時政擂台

跳至

首頁
45678...11

尾頁

男爵府

eeaa 發表於 20-2-25 12:27
好似玩罷食,唔係黃屍專利咩

陳伯又可以被抬出場。陳生,乜又係你呀!

珍珠宮

開心吸收勳章

回覆樓主:

吃唔飽,自費囉!

珍珠宮

開心吸收勳章

ocarebear 發表於 20-2-25 11:17
好似阿楊生話, 隔離營不及郵輪喎

咁返郵輪囉!

公爵府

itsvera 發表於 20-2-25 12:01
我問緊你係咁copy話警員隔離營有餐單有得大魚大肉係邊度睇到呀?
報導話59人分開唔同營架喎,有警員入住火炭 ...

其實重點並唔係隔離營有冇餐單同佢哋住邊,
相比之下,重點係有人响隔離營食唔「飽」呀而冇得自費購杯麵及麵包。

禁止用戶名稱、暱稱、頭銜、頭像、簽名欄,帶有商業/個人/團體 宣傳或推介成份,包括圖片、字句、超連結

公爵府

nicezoe 發表於 20-2-25 12:02
你如何得知? 同啲記者一樣瞓喺人哋床下底?

請看#72之報章報道
禁止用戶名稱、暱稱、頭銜、頭像、簽名欄,帶有商業/個人/團體 宣傳或推介成份,包括圖片、字句、超連結

公爵府

20020116 發表於 20-2-25 12:07
你冇嘢下話?你係咪當我白痴架?翠雅山房原本就已經係特式文化酒店,咁佢嘅環境同膳食有咁嘅水準有咩出奇 ...

問題係依家有人食唔飽,
而最重要係大家都係隔離營嘅翠雅山房係冇呢個問題,
係正常人都攞出嚟比較呀

如果佢哋攞半島酒店比較就搵鬼睬佢。

伯爵府

其實去渡假咩!14日之麻,求求其其有飯食就算啦

公爵府

20020116 發表於 20-2-25 12:10
我特別留意到有人話“仲衰過大陸”,咁就一於掟佢地返大陸啦!

問題係依家佢哋响香港隔離嘛,

如果真係食唔「飽」呢一件事,
我就覺得可以改進吓。

珍珠宮

開心吸收勳章

joyce121 發表於 20-2-25 11:49
全世界都知搞事既係黑警同埋年年考第一既垃圾林鄭
深藍絲本質是自私同埋會聯同黑社會用刀斬人!
...

有無證據證明藍絲連同黑社會暫人?定係曱甴神憎鬼厭到連黑社會都睇唔過眼?肯定的係你地班黃絲放火燒人同用磚掟死咗人!!!!

珍珠宮

虎到金來勳章 畀面勳章

WWT1234 發表於 20-2-25 13:06
相比之下,重點係有人响隔離營食唔「飽」呀而冇得自費購杯麵及 ...

杯麵係咪個個啱食,麵包數量亦難預,包裝蛋糕係咪好d,森美好似有自己送乾糧去隔離營喎!

珍珠宮

開心吸收勳章

WWT1234 發表於 20-2-25 11:55
我睇網上報紙咋。

毒果,唔係得過!

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

大宅

WWT1234 發表於 20-2-25 13:06
相比之下,重點係有人响隔離營食唔「飽」呀而冇得自費購杯麵及 ...
俾人踢爆你又發假消息就話唔係重點?
你個個有關隔離既post都話59個警員全部餐餐有餐單任選食乜喎。

公爵府

eeaa 發表於 20-2-25 12:30
一日一毒果 明架啦

仲有其他㗎:

https://hd.stheadline.com/news/realtime/hk/1708555/%E5%8D%B3%E6%99%82-%E6%B8%AF%E8%81%9E-%E8%A5%BF%E8%B2%A2%E9%9A%94%E9%9B%A2%E7%87%9F%E6%B8%AF%E4%BA%BA%E6%8A%95%E8%A8%B4%E9%A3%9F%E5%94%94%E9%A3%BD-%E8%88%87%E8%81%B7%E5%93%A1%E7%90%86%E8%AB%96%E7%88%86%E6%8E%A8%E6%92%9E

https://www.bastillepost.com/hongkong/article/5973536-西貢隔離營港人投訴食唔飽-與職員理論爆推撞

大宅

WWT1234 發表於 20-2-25 13:13

唔飽可以係唔夠食唔岩食,投訴人點解唔學其他人咁影出黎?

公爵府

WWT1234 發表於 20-2-25 13:11
問題係依家有人食唔飽,
而最重要係大家都係隔離營嘅翠雅山房係冇呢個問題,
係正常人都攞出嚟比較呀

講到尾又條“仇富”心理!我都覺得香港政府真係做多咗,又湯又水果又幾款飯盒任揀做乜呀?對住啲生番,餐餐每人同一款飯盒就好,免煩!

大宅

[quote]WWT1234 發表於 20-2-25 11:15
相信唔係個個隔離營都好似現時隔離59名警隊嗰個隔離營咁,從一個餐單中有得點選自己喜歡的飯餸咁豪華㗎 [/quote]
叫你答呀!

公爵府

WWT1234 發表於 20-2-25 13:13

佢自己罷食咪食唔“飽”囉!多餘!

公爵府

Protea 發表於 20-2-25 13:16
杯麵係咪個個啱食,麵包數量亦難預,包裝蛋糕係咪好d,森美好似有自己送乾糧去隔離營喎!
...

相信佢哋都係求食得「飽」者。

禁止訪問

回覆樓主:

公爵府

InkCartridge 發表於 20-2-25 13:17
毒果,唔係得過!

問題係有其他報章報道嘛

https://www.bastillepost.com/hongkong/article/5973536-西貢隔離營港人投訴食唔飽-與職員理論爆推撞

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20200224/mobile/bkn-20200224230655426-0224_00822_001.html

首頁
45678...11

尾頁

跳至