夫婦情感

跳至

首頁
45678...12

尾頁

大宅

回覆:別哭了 我把快樂分給你 - 互相支持區

祝各位姐妹復活節快樂~
大家會怎樣過呀?

大宅

一到放假日子,忙碌工作停下來,又想起他……
想起的不是與他快樂的時間,而是他怎樣傷我的心及說話……
何解我要受到這種傷害?
又再失睡之夜

大宅

引用:一到放假日子,忙碌工作停下來,又想起他…

原帖由 為自然而活 於 15-04-04 發表
一到放假日子,忙碌工作停下來,又想起他……
想起的不是與他快樂的時間,而是他怎樣傷我的心及說話……
何 ...
是呀,空閒的時間多了,就會亂想,我也一樣。但我會提醒自己跟不怎麼愛自己的人在一起不會幸福的,把那些美好的回憶留在心𥚃就好了。因為如果他們還愛我們,他們一定會回來找我們,沒有的話,就是已不愛,勉強真的沒意思。而那些傷人的事和說話,放輕鬆去對待就好了,不要再為難自己!我相信隨著時間,感覺會變淡,記憶也會變模糊。

還有我想說,這個世上或身邊附近,真的有很多人更不幸,處境比我們要面對的更困難,我們擁有的真的不少,我們都要學習用積極的態度去面對這個我們現時認為很難渡過的困境,我們要變堅強及成長呀,一起努力!

大宅

katy_katy 發表於 15-4-4 01:47
是呀,空閒的時間多了,就會亂想,我也一樣。但我會提醒自己跟不怎麼愛自己的人在一起不會幸福的,把那些美 ...

jm謝謝您的安慰
我以前份人係好樂觀,好善忘,
但自從c6的背叛背棄後,我的樂觀被他帶走,
留低了悲觀及絕望……

朋友說我比別人好彩,和c6沒有小朋友,
但我希望有,因為有小朋友的話,總和他有點關係連繫住……
而沒有,就一點關係都不是,
那就成為永遠的陌生人。而這些都是傻話,因不可能了。

大宅

畀面勳章

樓主, 拎得起, 要學習放得低
我知道唔係容易的事
你肯分享, 都感受到你好想放低他, 只係唔知點做

時間係可以幫到你
但....或者....最好幫你的人係他, 救自己的只係自己

我也跟你分享件事....
我同EX 分左手, 好快識左另一個
但依然係成日諗住EX....唔知點解
個時我EX 係第1次拍拖...佢好鍾意俾最差個面俾人睇
包括遲到要女友等返佢轉頭, AA制甚至唔夠錢洗問你借, 約第2個女仔食宵夜唔話你知,話自己唔識講冧我的浪漫說話, 大時大節無一次自動自覺訂枱食飯和準備禮物(我覺得無準備的人, 好無誠意, 我唔駛食咩大餐, 平時都係陪佢麥記和食魚旦粉,但大時大節應該可以食好一些???他卻當無一回事, 禮物...好幾次將D 贈品送俾我)

我都唔知點解同左佢一齊咁耐....
期間話分手十幾次
我知我個時都好任性, 成日嘈分手....
最後....無晒感覺, 行行下街突然心死了咁...打去就同佢講分手
佢同我講: 好LA....你成日講分手,都12次, 西餅都夠一打, 咁就真係分LA

我呆左....乜原來有12次??佢唔記得大時大節,唔知係咪想慳錢定係點, 但分手....12次你都記住
我心真的死了

其後....都有唔開心, 搵朋友陪和傾電話

DEL 左佢FB...但佢係想加返我
咁有一日, 我加返佢
然後傾返以前, 佢對我唔好的事
我就問返佢: 個時你係咪玩緊我?
佢答我: 唔係呀, 係個時唔識拍拖(聽完個下....個心就放開左)
跟住大家傾返以前的事, 佢好多謝我教識佢拍拖....

