自由講場

跳至

首頁
45678...13

尾頁

男爵府

DHA勳章

回覆:melomelomelody 的帖子

同意你

男爵府

好媽媽勳章

引用:Quote:原帖由 szesze_lam 於 15-11-09 發表

原帖由 99dogdog 於 15-11-10 發表
Agree, 我都覺得老師態度係有問題,但樓主都好多無理要求!你叫個老師幫帶口罩,之後又冇通知話唔帶,人地 ...

男爵府

好媽媽勳章

回覆:係咪一間幼稚園老師同副校長應有既態度?

根本你自己都唔鐘意間學校在先,轉過間啱你心水嘅先啦! 其實帶唔帶口罩係好小事,有事自己帶左先返,冇事唔駛帶,有時老師見小朋友好似唔舒服,佢地又會同小朋友帶返,好簡單!

寫字条呢D對老師來說好難做喎,一班幾十個學學生,如果個個日日都比張字条老師,咁老師搞得嚟都冇時間上堂啦!

大宅

引用:Quote:原帖由+swkmc+於+15-11-09+發表但其

原帖由 sinyeechu 於 15-11-09 發表
我完全唔覺得我自己煩,我真係忍左兩個月,可能係你地教師心目中,覺得小朋友被人打係好小事,唔怕同你講, ...
其實交代咩?一對眼要望住一班學生,打人一吓只係一秒,老師睇到幾多?小朋友實有呢D,咁你要老師交代咩先?報警定驗傷?小朋友打交好難定對錯,佢地自己有解決辨法

大宅

樓主,唔討論成件事誰對誰錯,發生左今日事件,大家一定有心结,對小朋友之後返學有所影響,快快轉校!

男爵府

引用:我覺得樓主有問題多啲如果要寫手冊話帶口罩

原帖由 emmiedustie 於 15-11-09 發表
我覺得樓主有問題多啲
如果要寫手冊話帶口罩,咁老師就梗係帶,如果返學無帶就唔需要戴住咁寫手冊嚟做乜呢
...
絕對贊同!
根據樓主片面之辭,老實講其實我覺得個老師好難做,站在老師和樓主嘅立場,我覺得不如轉校

大宅

BK Milk勳章

我覺得樓主無理取鬧,老師係教好學生而唔係服務家長,即使你表示自己態度良好,但意思上都係吩咐老師做野,作為家長應該信任老師,有問題就有禮貌咁詢問,而唔係質疑,作為你既子女,會因為你呢d舉動而影響佢唔信任老師,認為老師地位比你低,樓主應好好思考點樣做好身教,而唔係與學校作對,與老師為敵!子女將來都唔係長期被所有人服侍,佢要長大的

yip144    發表於 15-11-10 01:58
99dogdog    發表於 15-11-10 00:43

男爵府

屋企無水就叫學校幫你洗水杯
唔識自己諗辦法嘅咩……買水洗、去商場廁所洗、借人屋企洗、甚至你返到學校自己借學校廁所洗都得!唔使叫老師幫掛……

cffw    發表於 15-11-10 13:22

男爵府

引用:Quote:原帖由+sinyeechu+於+15-11-09+發表

原帖由 rainbow_ME 於 15-11-09 發表
洗水杯同濕毛巾
唔係廚房洗咪廁所洗囉!
咁你都要寫紙叫姐姐做?
哈哈!我正想講,咁樣,小朋友係咪無水沖涼?!洗唔洗叫老師幫手?!

禁止訪問

引用:口罩果度,樓主似乎小朋友有時咳一兩聲老師

大宅

我想講, 巴痕果part, 我的理解係咁

副校講完想講的野, 聽梗家長發表佢的見解, 對眼不自覺咁望到巴痕, 然後避開左, *但可能時間太長*, 再次唔覺意咁望到,

其實有人自己介意, 就覺得人地 奇視 佢個巴痕, 就形住人地一直咁望住, 繼而開火嘈副校
最後, 副校只好同家長講, 如果唔想比人見到, 可以自己遮住佢

1bear1dream    發表於 15-11-10 07:25

伯爵府

當老師係工人,去到邊間都係同一結果,少做又駡,多做又駡

珊瑚宮

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 hashtag影視迷勳章

連基本既尊重都冇

侯爵府

引用:我想講,+巴痕果part,+我的理解係咁副校講

原帖由 saula 於 15-11-10 發表

副校講完想講的野, 聽梗家長發表佢的見解, 對眼不自覺咁望到巴痕, ...
樓主潛水鳥

侯爵府

引用:Quote:原帖由+澳門媽媽+於+15-11-09+發表我

原帖由 szesze_lam 於 15-11-09 發表
我都覺得佢哩句trigger到成件事爆發
正常家長吾會用呢d字眼對老師了

伯爵府

如果成日寫紙條俾老師,又真係幾煩..........老師都好多野做,唔係剩係照顧你個囡

公爵府

珍珠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 BK Milk勳章

樓主你唔好介意,我覺得其實係你攪大左件事……
我明白唯人父母係緊張仔女,算啦,未轉校前萬事以和為貴,唔好再攪到面阻阻啦

侯爵府

我只覺得...老師唔係淨係照顧你女一個,亦唔係你既助理

子爵府

2024年龍年勳章

引用:我想講,+巴痕果part,+我的理解係咁副校講

原帖由 saula 於 15-11-10 發表

副校講完想講的野, 聽梗家長發表佢的見解, 對眼不自覺咁望到巴痕, ...
疤痕果part,其實應該學校都要出通告溫馨提示下全校家長及歷屆家長,見到有人條疤千祈米望,唔係會比人摌到上天花下下肚痾都要出通告

首頁
45678...13

尾頁

跳至