婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

公爵府

引用:我想問下各位jm意見,如果結婚前或生仔前已

原帖由 milkteapig 於 15-09-28 發表
我想問下各位jm意見,如果結婚前或生仔前已經知道要同99住或99湊,會點揀?

我揀先...唔結婚,唔生仔!
我絕不會同佢結,我諗我會即飛佢

男爵府

回覆:純好奇:如果結婚前已經知道要同99住

拍拖時weekend住過c6屋企,從此決定結婚不可以同住,唔係99問題,係間屋太多人太多,仲有2個顛顛地打人同好嘈既細路仔,700尺3房都算大,但7個人用1個廁所,仲要有2個係長期輪住係廁所煲煙,夜晚有4個鐘廁所都係關門有人,我急到就快要用尿袋,沖涼要等到深夜1點後。

禁止訪問

別墅

最關心BB問題熱投勳章 育兒性格勳章

唔結婚唔生仔,但係我而家兩樣都做左

珊瑚宮

2024年龍年勳章

唔會結婚
一定唔會同6299一齊住

男爵府

我想問下各位jm意見,如果結婚前或生仔前已經知道要同99住或99湊,會點揀?

X2

大宅

唔嫁!

呢到好多都話會唔嫁,男士們睇到都明哂識做啦

大宅

唔嫁,我62係8點瞓,3點起身 “pang pang\"聲既人,但我就勁醒瞓,如果要一齊住,我一定會崩潰

男爵府

反而,我結婚前明明2個人住,結婚後1年因為99有病(已康復2年),搬左過黎....直到而家。真心講 ....好難頂丫

伯爵府

畀面勳章

一定唔結

複式洋房

Ke_man 發表於 15-10-27 23:24
唔嫁,我62係8點瞓,3點起身 “pang pang"聲既人,但我就勁醒瞓,如果要一齊住,我一定會崩潰

...

我99接近你62
來住兩星期,第三日潰已崩

大宅

熱血金章

做妹仔

大宅

初頭已經知一齊住,同c6鬧過好夠次交,因為同99好多意見不合,仲差啲結唔成,所以一直都好抗拒9962

搬左入去,反而對我勁好,我唔係100分熄婦,因為我唔識煮飯,又唔做家務,又唔會比錢佢地,但99對我好到不得了,所以我都對佢好左,依家想處得好開心,完全無問題!
佢係99分既99

禁止訪問

別墅

講明唔會一齊住

大宅

引用:我蠢左。。。揀左嫁,依家仲陀住b悿。。。s

原帖由 cher0620 於 15-09-28 發表
我蠢左。。。揀左嫁,依家仲陀住b悿。。。
so far同99相處還可以,但怕bb出世後更多磨擦
我地唔係一齊住,阿b出世後真係多咗摩擦!遲d可能要搬返去一齊住都唔知點算

open natural smile,must put down garments.

複式洋房

我覺得針無兩頭利。
如果同6299關係ok,一齊住,食飯、家務有人分擔係好事。諗下平日如果成7點幾8點先返到屋企,只可食餐廳野,都唔健康。自己放工再煮飯仲攰。當然就無左d sweet時間,同埋始終要同6299磨合,唔係咁易。

珍珠宮

2018復活節勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

唔嫁

愛 我 就 別 傷 害 我

伯爵府

唔嫁

大宅

因之前拍拖已經試過同奶奶住,所以已經講明結婚一定要搬出去住,我老公可能因為咁而唔想結婚住!後尾我覺得唔可以比佢咁拖住,所以決定自己1個搬出去住!住左唔夠半年,死佬可能feel到危機感先話同我結婚搬出去住!

首頁

尾頁

跳至