自由講場

跳至

首頁
45678...12

尾頁

象牙宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

幸福花 發表於 15-9-10 22:51
回覆 ChloeMa 的帖子

外國人乜都得!仲會好神添
關咩神唔神事,係外國人同中國人思想唔同,人地唔覺得有D咩問題咁解之嘛!
好似中國人鍾意為下一代鋪路,買埋樓咁,但係外國人大部份都唔會咁

係思想唔同!

象牙宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

kinlamhgjsle 發表於 15-9-10 23:06
碧咸有錢, 生左幾件, 個女四歲都坐bb車 , 大家又點睇?
仲有抱

男爵府

回覆:5歲童仲坐bb車返學, 香港無將來啦....

成日見到6-7歲小朋友坐BB車

大宅

引用:Quote:原帖由+小艾美+於+15-09-10+發表佢鍾

原帖由 bokit 於 15-09-10 發表
坐到中學都仲得
中學咁大個…要坐輪椅lu…

公爵府

引用:圖中果個似要過境既學童如果小朋友又要早起

原帖由 家有肥貓 於 15-09-10 發表
圖中果個似要過境既學童

如果小朋友又要早起又要成兩個鐘先返到學

珍珠宮

引用:表可能表面係bb 車,實際係水貨車。

原帖由 yubiwa310 於 15-09-11 發表
表可能表面係bb 車,實際係水貨車。

公爵府

好媽媽勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

我見過有個爸爸,日日抱住個仔番學坐小巴,足足抱足3年,個仔日日都瞓住覺……今年見吾到啦,應該番小一啦!

神未曾應許天色常藍;但衪曾應許生活有力!

伯爵府

沒有什麼不妥……

珍珠宮

妖 我老爺湊都推車架 同工人無分別 話我囝扭抱喎
我湊又無事

子爵府

引用:我囡啱啱3歲,而家日日過我媽到同返我屋企

原帖由 LedTV 於 15-09-11 發表
我囡啱啱3歲,而家日日過我媽到同返我屋企,我都必定拖車。

抱佢--成22磅我抱唔到咁耐仲要揹埋佢書包。
我仔3歲已經105cm,重40磅,我係完全抱唔到,出街成日俾人當4,5歲...好在我住外國,算好彩呢邊無咩人鐘意隨便審判人

yee123480    發表於 15-9-11 08:33

男爵府

其實只要番學就唔應該坐bb車,都要俾小朋友知道自己大個,唔係bb仔,當係一個成長既訓練。。。

男爵府

呢架車一睇就知係「寶寶好」

子爵府

認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第一回 畀面勳章 BK Milk勳章

公爵府

男爵府

我屋企附近間貴族幼稚園到左放學時間門口拍滿bb車,最小廿架,好誇張。

子爵府

Poo得好勳章

好多小朋友啱啱夠2歲已返幼兒園,佢地坐bb車好正常啫但上到3歲班就真係要學下自己行喇

伯爵府

hashtag影視迷勳章 BK Milk勳章

我公司附近間名校都有

男爵府

咁如果坐私家車返學呢?都係唔洗行坐係度到達門口

大宅

由鬼d大陸人啦。。坐唔坐bb車都係蠢架啦。。

大宅

我仔自2歲起部車都開始封塵,一年都坐唔到幾次。次次出街都帶佢行,行晒屯市幾個商場,都唔會話累,依然陪著我走。行得耐唔耐係練出黎,唔俾機會佢又點會練到。

我最怕有啲坐bb車坐到個小朋友行2級矮樓梯都好易跌,玩下雙腳跳都唔夠力,跑又易撞到人剎唔到制。

首頁
45678...12

尾頁

跳至