時政擂台

跳至

首頁
45678...12

尾頁

子爵府

cyyiu 發表於 19-7-28 13:51
係,fb超恐怖!
有個深黃朋友,尋日去左元朗買老婆餅,仲開心share, 之前佢已經覺得慚愧話要孩子幫我地中 ...

Fb深黃橫行,係因為fb容易起人底,討論區起底冇咁易。
所以深黃鍾意用fb引人比政見,一見不同意見就可以肆無忌彈攻擊!
完全係文革四人幫翻版。

大宅

回覆 文英妮妮 的帖子

暴徒可恥

水晶宮

SK22 發表於 19-7-28 13:54
大家庭聚餐,聽到的談話內容是大部分人都是黃至深黃,我不出聲,怕被群攻啊(emoji)(emoji)(emoji)
...

下星期我都要出席c6長輩壽宴,我c6兩個細佬都黃色,希望到時無人講政治啦

大宅

回覆樓主:

每次睇完連登、fb,之後都一定要黎BK,個人先可以正面返、BK直情係心靈雞湯

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

ching師奶 發表於 19-7-28 14:02
Fb深黃橫行,係因為fb容易起人底,討論區起底冇咁易。
所以深黃鍾意用fb引人比政見,一見不同意見就可以肆 ...

我發現平時痾唔出都鋪FB, IG果啲特別深黃, 令我開始懷疑佢哋有法方潛在洗人腦

珍珠宮

畀面勳章

chloey888 發表於 19-7-28 13:16
睇FB啲人本末倒置,又多假新聞,連平時睇落正常嘅朋友,都覺得欺凌伯伯無問題,有啲仲帶幾歳小朋友去遊行, ...

同路人!

侯爵府

cyyiu 發表於 19-7-28 13:51
係,fb超恐怖!
有個深黃朋友,尋日去左元朗買老婆餅,仲開心share, 之前佢已經覺得慚愧話要孩子幫我地中 ...

同我一樣!我想問班中年人可唔可以正常少少?班後生係打爛緊佢哋自己嘅將來!守法嘅精神無咗,只會令第日治安轉差,經濟亦會跟住差,成班人根本害緊班後生,爭取咩嘢?真係特赦香港法治即亡。

後生唔識,人到中年都應該識啦!淨係鼓勵人哋去衝,自己個個知無結果就諗定後路移民,討厭到爆!

唔好意思,呻兩句,因為身邊有依類親戚朋友,平時正正常常,近排真係好想鬧佢哋。

公爵府

貓狗褓姆 BK Milk勳章

chloey888 發表於 19-7-28 13:16
睇FB啲人本末倒置,又多假新聞,連平時睇落正常嘅朋友,都覺得欺凌伯伯無問題,有啲仲帶幾歳小朋友去遊行, ...

係。個啲做左人阿媽,小康之家唔知咩叫捱。
睇埋哂啲立場新聞,港大學生會電視乜鬼
page...鬧人地警察亂吠。睇得多壞腦呀仲點教自己個仔呀!
沒有暴政 只有暴徒
香港媽媽不代表我

公爵府

alicemic 發表於 19-7-28 14:06
我發現平時痾唔出都鋪FB, IG果啲特別深黃, 令我開始懷疑佢哋有法方潛在洗人腦
...

我唔係架 我乜都係ig fb講架。不過衣家收了皮。
沒有暴政 只有暴徒
香港媽媽不代表我

男爵府

文英妮妮 發表於 19-7-28 02:22
日日湊仔,睇報紙電視嘅新聞一面倒支持暴徒,一直以為自己的觀點喺少數嘅另類,非常擔心香港的未來。入喺媽 ...

yes, 那班暴徒佔据fb, 宣揚革命;暴乱;起人底;滅人声;唯有bk, yahoo, hk forum才可說些有人性嘅說話..也被班暴徒走入耒文宣;話染紅!!

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

Lulu0820 發表於 19-7-28 14:13
同我一樣!我想問班中年人可唔可以正常少少?班後生係打爛緊佢哋自己嘅將來!守法嘅精神無咗,只會令第日 ...

我個人認為青年係被洗腦的,中年的係對政府有私人恩怨,例如反政府的同性戀者,因政府唔會通過同性婚姻合法,佢地想透過推倒政權,改變現行法例,講到尾都係自私,暴徒由外勢力+政棍+一群無腦的學生背景人士+一群個別取性取向人士而組合的社會垃圾,香港如果無左這批畜牲,一來會寧靜二來行出街都空間感都大尐。支持牠們唔理咩理由係香港消失吧!

男爵府

回覆樓主:

我死憎攪事人,不知所謂。
就算香討嗰邊都係大部份支持嚴正執法,同路人其實唔少,只係唔出聲咋。
嗰邊係比較實在d,連登我都有睇,佢地腦囪都未生埋,成日想全世界圍住佢地轉

男爵府

JE0608 發表於 19-7-28 14:23
yes, 那班暴徒佔据fb, 宣揚革命;暴乱;起人底;滅人声;唯有bk, yahoo, hk forum才可說些有人性嘅說話..也 ...

七八十後會現實好多,知自己做咩

翡翠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章

回覆樓主:

我都好多謝大家,
我地真心為香港好,
大家不要氣餒,
繼續發聲,
邪不能勝正!

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

文英妮妮 發表於 19-7-28 02:22
日日湊仔,睇報紙電視嘅新聞一面倒支持暴徒,一直以為自己的觀點喺少數嘅另類,非常擔心香港的未來。入喺媽 ...

我是土生土長的香港人,我愛香港,我要安穩生活,這兩個月見到香港變成咁,真的好傷心

子爵府

lemontea520 發表於 19-7-28 14:14
係。個啲做左人阿媽,小康之家唔知咩叫捱。
睇埋哂啲立場新聞,港大學生會電視乜鬼
page...鬧人地警察亂吠 ...

我睇到fb有媽媽教自己仔女鬧警察鬧警車係狗,佢女小二,個仔K3咋,點解要咁?即使佢對警察有仇恨,需要帶卑自己子女?要小朋友細細個充滿仇恨係好事?

男爵府

yttt 發表於 19-7-28 09:28
BK 係唯一可以透路自己心聲既地方。
而家連家人朋友間都不敢説政治

係呀!如果知道朋友、同事或家人唔係同自己有相同理念嘅,最好唔好深入討論咁多,一定會嗌交收場。

公爵府

LEE-Baby 發表於 19-7-28 14:37
我睇到fb有媽媽教自己仔女鬧警察鬧警車係狗,佢女小二,個仔K3咋,點解要咁?即使佢對警察有仇恨,需要帶 ...

第時佢地仔女變垃圾,只識鬧老豆老母時唔好問超級奶爸點做好
沒有暴政 只有暴徒
香港媽媽不代表我

公爵府

PINKBABY 發表於 19-7-28 14:48
係呀!如果知道朋友、同事或家人唔係同自己有相同理念嘅,最好唔好深入討論咁多,一定會嗌交收場。
...

已經同啲好朋友無計傾。見佢地fb 鬧到...我覺得我已經唔可以同佢地connect到。唯有祝佢地生活愉快
沒有暴政 只有暴徒
香港媽媽不代表我

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

lemontea520 發表於 19-7-28 14:15
我唔係架 我乜都係ig fb講架。不過衣家收了皮。

我身邊多數啫, 總有例外嘅

首頁
45678...12

尾頁

跳至