自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

clarawuwu 發表於 20-8-29 23:44
Brother WiFi printer

我都想買Brother, 請問型號?thx.

男爵府

kittynleo 發表於 20-8-29 21:25
你部機好似好抵咁喎!
不過冇wifi又好似爭少少,
唉,我都煩惱緊

呢個型號另一部M28W係可以wifi print野

大宅

abbytang 發表於 20-8-29 22:29
我用緊 HP Colour Laesr Jet 4 合 1,有齊 Scan / Copy / Fax,扣埋超市 coupon 部機為到一千六百幾,亞女 ...

請教係邊部HP?!謝謝~

侯爵府

醒目開學勳章

3KIDSMAMMY 發表於 20-8-30 00:44
請教係邊部HP?!謝謝~

我部係 HP Colour Laser Jet Pro MFP M181fw
依家應該轉又有新款, 我買個時, 係電話商場買, 因我要有現貨即取, 同官網價錢一樣, COUPON 都係
HP 送嘅, M183 做緊特價,不過係 price.com 到要問清楚先好落單。

HP Color LaserJet Pro MFP M183fw
https://store.hp.com/hk-zh/default/printers/personal-and-home-printers/laserjet/hp-color-laserjet-pro-mfp-m183fw-7kw56a-2.html

https://www.price.com.hk/product.php?p=441301

瑪瑙宮

虎到金來勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

回覆樓主:

Canon ts9120
呢個年代,好難唔用WiFi print
我用ipad iPhone print 嘢多

男爵府

2023年兔年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

我岩用緊brother DCP-T500, 2年已壞墨頭但之前果部Epson 用左好多年先壞,依家都唔知買邊部好

侯爵府

醒目開學勳章

annawong912 發表於 20-8-30 01:27
我岩用緊brother DCP-T500, 2年已壞墨頭但之前果部Epson 用左好多年先壞,依家都唔知買邊部好
...

你留意下,其實依家啲 printer 吾會用得好耐,你換兩三次原裝墨,你已經可以換過部新機。所以我跟機套炭粉用完,只會買一次原裝,之後全用代用,用到佢壞,換個部新機。我之前有部 ink jet 都係擺到壞。

侯爵府

醒目開學勳章

回覆樓主:

所以如果無 for 小朋友 print 功課,而位置許可,買 laser print 係好啲

侯爵府

LedTV 發表於 20-8-30 01:18
Canon ts9120
呢個年代,好難唔用WiFi print
我用ipad iPhone print 嘢多

Agree!
我剛剛買左hp m15w
WiFi laser print
貪佢細部唔阻地方。機價約800,上hp 官網登記送150超市現金卷。扣完即650
依家全家大人細路都一人一機/IPad 工作和學習。一定要用WiFi print ,爽到不得了

大宅

abbytang 發表於 20-8-30 01:40
你留意下,其實依家啲 printer 吾會用得好耐,你換兩三次原裝墨,你已經可以換過部新機。所以我跟機套炭粉 ...

請教如何買代用墨?!價錢如何?!感激~

侯爵府

醒目開學勳章

回覆樓主:

我係返公司訂開個間訂咋,因佢送貨快和我係送公司免運費。
每個型號吾同,舉例公司個部,原裝 $390-$420 一個,代用百幾蚊已經有一個。

瑪瑙宮

虎到金來勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

tung0409 發表於 20-8-30 09:50
Agree!

M15w 我之前都想買
你係邊到買?$650 抵喎
代用粉$40 個..我都想買返部
之前我用Color laser print 都好好用
但印唔到相就掉左
都想買返部黑白做後備

侯爵府

LedTV 發表於 20-8-30 15:15

M15w 我之前都想買

其實上price.xxx都揾到好幾間都是機價7xx, 再上官網登記就有得再送150超市禮券(買時要問清楚個間是否指定商戶),咁扣埋禮券價值後就是大約650。

侯爵府

LedTV 發表於 20-8-30 15:15

M15w 我之前都想買

我最後係HKTVmall 訂,因星期四做vip 9折,所以雖然佢機價889,折左就800,再送150超市禮券就650。我貪佢有送貨唔洗我去抬部機回家。如果去d專買電腦設備既店都有現貨,hp 送超市禮券已延長至30/9

瑪瑙宮

tung0409 發表於 20-8-30 15:25
我最後係HKTVmall 訂,因星期四做vip 9折,所以雖然佢機價889,折左就800,再送150超市禮券就650。我貪佢 ...

咁我可以星期四hktvmall 買
Thanks

大宅

tung0409 發表於 20-8-30 15:25
我最後係HKTVmall 訂,因星期四做vip 9折,所以雖然佢機價889,折左就800,再送150超市禮券就650。我貪佢 ...

抵喎!
今日行百老滙要988

侯爵府

kittynleo 發表於 20-8-30 19:09
抵喎!
今日行百老滙要988

其實上price.xxx search 都有好多電腦店有現貨賣緊7xx,都係送超市禮券,急既直接去買就得。不過mytvmall 我星期四訂佢星期五就送,快到呢

子爵府

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

tung0409 發表於 20-8-30 09:50
Agree!

想問按裝容易嗎 我之前用開卓面電腦就咁插掣裝,而家冇用枱機,想用ipad同電話,用wifi驚唔識攪

侯爵府

nico011296 發表於 20-8-30 20:21
想問按裝容易嗎 我之前用開卓面電腦就咁插掣裝,而家冇用枱機,想用ipad同電話,用wifi驚唔識 ...

唔洗驚,有説明書,跟住做就得。亦可睇YouTube 都好多人教點裝。係第一次setting 煩d,之後用手機,用IPad 一按就印到,你就會覺得好爽。手機同IPad 要dl Hp smart app

子爵府

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

tung0409 發表於 20-8-30 20:28
唔洗驚,有説明書,跟住做就得。亦可睇YouTube 都好多人教點裝。係第一次setting 煩d,之後用手機,用IPad ...

唔該哂妳咁我又買返部先 真好驚按裝lee啲嘢

首頁

尾頁

跳至