親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

jadepearl 發表於 17-6-23 18:45
剛才問了洒店, 我在16/5前book 房, 可用old rate, 即150b 成人任玩. 小孩12yrs 以下free.
...

請問係咪send e-mail去問架?

侯爵府

2024年龍年勳章

回覆 Babycaspar 的帖子

是呀, [email protected]

伯爵府

回覆樓主

昨天到步,因早了,酒店讓我們10:30已可進房,現在洒店人客不多,水上樂園、食早餐都不用排隊,房內也很乾淨整齊,只是水壓不夠,廁所電制用不到。其他也不錯

子爵府

虎到金來勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

jojo1234 發表於 17-6-24 10:58
昨天到步,因早了,酒店讓我們10:30已可進房,現在洒店人客不多,水上樂園、食早餐都不用排隊,房 ...

請問你住邊種房?

男爵府

想問 我零晨機到 搭的士去 Centrar Grand West Sands Resort & Villas Phuket要幾錢 不想做水魚

thx

男爵府

YMCA0806

麻煩你比佢contact number給我,唔該唒

大宅

回覆 jadepearl 的帖子

E....我都係5月17前book, 咁我都要問下先! 但我10月尾先去玩, 唔知到時會唔會又改唔洗收費!

大宅

我下星期一家三口出發,仲要玩5日。 真係有d擔心,怕地方唔乾淨😭

大宅

YukiCharlette 發表於 17-7-23 22:09
我下星期一家三口出發,仲要玩5日。 真係有d擔心,怕地方唔乾淨😭
等你返黎報告

侯爵府

2024年龍年勳章

回覆 jojo1234 的帖子

想問water park毛巾要錢租 ? or 可用酒店的毛巾? thanks

別墅

YMCA0806 發表於 17-4-29 00:07
我岩岩又買到HKE 平機票, 10月尾會再去布吉, 今次7大3小, 都會再住哩間。見各JM話Villa 水壓唔夠, 咁我都 ...

我8月尾2大2細去4日3夜住呢間,
雖然HKE機 時間係差到一個點 不過都晨早買咗啦
所以我第一晚到步會住機場酒店(有free接送)$3xx /晚 仲包早餐
第二日先call taxi 去Sands 住3晚,原本唔想搬行李,但當初5月買房要差不多1千蚊/晚 才安排第一日住平酒店。
住sands 係因為裡面咩都有,帶住2個小人仔 都驚驚地泰國治安。
分享一下,原來啲「酒店價格保證」係真架!我2間酒店房間都退到差價,原本sands 9XX, 現在降到7XX , agoda & hotel.com 都分別退俾我。好開心!

YMCA0806, 請問可以也PM 司機資料給我嗎?謝謝!

別墅

tautaub 發表於 16-8-22 13:45
請問若一落機就去呢間酒店, 可以在邊度換錢呢?

近日有報導 話個人入境泰國要身上有20000THB , 4人家庭最少40000THB, 信用卡唔算數⋯我8月尾去布吉,都預早在港唱定了,免得過關俾人留難。
你都留意下
https://www.google.com.hk/amp/s/itravelblog.net/26410/amp/

adrio    發表於 17-8-4 17:57
adrio    發表於 17-8-4 17:57
adrio    發表於 17-8-4 17:56

大宅

DicksonBaBa 發表於 17-7-31 18:35
我8月尾2大2細去4日3夜住呢間,
雖然HKE機 時間係差到一個點 不過都晨早買咗啦
所以我第一晚到步會住機場酒 ...
PM了你了

別墅

回覆樓主

請問這個water park 有沒有提供小孩救生衣?
我都會自己帶水泡&吹氣救生衣,不過就怕瀡滑梯會磨破這些吹氣產品

侯爵府

2024年龍年勳章

回覆 YukiCharlette 的帖子

可以分享下嗎? 洒店房乾淨? 之前有人說shower 水力吾夠?
有餐廳介紹?
water park 毛巾要錢租?
many thanks.

別墅

YMCA0806 發表於 17-7-22 12:56
回覆 jadepearl 的帖子

E....我都係5月17前book, 咁我都要問下先! 但我10月尾先去玩, 唔知到時會唔會又改 ...

我係4月頭book 了8月住3晚 , 剛才打電話問agoda 佢幫我問酒店詳細⋯原來6月起入water park玩就要每位大人收1000Thb ,但因我早預訂 所以就$150THB /大人,這個價已經包晒我3日water park入場 (3日內無限次入場)

如夜機,想check out後 留在酒店繼續玩&食,就要預先同酒店講
我今次向agoda 講 ,酒店都話ok ,12PM check out 後可寄存行李在前台 keep住條key 繼續使用。

大宅

玩完返嚟嘞,好開心,係water park玩咗幾日,超正。 因為我地1/4/2017book,所以大人只係比150Thb就可以玩足幾日,大人小朋友都唔捨得走。
酒店服務好好,員工好有禮貌,好有笑容。 房間有兩條大毛巾for去游水,我地冇租過。
晚餐,酒店內都可以,但酒店外都有幾間泰國餐廳,但當然食d裏面有人食架啦~都好ok呀。
同埋我住間房水壓冇問題。

大宅

回覆 DicksonBaBa 的帖子

Water park有救生衣

別墅

YukiCharlette 發表於 17-8-9 08:43
回覆 DicksonBaBa 的帖子

Water park有救生衣

謝謝你
咁 安心晒!

侯爵府

2024年龍年勳章

回覆 YukiCharlette 的帖子

Thank you ! 仲想問check-in是否等好耐(over 1 hr) ? 由其是3pm果段時間 ?

首頁

尾頁

跳至