想生BB

跳至

首頁
45678...9

尾頁

大宅

7日藥$595, 4日藥$360~如果日日食, 一個月要$2000幾蚊~

我O岩O岩睇左4個月, 其實上個月開始唔駛避孕, 但趕唔切, 今個月先正式試啦~

大宅

nanachoy 發表於 16-7-20 16:37
有無jm睇緊盧子宏架??
佢話我要調三個月,唔係都好易再小產咁話 我隔4日就睇,一個月都幾貴~
...

我兩個月前小產之後開始睇盧子宏,由手術後幾日到宜加每四日就睇一次,日日食藥,佢話我d血好結,個人好燥熱,佢都有話我唔調理好,子宮會唔夠氧氣俾BB好易再小產....
最少要再黎兩次m先可以再試...
宜家等緊第二次m黎....
感覺好漫長...

別墅

Taktakpo 發表於 16-7-20 19:30
我兩個月前小產之後開始睇盧子宏,由手術後幾日到宜加每四日就睇一次,日日食藥,佢話我d血好結,個人好燥 ...

我都差不多wo....又係血熱...
上網睇好似個個睇佢症狀都差不多咁既...

別墅

回覆樓主:

我一日疴4次已經想死...ㄧ日疴十幾次唔虛都疴到虛喔
但你地睇完有無咩改善??

大宅

nanachoy 發表於 16-7-20 19:56
我都差不多wo....又係血熱...
上網睇好似個個睇佢症狀都差不多咁既...

佢都話宜個情況好普遍,有次中午睇佢話個朝已經睇左十幾個都係宜個問題...

別墅

謝利畢菲 發表於 16-7-1 14:17
點解呢

因為佢叫我戒口唔好飲老火湯唔好食肉,淨可以食魚和菜,我戒唔到口,所以唔敢再睇佢

別墅

yyin1437 發表於 16-7-20 22:20
因為佢叫我戒口唔好飲老火湯唔好食肉,淨可以食魚和菜,我戒唔到口,所以唔敢再睇佢
...

唔好食肉!!!!!? 咁咪食素@_@”
我有時都覺得有d怪,不過食左藥有反應有d改善咪繼續試下

別墅

nanachoy 發表於 16-7-20 22:28
唔好食肉!!!!!? 咁咪食素@_@”
我有時都覺得有d怪,不過食左藥有反應有d改善咪繼續試下
...

佢叫我盡量少食囉,因為我太燥熱喎,後尾無睇喇,你睇過ok話我知

男爵府

回覆 kimchi0328 的帖子

咁你疴左幾耐啊??
如果睇完真係bingo, 咁一個月二千幾蚊係抵比

大宅

回覆 laibebemama 的帖子

我大約痾左1個半月左右..頭1個月痾得密d, 會辛苦d~過左1個月就冇乜野痾~

大宅

我都係睇盧子宏,佢話我既症狀同大家完全一樣,叫我唔適宜食補品
排隊時,我聽我隔離後生仔講,個醫師又話佢個人燥熱,我老公平時成日頭痛,我叫佢又睇下,個醫師又係話佢燥熱
其實除左燥熱仲有其他症狀呢

大宅

回覆 心仔 的帖子

可能係香港人既通病?

別墅

心仔 發表於 16-7-21 15:02
我都係睇盧子宏,佢話我既症狀同大家完全一樣,叫我唔適宜食補品
排隊時,我聽我隔離後生仔講,個醫師又話 ...

佢都係話我血熱, 叫我不能進寶,要日日飲佢d藥, 連雞同雞旦都唔可以食
但係佢d藥柯得太勁,我無睇佢lu

男爵府

回覆 pb116 的帖子

我發覺問親佢可唔可以食/焗下水飲, 佢乜都話唔好, 我想焗下啲南棗黨參水佢又話唔好, 淨係可以食佢啲藥, 不過可能我唔係太信食葯粉, 比較喜歡自己煲藥,所以我都無再睇

大宅

laibebemama 發表於 16-7-21 15:32
回覆 pb116 的帖子

我發覺問親佢可唔可以食/焗下水飲, 佢乜都話唔好, 我想焗下啲南棗黨參水佢又話唔好, 淨 ...

連紅棗水、炒米茶佢都話唔飲得,其實都唔算補品,呢d佢都話燥

別墅

yyin1437 發表於 16-7-20 22:20
...
報告下先...我睇左2個月啦....初頭去睇既症狀我之前都講過啦..
都係同大家一樣既燥熱. 血結..唔好食補既野同蛋白質..排毒先..痾左大約1個月..我肚痛多過痾..
慢慢冇乜野痾都唔駛食綠色字個包野....因為我本身m少..又遲..佢幫我谷早d黎同個量
第一cycle m都係少都係遲..可以話係未有料到..但體溫都靚左..明顯高溫左..
完左m..依家話補緊個子宮..我問佢駛唔駛特別戒口..佢話唔駛戒口..每樣野唔好過量就得..
間中壽司可以接受..清淡d ...做運動..
其實繼續睇都係貪地方方便..同食藥粉..同都有d成功個案..
同價錢比其他中醫係ok 既..因為佢冇計診金..淨係計藥錢..
7日藥既話就$85/日..4-6日就$90/日..佢話最少要3個月時間..要避..否則都陀唔穩,..
我cycle長..照計3個月都係黎得2次m..我都怕無了期咁睇..有d心郁郁想去試排卵藥..
係西醫個方面入手..

別墅

回覆樓主:

點解每個人既症狀同講既野食既野都一樣.....
我疴左幾日已經叫佢咪鬼再開疴既藥俾我,之後就唔使疴㕸....@_@”

大宅

回覆 nanachoy 的帖子

綠色果包粉唔好落晒, 落一半...冇痾得咁勁~~
仲有...排毒期間, 真係要食得清淡少少, 食重味野痾得好勁, 一食完即痾~ 同埋通常食完野, 好快想去~

別墅

kimchi0328 發表於 16-7-22 09:13
回覆 nanachoy 的帖子

綠色果包粉唔好落晒, 落一半...冇痾得咁勁~~

我無果包粉呀~佢無話我需要排毒,但d藥都有少少疴囉~

大宅

nanachoy 發表於 16-7-22 21:23
我無果包粉呀~佢無話我需要排毒,但d藥都有少少疴囉~

我有次無綠色個包粉,都好似你咁照痾
後來問返醫師,佢都係話我裡面依然好熱,
所以都會痾…

首頁