀!我星期三中午交表,interview time都只係9:30咋!

伯爵府

恩禧媽,
又報過?
可能而家出生率每年驟減呱?

大宅

小b mom,
係幫禧禧報呀! 報下睇下收唔收,如果收,就要求恩恩都可以一齊轉,如果收禧禧,但家姐轉唔到,都唔會讀囉。

伯爵府

恩禧媽,
ic~咁希望2姐弟都ok啦~

大宅

小b mom,
thanks!

首頁

尾頁

跳至