使用意見

跳至

首頁
45678...12

尾頁

版主

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 版主 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

你指「果版」即係邊版﹖
係咪「編輯個人檔案」裡面既「上傳頭像」﹖
係點唔得法呢﹖
系統有無顯示咩原因﹖
我而家見到你既頭像係一幅畫像咁,一個女人手抱BB,呢張係咪你想要既﹖
原帖由 dj.hkhk 於 09-8-6 11:45 發表
我去到果版根本upload唔到張相,唔係大細,size問題,

我已經download其他會員張相來試,都唔得.... 可以怎樣呢

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

按{選擇頭象}後,開到select,但選了就沒有反應

是否不能用mac機? 我試過safari /firefox/opera 都唔得

沒顯示原因,我選了圖當我沒選過,仍在等我選圖,我試過選很多次不同的圖,什至d/l 了其他會員的來試仍不行

不想用這張相很久了...

thx
原帖由 小草 於 09-8-6 11:59 發表
你指「果版」即係邊版﹖
係咪「編輯個人檔案」裡面既「上傳頭像」﹖
係點唔得法呢﹖
系統有無顯示咩原因﹖
我而家見到你既頭像係一幅畫像咁,一個女人手抱BB,呢張係咪你想要既﹖
...

THE CORDS ARE NEVER REALLY CUT.

版主

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 版主 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

啊~ 咁我又唔知用mac機有無分別喎,可能要問問管理員... 有有無其他既 PC 機可以試下呀﹖
原帖由 dj.hkhk 於 09-8-7 00:24 發表
按{選擇頭象}後,開到select,但選了就沒有反應

是否不能用mac機? 我試過safari /firefox/opera 都唔得

沒顯示原因,我選了圖當我沒選過,仍在等我選圖,我試過選很多次不同的圖,什至d/l 了其他會員的來試仍不行

不想用這張 ...

大宅

HI~~我想問點解我張相係私人X息換咗,但係討論區就換唔到呢?THANKS

版主

唔係好明你講邊度「私人訊息」(?)喎~

你係咪跟我第一頁寫既步驟轉大頭相﹖系統有無話成功﹖
原帖由 msannieng 於 09-8-20 22:53 發表
HI~~我想問點解我張相係私人X息換咗,但係討論區就換唔到呢?THANKS

大宅

原帖由 小草 於 09-8-21 09:16 發表
唔係好明你講邊度「私人訊息」(?)喎~

你係咪跟我第一頁寫既步驟轉大頭相﹖系統有無話成功﹖
我有跟到步驟架,系統話頭像保存成功,唔知正確與否,請幫忙~~

版主

如果有話成功,應該已經轉左~
你新果張相係咪你仔仔,著藍色有公仔既衫,橙色花褲﹖
你試下按「F5」丫~
原帖由 msannieng 於 09-8-21 09:58 發表
我有跟到步驟架,系統話頭像保存成功,唔知正確與否,請幫忙~~

大宅

原帖由 小草 於 09-8-21 10:42 發表
如果有話成功,應該已經轉左~
你新果張相係咪你仔仔,著藍色有公仔既衫,橙色花褲﹖
你試下按「F5」丫~
唔該哂,搞掂啦~~

大宅

hihi, 點解click 觀看帳號睇到新相(粉紅色花), 但在討論區內click自己既user name 就入左去 water111 的個人資料, 而個人信息內既相仲係舊相, 我改左成年都update 唔到既.

thanks

版主

咁唔知喎,我無試過click自己個名.... (剛剛試左,大頭相同而家既一樣)

不過我睇到你張相係新相粉紅色花~
原帖由 water111 於 09-10-11 21:28 發表
hihi, 點解click 觀看帳號睇到新相(粉紅色花), 但在討論區內click自己既user name 就入左去 water111 的個人資料, 而個人信息內既相仲係舊相, 我改左成年都update 唔到既.

thanks ...

大宅

精緻種植勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

小草,你可否教我点可以換大頭相呀!成日都話過大,請簡單教我因為我係電腦白痴,最好有1,2,3跟住做就最好啦!好貪心呀!謝謝!

版主

bktcc 解答左你喇,你都搞掂左~
原帖由 葦斌媽咪 於 09-11-23 14:17 發表
小草,你可否教我点可以換大頭相呀!成日都話過大,請簡單教我因為我係電腦白痴,最好有1,2,3跟住做就最好啦!好貪心呀!謝謝!

大宅

精緻種植勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

係呀!ok咗啦!唔該哂
原帖由 小草 於 09-11-24 09:47 發表
bktcc 解答左你喇,你都搞掂左~

侯爵府

小草:
請問"親子王國"同"教育王國"張大頭相可唔可以唔同架?
另外可唔可以更改用戶名稱? 點改?
而"親子王國"同"教育王國"既用戶名稱係咪必須一樣? 可唔可以唔同?

版主

賬號應該共通架,所以唔可以兩邊唔同~
登記左既名係唔可以改~

如果你真係想唔同,或者麻煩小小,開兩個賬號,一個for親子王國,一個for教育王國,用既時候自己留意番~
原帖由 SmileFoReVeR 於 09-12-1 22:53 發表
小草:
請問"親子王國"同"教育王國"張大頭相可唔可以唔同架?
另外可唔可以更改用戶名稱? 點改?
而"親子王國"同"教育王國"既用戶名稱係咪必須一樣? 可唔可以唔同? ...

侯爵府

多謝您既答覆呀, 咁「開兩個賬號,一個for親子王國,一個for教育王國,」係咪我必須要有另一個e-mail address登記?
原帖由 小草 於 09-12-2 12:10 發表
賬號應該共通架,所以唔可以兩邊唔同~
登記左既名係唔可以改~

如果你真係想唔同,或者麻煩小小,開兩個賬號,一個for親子王國,一個for教育王國,用既時候自己留意番~ ...

版主

係呀,要唔同e-mail address
原帖由 SmileFoReVeR 於 09-12-2 14:09 發表
多謝您既答覆呀, 咁「開兩個賬號,一個for親子王國,一個for教育王國,」係咪我必須要有另一個e-mail address登記?

男爵府

2024年龍年勳章 醒目開學勳章

hi, 小草,
我已成功上載左另一張相, 但唔知點解取替唔到現在呢張o既, 我係按左確定, 及message 話我已成功o架喎?
thanks

版主

有時電腦會暫時仲記錄住d舊資料,過一陣就會更新,你而家見到轉左未﹖如果仲未,試下按「F5」~
原帖由 ymon 於 09-12-7 09:43 發表
hi, 小草,
我已成功上載左另一張相, 但唔知點解取替唔到現在呢張o既, 我係按左確定, 及message 話我已成功o架喎?
thanks

男爵府

2024年龍年勳章 醒目開學勳章

按左F5, 轉到了, thanks!

首頁
45678...12

尾頁

跳至