自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

Charitymami 發表於 18-7-31 10:36
近兩萬九入左 $5000 short put, 第一步等睇 27000,

唔明你做的交易,入了什麽? short put 是看升的

我唔係成日玩輪, 唔知咁講啱唔啱

我意思係買短期到期既認沽証, 到期日 60 日內

另外我買既行使價已在價內, 我相信唔會血本無歸, 到 28000 左右我估應該執兩千, 27000 左右我估執一倍

賺蝕最多都係五千蚊左右, 純考眼光, 畢竟經常留意個市, 唔買野會手痕

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

無放過

別墅

gm147 發表於 18-8-1 12:59

我都唔識,学習下先

侯爵府

2024勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章

gm147 發表於 18-7-31 23:59

明白了~
你是做了 warrant, 不是 option, 我見你寫 short put, 攪到我一頭霧水

千 山 我 獨 行......... 不 必 相 送..........

別墅

Charitymami 發表於 18-8-1 14:07
明白了~
你是做了 warrant, 不是 option, 我見你寫 short put, 攪到我一頭霧水
...

謎團解亓鳥,多謝指教!

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

cindy618 發表於 18-8-1 13:11
無放過

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

tsung 發表於 18-8-1 14:45

win乜鬼丫,只因砸住好耐啦

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

cindy618 發表於 18-8-1 14:59

千年蟹貨砸咗咁耐,唔爭在擺多陣

別墅

cindy618 發表於 18-8-1 14:59

好貨唔怕坐,市唔就 je!

首頁

尾頁

跳至