自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

2024年龍年勳章 熱血金章

回覆:Guaguamaman 的帖子

如果老公好有本錢,不是指實體,是指知識和經驗。辭工玩完後好有信心搵個份好工就唔怕辭,不防支持下,小朋友上咗小學就不會有咁多時間了。

珍珠宮

回覆:琴晚老公話要辭職工,然後帶我同小朋友一起去做長途旅行

學校放唔放人?返唔足學,學校當退學吧!

侯爵府

睇家庭經濟有幾厚儲備先,如果話去完返黎要揾工,月月清,揾唔到工又可能要借要盛,就無必要玩死自己啦,佢要放假無話唔得,但都唔可以自私地丟底所有負擔就做。

有左家庭,就要以家庭安穩,子女未來為先,你話大把錢,唔驚無錢使,去旅行當然好事,體現人生,相反,就係放縱。

公爵府

牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

go

寶石宮

好刺激

禁止訪問

翡翠宮

畀面勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章

同佢傾下先了解下佢啲諗法再打算

I 大蚊豬   

翡翠宮

太少資料,長途旅行即係去幾耐??仔女返學點??佢學歷同工作經驗又點??之前搵開幾多??你地經濟點??佢依架份工係咪做得唔開心??

咗少資料,根本比唔到意見~

男爵府

男爵府

經濟無問題緊係去啦

我老公話未來 1-2 年都唔駛去呀

公爵府

引用:+本帖最後由+pyjess+於+14-11-21+16:28+編

原帖由 pyjess 於 14-11-21 發表

樓主, 一個人突然有咁O既想法, 未必因為受刺激, 而是因為對 ...
完全同意,大家傾下計劃下,盡量去支持佢

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

引用:我想, 但唔得, 因為老公份工而家已上晒軌道

原帖由 小寶貝兒 於 14-11-21 發表
我想, 但唔得, 因為老公份工而家已上晒軌道, resign左就會少一大筆退休金!

所以都係一年去2,3次旅行算啦~ ...
你地summer去3,4weeks應該ok呀

男爵府

同小朋友學校交代清楚都ok呀

公爵府

吾好玩啦,發左達咩

所有事物,當你知道它不是真的時,它就不會令你痛苦。

公爵府

2024年龍年勳章 畀面勳章

係咪中左六合彩冇話你聽呀?

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

有經濟能力未去. 當沖下電休息下. 唔好比情緒拉得太緊, 後果可能仲差.

伯爵府

引用:我唔知點答佢。PS:我係ftm,小朋友係出年

原帖由 Guaguamaman 於 14-11-21 發表
我唔知點答佢。
PS:我係ftm,小朋友係出年升小一。
如果我老公同我講,實開心死我。最重要活得開心。

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章 開心吸收勳章

回覆:Guaguamaman 的帖子

可能係佢做野有d唔順心,同佢傾下,溝通下先。如果佢真係心灰意懶,休息下未嘗不是好事。

男爵府

引用:係咪中左六合彩冇話你聽呀

原帖由 aaaiqc 於 14-11-21 發表
係咪中左六合彩冇話你聽呀?
I think so

禁止訪問

引用:我唔知點答佢。PS:我係ftm,小朋友係出年

首頁

尾頁

跳至