懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

我已有一女一仔(7歲/4歲)。老婆又剛剛有左。預產期是18年1月6日.
太太和我都開心。都想要多個囡。囡比較貼心一點。

已刪除用户

大宅

我!
意外有第3個,初初唔想要,但又唔捨得。記得第一次照時,喺診所喊到豬頭咁。主要都係驚湊唔掂,唔想又去返要照顧初生,我第二個都已經4歲多!
最後細b出咗世,而家都6個月!係辛苦,要返工,同大果兩個跟功課,測考,又要照顧細,又要顧及兩個大的感受。怕細嘅喊聲嘈住大果個溫習,又要常常提醒住大果兩個要輕聲説話玩耍,不要嘈醒bb。幾矛盾~
不過見倒佢地嘅互動,學習分享愛,真係覺得值得!家中常常熱鬧(emoji)(emoji)樓主,加油

公爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章

~玉子豆腐~ 發表於 17-5-13 18:42
我兩個差太近了,所以我真係無咩開心感覺,只有憂慮
梘差幾近?煑到埋黎食,唔駛咁多顧慮。我三個最大九歲最細四歲,佢地日日都好開心,見到真係覺得生三個係好。

已刪除用户

大宅

我已有兩個囡,想追仔,但好怕又係囡。。。

大宅

sindy0327 發表於 17-5-1 09:08
回覆 BREADWING 的帖子

你好勁四個!你自己一個人湊嗎?我大仔就四歲細仔就兩歲,來緊哩個下月尾出世,有 ...
8卦問下,依胎仔定女呀

男爵府

BB防敏心得分享勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 BK Milk勳章

回覆 chaichai1699 的帖子

政府照結構時話8成女,然後大約31週時私家話99.9%係女,所以應該係女呱,但點人成話睇我肚似仔...

男爵府

小wing媽咪 發表於 17-5-3 16:55
而家我岩岩8周了,當我第6周知道有第3個,我完全接受不到,我直頭去完診所驗完喊了出來,個下勁唔想要......因 ...

我同你case好似.....大女8歲 細仔5歲...而家諗緊落唔落
[imgsnc1/hs236.snc1/8333_131433388683_692473683_2435667_6391676_n.jpg[/img]

男爵府

granja 發表於 17-5-14 01:11
梘差幾近?煑到埋黎食,唔駛咁多顧慮。我三個最大九歲最細四歲,佢地日日都好開心,見到真係覺得生三個係好 ...

我都係同你一樣...但快36歲 高齡了...想落...好擔心
[imgsnc1/hs236.snc1/8333_131433388683_692473683_2435667_6391676_n.jpg[/img]

男爵府

yukispr 發表於 17-5-15 18:43
我已有兩個囡,想追仔,但好怕又係囡。。。

我同你相反~想要女又2個仔

大宅

唉 我大女5歲 細女15m 岩岩知道有左第三胎 應該得2個幾3個星期左右 我仲係度考慮緊
我奶奶就叫我生 不嬲都想我生多個
我媽就勁想 直頭話幫我湊 因為我兩個系女 佢想我生個仔
我自己細女8個月時其實都有過 不過小產左 當時好想要 但過左甘耐 心態好似變左 細女出年9月就會翻n 大女又甘大個喇 感覺好五想翻翻轉頭甘
三個我真系覺得太多甘 依家五想多過想 我老公老公都系甘 我地五重男輕女 認為兩個女都好好 又嗲 又乖 兩姐妹你吵完又攬翻 好可愛

到呢依家我仲考慮緊

公爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章

faye723 發表於 17-6-1 21:34
我同你case好似.....大女8歲 細仔5歲...而家諗緊落唔落
你考慮成點?

複式洋房

留名先

大宅

經濟許可,又有人幫手湊的話都會既,如果唔係一個人湊咁多個都幾辛苦

大宅

回覆樓主

意外,有冇group 大家交流下

大宅

granja 發表於 17-5-14 01:11
梘差幾近?煑到埋黎食,唔駛咁多顧慮。我三個最大九歲最細四歲,佢地日日都好開心,見到真係覺得生三個係好 ...

最細nb?你自己湊?
我9y 6y nb

大宅

john_baby 發表於 17-5-13 22:20
我!
意外有第3個,初初唔想要,但又唔捨得。記得第一次照時,喺診所喊到豬頭咁。主要都係驚湊唔掂,唔想又 ...

你好勁!你三個小朋友幾大?咁邊個幫你湊
我9y 6y nb

別墅

回覆樓主

都係岩岩意外有左第三個,真係開頭接受唔到,後來開始慢慢接受了

別墅

~玉子豆腐~ 發表於 17-5-13 18:42
我兩個差太近了,所以我真係無咩開心感覺,只有憂慮

我都明白你感受!我大女3歲幾,二仔2歲幾,而家又岩岩有左。。。。。又要重頭開始

首頁

尾頁

跳至