跳至

首頁

尾頁

別墅

引用:Quote:bigmagmag+發表於+11-10-19+16:32+知

原帖由 yinmelody 於 11-10-19 發表
100分卷就60分合格
50分卷就25分合格
唉。中文唔合格。好down

小店Hope Store 專營兒童服装,希望各位媽媽都可以係小店挑選到"心水"貨品給自己的小寶寶!!!
http://hk.user.auctions.yahoo.com/hk/booth/magmag1710

超級版主

2024勳章 2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 超級版主 環保接龍勳章 大廚勳章 親子王國15週年勳章

DOWN乜鬼丫都唔計分既~平常心啦

同埋佢都係第一次做呢類評估.唔好比咁大壓力佢同你自己
雖然我在線,但可能行開左

別墅

回覆:yinmelody 的帖子

好似交白卷,down到跌落地。仲有考作文,佢話做得一題咋。唉!

小店Hope Store 專營兒童服装,希望各位媽媽都可以係小店挑選到"心水"貨品給自己的小寶寶!!!
http://hk.user.auctions.yahoo.com/hk/booth/magmag1710

超級版主

2024勳章 2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 超級版主 環保接龍勳章 大廚勳章 親子王國15週年勳章

bigmagmag 發表於 11-10-20 20:06
好似交白卷,down到跌落地。仲有考作文,佢話做得一題咋。唉!
下....咁又真係好DOWN喎...等派返黎睇下佢咩唔明啦.因為老C會讀比佢地聽.
中作做1題???會計落成績表架喎

慢慢暸解下先....

別墅

又話上學期無英文默書?點解手冊成日見spelling 同dictation,但有無寫範圍!!今日見手冊又有spelling,但都唔知spell 乜野!仲有英文既SN即係咩吖?係咪study note呀?我衣家仲有d唔明佢地既功課縮寫呀!help!有無1D班家長係度呀?

超級版主

bigmagmag 發表於 11-11-23 22:29
又話上學期無英文默書?點解手冊成日見spelling 同dictation,但有無寫範圍!!今日見手冊又有spelling,但 ...
有唔明..做咩唔立刻打去比老C呀?
手冊後面有織寫睇下搵唔搵到SN點解.
學校網有無去睇清楚呀?

複式洋房

星期六家長日喇!!好緊張啊

複式洋房

複式洋房

我個仔二年級...開始認識人既身體各部位...但佢竟然同我講話好變態
其實只係佢諗得變態者究竟我可以應該點教
佢呢

別墅

我今日打左去問了。衣家ok。因為我上網見其他班寫得好清楚架。我地就唔係,我今日都反應左俾老師了。thanks!

別墅

引用:星期六家長日喇!!好緊張啊

原帖由 英英仔 於 11-11-24 發表
Me2...

複式洋房

回覆 bigmagmag 的帖子

一年級就有得上網睇...二年級就已經無得上網睇功課喇!!小朋友寫溜左就真係唔洗交功課喇我知循道衛理一至六年級都有得上網睇功課架!!都唔知點解我地只得一年級先有

別墅

引用:回覆+bigmagmag+的帖子 一年級就有得上網

一年級就有得上網睇...二年級就已經無得上網睇功課喇!!小朋友寫溜左就真係唔洗交功 ...
不過咁様,就無左寫手冊既意義了。

複式洋房

錯喇!!寫手冊是小朋友睇...上網是家長睇的,如小朋友寫溜左,家長都可以上網知道原來仲有功課佢寫溜左,可以又提醒佢下次記得寫清楚手冊ma...而家我上網睇又無得睇,佢寫溜左無寫又唔知...我小朋友好精,想唔做個樣功課就唔寫落手冊,搞到我都唔知有個樣功課...就變左欠交...下次老師寫手冊,佢就話老師無寫黑板...誰對誰錯,根本就無得講=.="好無奈囉!!!!

別墅

引用:回覆+bigmagmag+的帖子 錯喇!!寫手冊是小

錯喇!!寫手冊是小朋友睇...上網是家長睇的,如小朋友寫溜左,家長都可以上網知道原來 ...
你都講得岩,不過我見好多學校二年級就無得上網睇了。同埋講真我地小時都係自己寫。誰對誰錯都無得話係邊個了。唯有多d提醒小朋友。

超級版主

英英仔 發表於 11-11-24 23:04
我個仔二年級...開始認識人既身體各部位...但佢竟然同我講話好變態
其實只係佢諗得變態者究 ...
佢覺得有咩咁變態呢?

超級版主

bigmagmag 發表於 11-11-24 23:15
我今日打左去問了。衣家ok。因為我上網見其他班寫得好清楚架。我地就唔係,我今日都反應左俾老師了。thanks ...

下次有咩唔明...第2朝好打返搵負責果科既老c...如果唔係你會越黎越唔明
聽日家長日.....有咩一5一十問晒老c

超級版主

英英仔 發表於 11-11-24 23:23

一年級就有得上網睇...二年級就已經無得上網睇功課喇!!小朋友寫溜左就真係唔洗交功 ...

其實小2無得上網睇都無咩唔好丫.....
如果真係溜...起碼比佢自己知寫/做漏左.下次就唔會咁大意
無理由家長下下同佢跟架嘛

超級版主

英英仔 發表於 11-11-24 23:37

錯喇!!寫手冊是小朋友睇...上網是家長睇的,如小朋友寫溜左,家長都可以上網知道原來 ...
我小朋友好精,想唔做個樣功課就唔寫落手冊,搞到我都唔知有個樣功課...就變左欠交...下次老師寫手冊,佢就話老師無寫黑板...誰對誰錯,根本就無得講=.="好無奈囉!!!!

咁呢個都係小朋友問題.應該要同小朋友傾下.
我自己覺得佢唔寫無問題.....但比老c寫手冊.我就會罰囉

複式洋房

今日家長日...大家仔女成績如何呢

首頁

尾頁

跳至