跳至

首頁
45678...99

尾頁

男爵府

Re: 全職媽咪

wandy,

yeah~~!!! 好熱鬧呀! 提你哋要交一張小朋友相上堂用架!
星期一見!

男爵府

Wandy

搞乜恩恩入咗醫院咁大鑊呀???!!!!
早幾日先見你咋噃!

男爵府

仲乜今日咁冷清..........行幾轉北區都無人....... :cry:

男爵府

凍僵左 :mrgreen: :mrgreen:

男爵府

有最近消息 >>

WANDY : 恩恩証實患有肺炎 , 發燒已受控制 , 但今日開始肚潟 , 已經入住腸胃感染隔離病房接受治療 。
另外亞細佬禧禧聽朝會到 QE 剪脷跟 。

~~祝恩恩早日康復~~

WANDY 你要頂住呀 , 我地 D 媽咪會支持你架 !!

子爵府

HINHEI,
恩恩係星期日凌晨發燒,燒到抽筋,所以星期日中午就出左去QE睇急証,之後就留院,星期一CONFIRM係肺炎,今日就出現肚痾,所以轉左去腸胃感染WARD呀!

男爵府

wandy,
點解去QE,唔去北區睇急症GE? ?-(

子爵府

HEI001,
我已經唔信北區啦!上次又係發燒有少少抽筋,但佢地淨係同恩恩驗尿照肺就話無事,而肚痾就留左大便驗又無CALL我話有無事,仲要留我同恩恩係觀察病房,而唔係WARD,所以我咪直頭走去QE囉,佢地即時俾恩恩入院,咁我頭兩晚都唔洗陪瞓,但今晚因為去左腸胃感染WARD,成個6人WARD得恩恩一個咪有D擔心,所以要陪瞓囉。

男爵府

wandy,

辛苦你了, 希望下星期一見你時恩恩已經好返晒啦!

另外我已經收到救世軍嘅信, 收左寶喬喇! :mrgreen:

男爵府

wandy,

你自己都小心 d 呀 .... 你仲要照顧兩個 :wink: :wink: :wink:

別墅

今日又凍啦......... 今朝上水得 8.9 度咋....

各位記得着多件衫 :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
我個"得意" 越來越難搞!! :-o :-o :-o :-o

男爵府

早晨呀 ~~~~~ (口震震咁講!!)

你地睇下有幾凍 !!!!

男爵府

咁咪同雪櫃一樣! 今日都係唔出街好d, 如果唔係兩母女實齊齊變雪條呀~~~ :mrgreen:

大宅

出街又唔係好覺凍喎,可能有太陽啦.

男爵府

Astrid,

你好勁呀 !! 地圖都比你搵到 ~~~~ :mrgreen:
總之咁凍嘅天氣至好就係食熱野暖胃 ! 响房開暖氣睇電視 ~~~~

伯爵府

[size=xx-large]4.9??
好凍凍~~~~ :lol: :lol: :lol: :lol:

男爵府

我係天文台個 site 度搵咋

別墅

好可憐啊!!!

呀 King 尋日去 沙田 Snoopyland 玩時太心急, 無捉住條"消防柱"就 sir "=跳" 落黎, 咁就入咗急症室, 好彩照咗X光話佢啲骨無事, 而家打咗石膏, 醫生話要成個禮拜先可拆石膏啊.... :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

請問有咩要注意? 醫生物都無講, 只話唔好去睇跌打. 請指教. ?-( ?-( ?-(
我個"得意" 越來越難搞!! :-o :-o :-o :-o

男爵府

Polly,

亞 KING 係咪跌親隻腳呀 ? 無論佢跌到邊個位置, 都唔好比果個位置濕水 , 一個禮拜島就可以拆石膏咁應該唔會太嚴重, 你唔使咁擔心 , 小朋友復原會比大人快架 !!
打石膏嘅原理係唔好比受傷位置移動, 等骨骼慢慢復原同休息 。

男爵府

*Polly*

除此之外, 我聽人講話唔好食酸, 棘, 冰凍嘅野, 同埋休息多d令細胞快d復原, 希望King快d好返晒啦!

首頁
45678...99

尾頁

跳至