自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

Jasber 發表於 14-8-6 18:14
你怪錯媽媽喇, 應該吾關事, 我生3個都系惡露未清就開食薑醋, 系咪第1日就吾記得喇
你無事,我真係恭喜你.
唔知你又係邊度得知Day1已經可以食薑醋呢?

中醫係咁講比我聽,我上網查,亦係咁講.後來睇書,都係咁講.
Day1係絕對唔應該食薑醋的,
起碼12朝,才可開始食.
由Day1開始食,惡露就似冤魂咁跟住我...

珍珠宮

引用:自從生左小朋友之後,黎親M都好勁!!!+有時仲

原帖由 fatchu@home 於 14-08-06 發表
自從生左小朋友之後,黎親M都好勁!!! 有時仲要係完全唔覺得已經流好多嘅情況下,過晒底!!!

剛剛就係咁!! 我 ...
有一隻藥性環戴咗會冇or嚟得好少...詳情你可以問下婦科醫生...

fatchu@home  唔該  發表於 14-8-6 22:35

侯爵府

引用:棉條,正我都用遲左廿年,近一年先用,真係

原帖由 哈爾濱 於 14-08-06 發表
棉條,正
我都用遲左廿年,近一年先用,真係超爽
唔知點解我唔識用棉條。好想試下用但唔成功,最後放棄咗。

子爵府

回覆:我真係好憎黎M!!!!

我頭3日用最長嗰隻,一起身要即衝廁所
生完就係咁,多到問自己d血點黎

子爵府

引用:自從生左小朋友之後,黎親M都好勁!!! 有時仲

自從生左小朋友之後,黎親M都好勁!!! 有時仲要係完全唔覺得已經流好多嘅情況下,過晒底!!!

食避孕藥少啲流量

翡翠宮

引用:但有時咁諗,我未生前M 痛得好厲害,直情落

原帖由 sausautang 於 14-08-06 發表
但有時咁諗,我未生前M 痛得好厲害,直情落唔到床,好辛苦,但生完后就冇M 痛問題,只係勁多流量有啲麻煩, ...
我未生同依家都冇點痛,只係依家好似將7日嘅嘢夾埋3日咁!唔爆出黎先奇

公爵府

我做女時好多,生兩個後少左,小產後m更加唔黎,40~50日先一次,第3日已經幾乎完哂,m唔黎我都煩呀

男爵府

引用:Quote:原帖由 fatchu@home 於 14-08-06 發

原帖由 CICI_PANG 於 14-08-06 發表
題外話, 想問你係邊做婦科檢查同照陰超? 我生完黎少左而且仲不定期黎想去做下但吾知從何入手.. 另外, 大約 ...
浸會巧多big6, 我去寶血!

男爵府

引用:Quote:givemefivetoo+發表於+14-8-6+13:23+

吓?! 咁恐怖?! 但我呢幾年都有年年做婦科檢查,都冇話有D咩......黎緊都要做了,希望都OK/冇問題!
咁你嘅 ...
生起子宮入面,用刮宮方法處理左。之後m到正常返。

水晶宮

牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

女人就係咁架啦,你地而家就話憎,量多有可能你成日飲凍野,食得多生冷野,但量多好過量少,量少d人多數有雀班,而量少d人更年期就會有可能出現血崩,即可能突然停左幾個月,冇啦啦大量咁來,一來十幾日,量多的人更年期時有機會一停就停左.

做女人最煩就係呢個姊妹,有又煩,冇又煩,到冇得來時又驚生鬍鬚,又驚變鵝公喉,又會出老人斑,真係討厭死.
<br><br>

公爵府

我頭個1-2日都比較多,全日用夜用先得

男爵府

我一係用四十,一係三十六。其他唔用。

珍珠宮

最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第一回 我的育兒心得勳章 DHA勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:棉條,正我都用遲左廿年,近一年先用,真係

原帖由 哈爾濱 於 14-08-06 發表
棉條,正
我都用遲左廿年,近一年先用,真係超爽
唔識用

容易用?

我為貓狂

大宅

回覆:fatchu@home 的帖子

我生完都係勁多,日頭夜晚都要用安睡天使,個令鐘就要換1次! touch wood 冇漏過! 小朋友4歲了,宜家m量都正常返了!

翡翠宮

引用:女人就係咁架啦,你地而家就話憎,量多有可能

原帖由 chinatea 於 14-08-06 發表
女人就係咁架啦,你地而家就話憎,量多有可能你成日飲凍野,食得多生冷野,但量多好過量少,量少d人多數有雀班, ...
我其實好少食生冷嘢同凍飲,飲都係半杯左右咋!不過你講果d連帶問題例如雀斑,我真係唔知會咁!唉,咁我都知冇得黎都係煩,但我黎得咁勁又係煩,我有諗過開頭黎果兩日,最好唔返工就咁坐係馬桶度就算!

男爵府

試下月見草,聽人講得咋

翡翠宮

引用:我一係用四十,一係三十六。其他唔用。

原帖由 joeyau0621 於 14-08-06 發表
我一係用四十,一係三十六。其他唔用。
生完之後,我多數第二日開始到第四日左右都係全日用夜用裝,瞓覺時仲用56cm,即兩條28cm駁長咁用!!
不過我今晚做左個創舉,就係56cm之外,係頂部打橫貼多塊!!T型咁大包圍,應該冇事喇啩!!

伯爵府

育兒性格勳章 DHA勳章 陪月勳章 BK Milk勳章

我生完兩件,D流量少過未生果時

大宅

樓主多唔多飲凍野或者食生冷野?
好似成日飲OR食凍野 M都會來得特別多..

fatchu@home  就係唔算多   發表於 14-8-7 08:09
談自己 只有自卑 屬於我.

公爵府

用夜用m巾得嗎?

fatchu@home  得,好快要換一次:igi   發表於 14-8-7 08:09

首頁

尾頁

跳至