自由講場

跳至

首頁
45678...19

尾頁

複式洋房

shiny2473 發表於 19-6-22 23:41
即刻覺得自己好好彩 個陪月餐餐都同我1齊食

即刻有返啲信心

子爵府

回覆樓主:

d排骨無洗就醃先最嘔心

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

子爵府

回覆樓主:

基本上乜都唔洗,直接上碟~醃, 真係好 過份、 好離譜、好污糟……

大宅

佢係唔係delete左個page?

複式洋房

一個月收成差唔多5皮野,買餸收成2萬4煮垃圾俾人食

wcpcelia    發表於 19-6-25 14:38

伯爵府

2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 DHA勳章

呢啲真係人渣嚟,立心不良去呃人害人

複式洋房

bbcooking 發表於 19-6-22 16:17
隔夜飯溝生米再煮俾僱主食, 痴線㗎! 有片:

https://m.facebook.com/groups/401516367020949?view=permalin ...

有無攪錯,食到個媽媽肚痛病先安樂,佢咁資深唔會唔知坐月病手尾好長吖!太過分

複式洋房

IamWhatIam_ 發表於 19-6-23 00:40
佢係唔係delete左個page?

以家關閉左,好似話星期一從開

別墅

angelkk 發表於 19-6-22 23:42
我都搵左奇X陪月喎,7月就生啦⋯你坑口個陪月叫咩名?

坑口陪月叫 Angel, 姓余。祝你好運...

講真陪月係好定唔好頭一兩日已經睇到,一唔掂就同奇X講換人。我嗰陣真係太好人,以為佢唔熟架部... 但係諗返轉頭,唔熟架部都唔會蒸肉餅都唔熟,二百蚊買餸煮得嗰小小肉碎出黎,個B喊完全唔理卦...

子爵府

imsiiulam 發表於 19-6-23 00:47
一個月收成差唔多5皮野,買餸收成2萬4煮垃圾俾人食

一個月買餸要2萬4,即是每日平均$800?!佢買咗乜餸?

男爵府

asusual 發表於 19-6-22 17:23
講真 俾呀 An_ta 黃 睇中嘅真係冇運行

An_ta 黃 係咩人,好猛料?

大宅

crystal媽咪 發表於 19-6-22 16:33
我未試過隔夜飯加新鮮米一齊煲。新鮮米煲係咪簡單啲?

佢唔只隔夜飯咁簡單, 啲飯係放室溫係飯煲一日, 都唔掉再加新米煮

大宅

bbcooking 發表於 19-6-22 18:17
回覆 bkmamamia 的帖子

最新,疑似黑心陪用私人ac出post道歉

人哋真係唔舒服佢可以承擔咩責任呢?

公爵府

crystal媽咪 發表於 19-6-22 16:33
我未試過隔夜飯加新鮮米一齊煲。新鮮米煲係咪簡單啲?

我以前煮飯有時會咁做的,因為要處理隔夜飯嘛。新飯煮好先倒冷飯入去加熱係冇咁熱的,尤其係隔多過一晚好乾既冷飯,要倒埋入去再煮出黎,就唔覺有冷飯了。
呢個做法係冇害的,慳家c9 自己煮自己食就冇所謂。你收人工幫人煮咁做就真係唔好囉,咁樣係好唔專業的。

複式洋房

milk323 發表於 19-6-23 09:49
我以前煮飯有時會咁做的,因為要處理隔夜飯嘛。新飯煮好先倒冷飯入去加熱係冇咁熱的,尤其係隔多過一晚好 ...

你可以睇下條片,佢係將電飯煲琴日啲舊米無雪過嘅,直接倒啲新米入去,用水浪一次,就煲比人食…
我都會食隔夜飯,但一定前一晚會不起雪住先,唔雪會壞架嘛

公爵府

ccying2018 發表於 19-6-23 10:14
你可以睇下條片,佢係將電飯煲琴日啲舊米無雪過嘅,直接倒啲新米入去,用水浪一次,就煲比人食…
我都會食 ...

冇放雪櫃
咁真係會食壞人囉

大宅

天氣咁熱。廚房濕氣重。飯唔雪好易臭縮... 直接再煮點能夠接受。係雪左再煮比僱主都還接受丫。

成條魚完全唔洗淨係洗刀。魚檔劏完都幫你沖一沖水啦。佢完全無... 仲要切完魚手不斷廚房所有櫃、碟、用具。海鮮有好多細菌。產婦生完抵抗力弱好易病...

最睇唔過眼係將豆腐魚肉直接沖落去水位... 係咪弱智架? 正常人都識倒落垃圾桶再洗碟... 點會懶到咁?
佢咁熟手應該唔係第一次咁做野... 估計之前既僱主都受害左了...

佢係一個好無良心既陪月...

大宅

bbcooking 發表於 19-6-22 22:19
又有新片

https://www.facebook.com/groups/401516367020949/permalink/623681638137753/

好痴線呀!屋企平時煮都一定洗喇!

珍珠宮

bbcooking 發表於 19-6-22 22:19
又有新片

https://www.facebook.com/groups/401516367020949/permalink/623681638137753/

21/6係星期五既片喎⋯⋯佢仲未比人炒既?

首頁
45678...19

尾頁

跳至