自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

之前不停介紹佢新嗰個remote app...
勁煩,個廣告又長,又出現超多次

侯爵府

WingYiChan 發表於 20-7-30 07:30
明白mytv可以做得更好,大家可以打去提供意見或者係tvb網上投訴,話更新得唔夠,自從佢地d廣告商俾yc騷擾 ...

唔好盲撐啦,唔關政治事,mytv 真係搶錢,我畀哂月費愛奇藝、騰訊、芒果、youku ,加埋都平過mytv ,人地除咗陸劇、韓劇都有,全部都講緊有版權的。當然啦,有D 被tvb 買斷版權的我地係唔會係其他正規途徑睇到,但上面幾個大陸頻道加埋Netflix、 viu ,已經絕大部份陸劇、日、韓劇睇到,我會心甘情願畀錢囉,mytv 我係唔會畀月費了。(注意:我講緊劇集,不是電影,mytv 亦不是主打電影)

禁止訪問

男爵府

WingYiChan 發表於 20-7-30 11:01
我明呀,我亦冇盲撐,我咪話佢地係做得唔夠好囉,只係話,因為佢地上年嘅下半年,同埋今年,班yc真心搞到 ...
我哋俾咗錢交咗月費就應該俾新嘢我哋睇,好似剛剛星期日朝早,我見到J2有套日劇,好似幾好睇,打開個mytvsuper, 又係冇得睇,都唔知佢有幾耐冇更新過,冇點擊就冇收視率,點會有人落廣告?冇新劇都應該俾d舊劇我睇吓丫, viu 現在就重推「東京愛的故事」,經典日劇TVB 最多,例如:「血色星期一」,趁懷念「三浦春馬」都應該重播啦!收收埋埋d好劇,個情況就係,唔俾你睇都照有錢收,吹咩!我呢24個月就當跌咗錢囉

男爵府

Fion_Chan 發表於 20-7-30 10:39
唔好盲撐啦,唔關政治事,mytv 真係搶錢,我畀哂月費愛奇藝、騰訊、芒果、youku ,加埋都平過mytv ,人地 ...
大陸嗰啲ok嗎?以前成日話我唔係內地用戶開唔到,之後我從來都冇用過,原來依家香港都用得,一直都唔知道,不過我現在睇netflix 同 now e 都好夠,只係唔順氣俾咗錢mytv, 冇嘢睇

侯爵府

allin 發表於 20-7-30 14:13
大陸嗰啲ok嗎?以前成日話我唔係內地用戶開唔到,之後我從來都冇用過,原來依家香港都用得,一直都唔知道, ...

大陸個D 睇到咖,不過有D 無香港版權的 會睇唔到(即是可能被 tvb , viu , Netflix 買咗),咁就會見到話有區域限制。但大陸視頻平台付費辦法可能有D 轉折(有些可以google app內付、有些可以香港微信付、有些要國內支付寶先得,但可以上萬能的淘寶淘會藉都得,咁就用支付寶HK 就得)

水晶宮

allin 發表於 20-7-8 23:03
近年佢好似完全冇新劇上架,又狂賣廣告,大陸劇要加C club $68/月,韓劇加K club 又 $68, 韓國綜藝節目又 ...
我直接不要呢樣野,根本少時間看電視!收錢去看,我不如上網算。

禁止訪問

侯爵府

WingYiChan 發表於 20-7-30 14:24
明呀,我都會打去投訴,但想講,佢地少左廣告唔係因為咁,係佢地嘅廣告商俾黃屍恐嚇騷擾。。收視率就冇咩 ...

藉口!在商言商,tvb 係經營有問題

禁止訪問

禁止發言

回覆樓主:

伯爵府

baby_yee 發表於 20-7-9 07:33
佢有啲新戲都要另外比錢,唔洗錢既又唔係太岩睇。 tbb d 新劇就唔洗另外比,但真係太多廣告,所以我諗到期 ...

多廣告都算,有時睇完個廣告會Load唔返,出返去再入過個集,去唔返之前睇到個節,要由頭開始之餘,又要睇多次廣告⋯⋯好啦,睇完,可以fast forward啦,未到之前睇到個度,佢又停要你睇個廣告先可以繼續fast forward
You think the only people who are people
Are the people who look and think like you
But if you walk the footsteps of a stranger
You'll learn things you never knew you never knew
-- Colors Of The Wind

伯爵府

allin 發表於 20-7-8 23:03
近年佢好似完全冇新劇上架,又狂賣廣告,大陸劇要加C club $68/月,韓劇加K club 又 $68, 韓國綜藝節目又 ...

我都好想cut左佢,但c6又唔肯,但佢又唔會睇佢

男爵府

WingYiChan 發表於 20-7-30 14:24
明呀,我都會打去投訴,但想講,佢地少左廣告唔係因為咁,係佢地嘅廣告商俾黃屍恐嚇騷擾。。收視率就冇咩 ...
佢做得差係事實,炒冷飯,用人唯親,更令香港樂壇沒落,唯一令我鍾情係佢嘅一班配音員,睇劇唔洗追字幕。但係佢就只係主力upload本地新舊劇, 曾幾何時,日本動漫係幾咁受歡迎,連兒歌金曲都要搞頒獎禮,佢唔upload 新嘢,都應該將舊嘢上架,唔上架仲要將本來有嘅都下埋架,咩玩法? 始終經營不善係主因,唔單只係個app, 連電視本身都係,連開電視都搵明星外遊拍特輯,viu 又有音樂節目,佢就仍然炒佢嘅冷飯,唔怪得其他人。

子爵府

Kuri 發表於 20-7-30 14:53
多廣告都算,有時睇完個廣告會Load唔返,出返去再入過個集,去唔返之前睇到個節,要由頭開始之餘,又要睇 ...

我都成日有呢個情況
煩到嘔

子爵府

畀面勳章

HKITMan 發表於 20-7-11 11:47
Netflix唔係咁多 movie咋喎
好多好舊
點解咁多踩 tvb 但狂讚netflix

唔好玩啦,mytvsuper 好多新戲咩,咪又係舊到嘔,join左成年都無乜新戲,韓劇又好似唔算新,日劇好彩1季有1套定2套同步做,月費$14x,Netflix韓劇有新又有舊,超多美劇,陸劇我唔知,戲就麻麻地,月費9X,重可以4個人睇,抵到爛啦,好心唔好乜都講顏色啦

子爵府

畀面勳章

allin 發表於 20-7-11 11:53
唔該唔好咩都拉埋政治講啦!冇人講過movie ,我哋係講緊韓日劇,mytv 根本冇movie, 睇movie 我睇now e
...

有movie, 不過無乜新戲上,㩒到制爛都揾唔到一套啱睇

大宅

佢個內容永遠都一樣,好似冇乜新劇上架,得返tvb果啲劇.咁好啦,想睇返愛x家第一集又唔得,第一百集又唔得,第三百集又唔得,淨係睇到新果幾集,咁我比錢黎做乜都冇得重溫

首頁

尾頁

跳至