懷孕前後

跳至

首頁
34567...37

尾頁

別墅

jadenboy 發表於 13-10-30 08:33
多謝你,介唔介意講果時個胎幾多weeks 停止生長?我6 weeks 幾,無流血無肚痛

...

let me share my story...

佢係8WK幾就停止左心跳, 做媽媽真係好神奇, 我無任何不適或流血, 我係有一日突然覺得同BB無左connection, 以為自己多心, 到第二日, 真係覺得佢好似已離開我, 但依然係乜野唔舒服或小產徵狀都無, 我只係覺得bb好似已稍稍不在...把心一橫去st paul求其book個婦科照下, 一照, bb的確係o係我感覺同佢無左connection既時候走左....係突然自己停左心跳....

別墅

jjj13795 發表於 13-10-30 08:47
尋日第三次黎M,M完就準備開工,希望快啲中

BLESS YOU!!! 今次一定會成功架!! 加油加油!!!

jjj13795  你都要加油,養返好身體再努力呀  發表於 13-10-30 10:52

大宅

kevinpak117 發表於 13-10-30 08:50
中醫一向最多顧忌, 戒呢樣戒O個樣, 呢樣唔得O個樣唔比, 但竟然話乜都唔怕?!
...
係, 問佢係咪唔可以行咁多, 冇用羗水沖涼, 食左生冷野佢乜都話唔怕, 可能佢睇人黎講掛, 同我把過脈又話我身體唔係太差, 所以先咁講?? 我都唔知喇.
老實講, 經過今次之後, 我覺得bingo 唔難, 呢次都係第一次夾到我排卵期就中, 但係keep 住佢係入面穩穩陣陣先難, 再有下次真係有D驚.

大宅

而家係醫院等緊照多次, 希望入面清曬啦, 我唔想再入院做手術呀, 好想快快攪掂佢.

別墅

funnyfanfan 發表於 13-10-30 09:07
係, 問佢係咪唔可以行咁多, 冇用羗水沖涼, 食左生冷野佢乜都話唔怕, 可能佢睇人黎講掛, 同我把過脈又話我身 ...

我都咁諗, 我真係好怕好怕, 好怕第二次咁樣, 因為我見到好多jm真係連續兩次什至三次四次, 點承受呢d壓力?? 我真係唔望要幾多個, 要一個我都已好心滿意足! 但一個都咁難!!!

別墅

funnyfanfan 發表於 13-10-30 09:14
而家係醫院等緊照多次, 希望入面清曬啦, 我唔想再入院做手術呀, 好想快快攪掂佢. ...

你係邊間醫院呀?? 我沉晚同今日都流多左血, 唉....好擔心....

大宅

kevinpak117 發表於 13-10-30 09:40
你係邊間醫院呀?? 我沉晚同今日都流多左血, 唉....好擔心....
QE, 清唔曬, 要食多次薬或刮宮, 仲未諗到邊樣好.

大宅

回覆:小產

我9w,塞藥,唔辛苦。

大宅

Mrs_Davidson 發表於 13-10-30 09:48
我9w,塞藥,唔辛苦。
塞藥清曬嗎?

別墅

引用:Quote:kevinpak117+發表於+13-10-30+09:40+

原帖由 funnyfanfan 於 13-10-30 發表
QE, 清唔曬, 要食多次薬或刮宮, 仲未諗到邊樣好.
我會選擇吸宮,唔痛,過程亦好快!但我唔知qe婦科好唔好,我覺得瑪嘉烈唔錯!

大宅

引用:Quote:Mrs_Davidson+發表於+13-10-30+09:48

塞藥清曬嗎?
淸哂,好似m咁,住一晚威院,一星期清完,三個月後再懷孕,而家26w,大家加油!

大宅

kevinpak117 發表於 13-10-30 09:59
我會選擇吸宮,唔痛,過程亦好快!但我唔知qe婦科好唔好,我覺得瑪嘉烈唔錯!

...吸同刮有乜分別? 我都係揀左刮

複式洋房

引用:Quote:原帖由+AGCCM+於+13-10-29+發表好似

原帖由 jadenboy 於 13-10-30 發表
多謝你,介唔介意講果時個胎幾多weeks 停止生長?我6 weeks 幾,無流血無肚痛

...
我嗰陣8w,又係無流血無肚痛,完全無唔舒服…

別墅

引用:Quote:kevinpak117+發表於+13-10-30+09:59+

其實我諗吸宮同刮宮係差唔多,以前就好似真係用匙咁刮返啲組織出黎,但依家唔係啦,你可睇睇呢條link, 佢會好詳細咁講呢個係咩手術。
http://www.fhs.gov.hk/tc_chi/health_info/class_life/woman/woman_pwwp_miscarriage.html

複式洋房

引用:Quote:AGCCM+發表於+13-10-30+01:10+我都係

原帖由 kevinpak117 於 13-10-30 發表
唉, 有D擔心, 奶奶煲左D龍眼肉薑水我飲, 媽話佢落龍眼肉落得太多, 份量係X3既份量, 咁我唔識, 我又照飲照 ...
我出院第三日我媽咪叫我炒薑飯食,驚我有風,點知食完個肚當日就痛,仲流多咗血,我第二日就無再食,就無痛啦,薑令子宮收縮,本身已經流緊血,所以會嚴重咗,如果你都係咁,暫停唔好食薑,只用薑水洗手抹身好了。

大宅

kevinpak117 發表於 13-10-30 08:44
咁你依家有冇繼續努力再試過呀? 我見好多JM都小X後好快再中呀....我好希望自己係其中一員呀....
...
現在已經30週了,我出是2個cycle bingo. 所以調理好再努力呀

複式洋房

引用:Quote:funnyfanfan+發表於+13-10-30+09:07+

原帖由 kevinpak117 於 13-10-30 發表
我都咁諗, 我真係好怕好怕, 好怕第二次咁樣, 因為我見到好多jm真係連續兩次什至三次四次, 點承受呢d壓力?? ...
我都有相同想法同感受,之前睇中西醫都話我比較難有,因經期亂到癲,好開心終於有咗,但又留唔住,我怕要等好耐先可以再bingo,又怕bingo咗又留唔住,心理壓力好大。。。

大宅

唉, 要生都係生仔好, 起碼唔洗佢受呢D苦.

別墅

引用:Quote:原帖由+kevinpak117+於+13-10-30+發

原帖由 AGCCM 於 13-10-30 發表
我出院第三日我媽咪叫我炒薑飯食,驚我有風,點知食完個肚當日就痛,仲流多咗血,我第二日就無再食,就無痛 ...
唔怪得知沉日個子宮咁痛!痛左一日!因我飲個龍眼肉薑水飲左一日!我停一停唔飲睇下點先!

別墅

引用:Quote:kevinpak117+發表於+13-10-30+08:44+

原帖由 Kwunchunlai 於 13-10-30 發表
現在已經30週了,我出是2個cycle bingo. 所以調理好再努力呀
好羨慕你!!!真係好羨慕你!

首頁
34567...37

尾頁

跳至