時政擂台

跳至

首頁
45678...25

尾頁

大宅

tumpling 發表於 19-7-30 07:23
算啦樓主
尼度太多地平說既人
有曬時序, 有曬証據

唔好放棄,呢度仲有好多明白事理的JM

公爵府

lingfu 發表於 19-7-30 08:28
笑咗
單單睇個老人被圍
就知又係cut頭cut尾既爛片

是旦啦,反正完整片都大把人post過,要唔信嘅一樣可以唔信。
你可以選擇繼續去睇facebook嗰啲高智看圖作文,選擇相信上環著火嘅嘢係由於陽光折射而引起。冇人會怪你嘅!

水晶宮

09729loklok 發表於 19-7-30 08:32
咁唔該拉埋鄺已完,佢坐係路邊同一個踎係路邊又拎住軍刀的黑衣人有講有笑傾咗好耐,fb都有哂片無得作假。
...

所有都要拉

水晶宮

2024年龍年勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 開心吸收勳章

coolalalala 發表於 19-7-30 08:29
請問,係黑社會又點呢? 兩幫仇殺的話,警方就可以唔理?黑社會就唔係香港市民?唔係警隊服務對象?咁請問 ...

我答個位jm, 佢話白衣人係黑社會。
我話黑的白的都係黑社會。
犯法就要拉

只有父母 用一生的愛 講一種道理
自那天哭一聲 便繫著你心靈
陪著我數星星 帶我探視美景
闡述了和平 灌輸應有的防衛性
還指引我 望事物 用雪亮眼睛

男爵府

pprabbit 發表於 19-7-30 07:54
明明影住個個白衫手上有竹有棒, 警察指揮話佢地手上没有任何攻擊性武器,呢點都好可怕
...

仲有果位光頭警司話:聚集在一起並不等於會犯罪!咁既說話也講得出!實在太恐怖

水晶宮

BK Milk勳章

czl115 發表於 19-7-30 08:34
呢個都係我嘅疑問。
黑衣人何時出現並冇提到,及點解會有一堆黑衣人聚集,黑衣人和白衣人的衝突如何開始? ...

我理得兩邊點衝突
咪打飽佢
家下係咪代表要咁打,巿民係正確
女人都打老人家都打
求你吾好打都打
成個車箱擺到明係市民
白衣人响元朗聚集
無警察
我理得兩邊互相仇殺
問題係你明知係市民都入車箱打
一路無警察
一上一落隔離天橋
一邊白衣人走
一邊警察向上行
請問係咩意思

珊瑚宮

2024年龍年勳章

單講元朗嗰單,我都覺得警察做得過份架,擺明放班白衫人,呢單應該查清楚咩事

同時亦覺得佢地好慘,履行職責又無啦啦俾人鬧係狗,又要俾人扔野,還手又俾全香港鬧,可能佢地覺得警察有糧出,所以就要保護「市民」,就算俾「市民」講粗口鬧又好,話你係狗又好,話你黑警又好,拎野扔你打你又好,都應該要企定定受晒佢,因為你有糧出

男爵府

bongbongpatty 發表於 19-7-30 08:31
淨講元郎呢單
呢度講無用
大把盲既

成日郁啲就話文宣抹黑警察,我都真係唔明元朗呢單真係無恥到。。。。I can’t think of a right word!

子爵府

2018父親節勳章 開心吸收勳章

江湖新秩序
我要我 盛放心中 快要熄滅的花火
我要我 救活命中 快要逝去的英勇

珍珠宮

回覆樓主:

理得係黑衣、白衣、學生、警察、議員、高官,犯法都要拉,不姑息,不容忍!

子爵府

timandy 發表於 19-7-30 08:07
嘩,黑衫入去搞事就無問題
黑衫比人影到換白衫又得左
我唔係支持暴力,

算吧啦,黃屍一向都係咁,死都要將自己的觀點強行加於別人身上,死都得到別人的認同,其實各人有自己觀點與角度

象牙宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

而家根本無辦法獨立一個post去討論,每次咩post都好,最終都會講到去gogovan、縱火、機場阿伯,呢啲唔係已經獨立開咗post去講架喇咩?

最後嘈交,入時政

子爵府

TingTing 發表於 19-7-30 08:14
港台D主持,不看也罷

無人睇主持,大家關注當晚的實況,只要係事實就想知道,因為我們都擔心下一次成為白衣人或警黑合作下的受害人。

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 王國長老 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

政治及有關爭拗話題或最終演變成相關討論,現已移到時政擂台
花旗太太生活在花旗國,留意時差,你問我未必即時答到。

男爵府

李豆豆 發表於 19-7-30 08:40
單講元朗嗰單,我都覺得警察做得過份架,擺明放班白衫人,呢單應該查清楚咩事

同時亦覺得佢地好慘,履行職 ...

等於個工人姐姐做錯嘢俾你鬧,工人姐姐好嬲,係咪代表佢今晚唔使煮飯你食?

講唔通

珍珠宮

2024年龍年勳章

啱,但你做乜阻我返工。

水晶宮

2024年龍年勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 開心吸收勳章

lingfu 發表於 19-7-30 08:33
冇link有相得唔得?

點解得相?
點證明ic話佢地手上無攻擊性武器?
只有父母 用一生的愛 講一種道理
自那天哭一聲 便繫著你心靈
陪著我數星星 帶我探視美景
闡述了和平 灌輸應有的防衛性
還指引我 望事物 用雪亮眼睛

水晶宮

BK Milk勳章

09729loklok 發表於 19-7-30 08:38
我答個位jm, 佢話白衣人係黑社會。
我話黑的白的都係黑社會。
犯法就要拉

犯法梗係要拉
警察都一樣

子爵府

lakgarden 發表於 19-7-30 08:31
嗰排新聞播,印象中應該係中段,地鐵落咗閘,見到有一班頭盔警察入去,打人似乎停止一陣,佢地被叫走之後 ...

之後班白衫又返轉頭再打一次,痴㗎咩(唔係話你)?!

我懷疑班警察其實係俾現場D人鬧走,定係上頭話收隊。咁易走得鬧走就唔會有元朗727對峙要放催淚彈
Display Picture from Rita et Machin

子爵府

2018父親節勳章 開心吸收勳章

09729loklok 發表於 19-7-30 08:45
點解得相?
點證明ic話佢地手上無攻擊性武器?
唔好意思
我唔係好知你講個係咩ic
https://www.facebook.com/icablenews/videos/2145503958892670/?v=2145503958892670
呢段就有人講佢地手上無攻擊性武器

補充內容 (19-7-30 08:51):
因post已入時政
為免被藍蟻亂爬
我就唔再回應喇
我要我 盛放心中 快要熄滅的花火
我要我 救活命中 快要逝去的英勇

首頁
45678...25

尾頁

跳至