因為從此之後我見佢FB.....同D 女朋友大時大節去食飯, 學我依家老公咁每個月紀念拍拖個日, POST 好掛住女朋友

~~~
所以我覺得真係...解鈴真係還需擊鈴人
望返轉頭....知道自己長大了

子爵府

回覆:為自然而活 的帖子

其實點解要將個重心放曬係佢到
你自己唔放下執著無人幫到你
分開頭三個月我真係覺得好難受
但係分開左之後
out of sign,out of mind
我同佢完全無聯繫
個心可以靜落黎
明白到勉強無幸福
對方唔愛自己
又何苦委屈自己
一個人雖然寂寞
但生活無停落黎
有佢無佢都要過活
為左一個唔愛自己的人無止境痛苦落去
為乜?

未經本人同意,請勿轉載內容!

複式洋房

引用:曾經為他做咁多事,+但到頭來......而家只會

原帖由 111aaa 於 15-03-30 發表
曾經為他做咁多事, 但到頭來......

而家只會為自己, 小朋友, 不再為他, 他真的不值得我再為他. ...
JM,請問你經歷了多久才可完全放下?我未能做到,好辛苦,每天一諗起就好想喊,好心痛,唔明點解可以做得出咁絕!

複式洋房

引用:其實點解要將個重心放曬係佢到你自己唔放下

原帖由 eggpudding 於 15-04-04 發表
其實點解要將個重心放曬係佢到
你自己唔放下執著無人幫到你
分開頭三個月我真係覺得好難受
分開了自己的心情是不是會好些?我都唔知點,因有好多考慮,囡囡又要小一派位,住屋問題又可以點丫?好似好多野考慮!日曰為了他心緒不穩,好辛苦啊!

子爵府

回覆:菲菲囡囡 的帖子

每個人選擇唔同
因為承受果個係你
你要幫自己揀一條你認為舒服而又唔會後悔的路
如果你選擇唔離開
你都要做下其他野轉移視線
唔好俾自己停落黎專注係件事到
成日諗唔開心對件事無幫助
珍惜自己,照顧好個囡

未經本人同意,請勿轉載內容!

複式洋房

引用:樓主,+拎得起,+要學習放得低我知道唔係容易

原帖由 rebeckywai 於 15-04-04 發表
樓主, 拎得起, 要學習放得低
我知道唔係容易的事
你肯分享, 都感受到你好想放低他, 只係唔知點做
謝謝分享

rebeckywai    發表於 15-4-4 13:59

複式洋房

純粹分享~ 姊妹們,無論我地係人妻,媽媽,幸福與否,都要學習給自己找樂事^^

Watch "2015.01.29康熙來了完整版 Girl's Night! 明星人妻的解放時間" on YouTube - 2015.01.29康熙來了完整版 Girl's Night! 明星人妻的解放時間: http://youtu.be/BnTF82apAdA

別墅

引用:Quote:katy_katy 發表於 15-4-4 01:47 是呀

原帖由 為自然而活 於 15-04-04 發表
冇仲好呀!好似我咁有小朋友仲死,走又唔係,唔走又難過,我寧願一個人,可以不顧後果,想走就走。可以從新開始,幾好呀。所以你唔好咁諗,冇小朋友,你就冇後顧之憂啦!有仲害埋佢地添。你日後再從新認識一個好男人都唔難㗎

別墅

回覆:為自然而活 的帖子

冇仲好呀!好似我咁有小朋友仲死,走又唔係,唔走又難過,我寧願一個人,可以不顧後果,想走就走。可以從新開始,幾好呀。所以你唔好咁諗,冇小朋友,你就冇後顧之憂啦!有仲害埋佢地添。你日後再從新認識一個好男人都唔難㗎

男爵府

為自然而活 發表於 15-4-4 09:30
jm謝謝您的安慰
我以前份人係好樂觀,好善忘,
但自從c6的背叛背棄後,我的樂觀被他帶走,

冇小朋友咪好, 真係可以話走就走,

唔學我咁, 想走都走唔到.

男爵府

菲菲囡囡 發表於 15-4-4 10:09
JM,請問你經歷了多久才可完全放下?我未能做到,好辛苦,每天一諗起就好想喊,好心痛,唔明點解可以做得出 ...

他都唔要你, 你仲諗咩,

而家只諗自己同囡囡都夠煩, 仲諗他,

只諗再可以拿幾多錢就真.

子爵府

畀面勳章

我係朋友眼中係開心果,黎,我黎帶正能量俾大家,大家要笑

大宅

引用:我係朋友眼中係開心果,黎,我黎帶正能量俾

原帖由 saberlily 於 15-04-06 發表
我係朋友眼中係開心果,黎,我黎帶正能量俾大家,大家要笑
多謝妳~

大宅

想將以下送給大家:

\"Whatever makes you feel bad, leave it; whatever makes you smile, keep it.\"

離開讓人不愉快的地方,轉換一下心情,再差也不會比現在差了,沒有跨出第一步,永遠只會在這痛苦中淪迴,未來雖不明確,但要堅信自己可以更好的。

kkkk9527    發表於 15-4-7 21:24
為自然而活    發表於 15-4-6 17:16

男爵府

katy_katy 發表於 15-4-6 12:00
想將以下送給大家:

\"Whatever makes you feel bad, leave it; whatever makes you smile, keep it.\"

不是人人睇得明,

希望睇唔明的人,

俾多些時間自己,

令自己開心才最值得.

複式洋房

引用:Quote:katy_katy+發表於+15-4-6+12:00+想將

原帖由 111aaa 於 15-04-06 發表
不是人人睇得明,

希望睇唔明的人,
好認同~ 其實要比時間自己接受&淡忘,而當中係靠如何尋找快樂~

首頁
45678...12

尾頁

跳至