自由報料

跳至

首頁

尾頁

大宅

陪月勳章

回覆:求推介好枕頭

Link pls

男爵府

引用:Quote:原帖由 baobaolam 於 15-08-13 發表

原帖由 Obe2009 於 15-08-14 發表
我都係,之前瞓sinomax, 舊年淘寶買左一個好好瞓,頸膊同頭都痛少左,原來反而係凹左俾兩邊承托住重好,介 ...
有link嗎?

大宅

引用:條頸一訓醒就痛, 一直用海馬記憶枕。現在急

原帖由 baobaolam 於 15-08-13 發表
條頸一訓醒就痛, 一直用海馬記憶枕。現在急轉枕頭,有咩好介紹呀各位...
我幾個屋企人都係好易瞓到頸痛,喺親戚推介下買左dunopillow, 一試即冇再痛,我有其他朋友都瞓到頸痛,試呢個都得
不過要定時換,彈性唔夠就會效用冇咁好,都幾貴,要最少700蚊一個,提提你唔好去永安買,因為唔夠脹,一定要去專門店買,要買最大最脹嗰個,唔知queen size定king size,太子有1間,雖然貴啲,不過可以用最少2,3年,為左自己健康,值得既

大宅

引用:條頸一訓醒就痛, 一直用海馬記憶枕。現在急

原帖由 baobaolam 於 15-08-13 發表
條頸一訓醒就痛, 一直用海馬記憶枕。現在急轉枕頭,有咩好介紹呀各位...
牌子係dunlopillo 先岩

公爵府

回覆:ssbabybabyss 的帖子

dunlop pillow, 其實真係要试,我上次買左女人頭太高比左阿爸,如果有得試我應該會買青年版cloud.

子爵府

回覆 shopping_easy90 的帖子

sorry 尋日太忙無上黎BK添

呢隻我覺得幾好, 宜家訓緊

之前訓SINOMXXX 太空棉小童都係太高唔得, 然後轉3M軟D, 但都會頸痛

然後就物理治療師推介呢隻mediflow, 頸痛少左好多 (因為我訓姿勢點都係唔好)

唔怕會漏水, 個物理治療師都用左幾年無呢個漏水問題

我未試過tempur, 我估你訓醒都痛係因為姿勢問題

物理治療師話其實訓呢隻水枕係應該仰臥, 令頸的肌肉鬆番
但我唔聽話, 成日打側訓

我見呢個post之前有JM晌令一個link度買會平過我物理治療師個診所度買, 佢好似四百幾定五百幾,

我物理治療師就賣緊原價八百幾, 但當然我一直睇緊佢所以唔駛呢個價

子爵府

引用:購買時點選擇合適自己既枕頭?因為到時試訓

原帖由 xceliax 於 15-08-15 發表
購買時點選擇合適自己既枕頭?因為到時試訓果1,2分鐘吾可以作準,買完覺得吾岩又無得退⋯

...
所以好難搵岩

大宅

回覆 joyce02 的帖子

我之前都買過幾去sinomax..都唔得同埋我都慣左打側訓,所以容易痛d 😑😑
我見到有間賣呢類型既公司正價7xx....
之前做8折5xx....個時我有諗過,但最後冇買

侯爵府

610mama 發表於 15-8-20 02:39
有link嗎?
#74有LINK同相

大宅

引用:dunlop pillow, 其實真係要试,我上次買左

原帖由 lilysun123 於 15-08-20 發表
dunlop pillow, 其實真係要试,我上次買左女人頭太高比左阿爸,如果有得試我應該會買青年版cloud.

...
我屋企人全部要買最大先得,個個人唔同,不過去到任你試,試岩先買

大宅

回覆:Obe2009 的帖子

我買了。昨晚用了。今朝起身,無頸5舒服。謝介紹

子爵府

link pls

伯爵府

2018復活節勳章 熱血勳章

回覆:求推介好枕頭

我用梗呢個天然乳膠枕好好瞓,回彈力高,專門店賣$345/1個,$640/2個

男爵府

引用:我買了。昨晚用了。今朝起身,無頸5舒服。謝

原帖由 baobaolam 於 15-10-04 發表
我買了。昨晚用了。今朝起身,無頸5舒服。謝介紹
樓主,你終於買咗邊隻?幾$?邊到買?唔該!我條頸同膊都好痛!

大宅

回覆:baobaolam 的帖子

金美夢 買床褥送的

大宅

回覆:mimichu 的帖子

是依度d媽媽介紹的淘寶
枕頭100蚊有找, 集運40元

別墅

回覆:Obe2009 的帖子

我想要,吾該

子爵府

引用:點解咁多人話sinomax+吾得?會不會條line+

原帖由 raverperri 於 15-08-19 發表
點解咁多人話sinomax 吾得?會不會條line 問題~我瞓緊果個差不多一千蚊果隻幾好喎!

...
枕頭真係要親身試
我sinomax 試曬 不睇價錢 試
最後買蘆薈枕 因為試完覺得佢甘多款之中夠硬 估唔到最平
訓左2 個月頸痛改善了不少
所以要親身試 不然買左返去唔用好浪費

大宅

引用:Quote:原帖由 baobaolam 於 15-08-13 發表

原帖由 Obe2009 於 15-08-14 發表
我都係,之前瞓sinomax, 舊年淘寶買左一個好好瞓,頸膊同頭都痛少左,原來反而係凹左俾兩邊承托住重好,介 ...
我都想知,唔該

新的一年,媽媽希望溜溜健健康康,快樂成長!

侯爵府

引用:Quote:原帖由 Obe2009 於 15-08-14 發表我

原帖由 溜溜妈 於 15-10-08 發表
我都想知,唔該
#74已經post 左LINK同相。

首頁

尾頁

跳至