自由講場

跳至

首頁
45678...12

尾頁

琥珀宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

BBQBB 發表於 20-8-16 23:31
精萃水去左幾次都見唔到,呢支會唔會好hit俾代購掃晒咖?

watery oil 好多時都有貨~我就買咗set裝

男爵府

BBQBB 發表於 20-8-16 23:31
精萃水去左幾次都見唔到,呢支會唔會好hit俾代購掃晒咖?

嬌蘭分店有貨,我買過

男爵府

好媽媽勳章

白蘭 發表於 20-8-16 01:54
如乾性皮膚或敏感肌,唔建議常去角質,會破壞皮膚角質層。

最緊要做好 防曬、清潔、補濕!日子有功,皮膚 ...

有無邊款防曬推介?

伯爵府

白蘭 發表於 20-8-16 14:12
消委會個調查次次NIVEA都好高分Tim
但佢使用感同效果真係好嘛?

佢哋係用德國版made in germany 根本係香港買唔到
十年前已被爆nivea落左廣告收賣

伯爵府

光澤可以用albion水乳 健康水
平但大部分人有效方法
好多化妝師會叫客大日子前半年用水乳

子爵府

2024年龍年勳章

白蘭 發表於 20-8-15 15:49
我做美妝的,講真 一分錢一分貨

咁你有咩推介?市面太多,好難揀

Life must go on

大宅

heiheiada 發表於 20-8-16 00:46
倒不如花錢補身, 效果可能更好!

請教下食咩好呢?supplement 定係天然食物?

大宅

白蘭 發表於 20-8-16 21:46
咪有支吸管嘅,每次要用滿滿一管,一整泵!用時首先排空空氣,再吸精華,吸滿。
...

明白晒! 謝謝指示!

男爵府

CYT1207 發表於 20-8-17 00:59
有無邊款防曬推介?

防曬好緊要,但記得用落妝水落防曬吖,唔係好易毛孔堵塞。

價錢適中使用感較好建議面部用:
fancl(首選) Decorte、 Kiehl's、
蘭蔻白瓶清爽、Clarins
貴婦建議:Valmont、POLA、CPB

身體防曬建議:ANESSA 金瓶、
Shiseido藍瓶(俄版150ml HK$2××咋)

我公司客戶群體係內地消費者,所以我圖片文字全部簡體,上圖直觀啲

男爵府

白蘭 發表於 20-8-17 11:06
防曬好緊要,但記得用落妝水落防曬吖,唔係好易毛孔堵塞。

價錢適中使用感較好建議面部用:

身體防曬

子爵府

wintermamamama 發表於 20-8-17 09:36
請教下食咩好呢?supplement 定係天然食物?

係飽和脂肪,好油 (動物性脂肪,椰子油,牛油果油)!

原來我哋而家用嚟煮食大部份嘅植物油都係不飽和脂肪,我哋身體係唔可以用來做細胞膜 (Cell membrane),咁所以如果平時少進食動物性脂肪,皮膚就梗係差啦!

另外就係因為大部分植物油含奧米茄六,引致我哋嘅身體奧米茄三同埋奧米茄六嘅比例嚴重失衡,做成發炎!所以我哋要補充奧米茄三(魚油,合桃,紫蘇油,沙丁魚,鯖魚)

想看詳細資料,可以上政府嘅電子圖書館睇 「營養謬誤」作者:袁維康,其中有關脂肪嘅章節講得好詳細!

上年豬肉被BCC 評為十大最有營養食品,我阿媽(7x歲)食多左都話皮膚好咗好多。

小朋友放暑假比平日更忙!

男爵府

我平時好少留言,上BK十幾年大部分時間只讀不覆,呢幾日搭多咗幾句,今日開工會比較忙,未必覆到大家留言了,呢度講多幾句:

護膚係一個日積月累嘅過程,(沒有一口吃成的胖子)

防曬清潔補濕,做好呢啲基礎護理養成好習慣后再諗美白之類嘅功效型護膚。

唔好亂咁去角質,好好保護皮膚屏障。
護膚品貴精不貴多,買一堆唔知咩嚟嘅嘢不如淨買一套好少少嘅。

首先了解自己膚質,再買相應產品。
比如菌茹水同健康水其實都適合油皮痘皮,Jm們好心分享自己所用,但未必適合妳我她。

待續⋯

男爵府

接上文

olay同sk-ll同公司,價錢相差咁大,唔通真係一樣好?甚至olay更好? 我所講一分錢一分貨通指此類情況。

當然仲有好多情況,比如定妝粉,平平哋Nars蜜粉餅同紀梵希散粉就好過好多貴價嘢。但幾廿蚊果啲雜牌又真係差過呢兩款好多。

關於我講嘅價錢,大家不必質疑,想慳錢嘅可去相熟藥妝店望望,問問有冇DFS入嘅護膚品。

嗱,真心分享,絕無廣告成份,唔再騎劫樓主post,我要專心工作啦

祝福大家都越嚟越靚女靚仔

大宅

白蘭 發表於 20-8-17 11:50
接上文

多謝你既無私分享呀JM!!!!
好多知識, 好有用

我好懶, 平時無乜護膚, 一到左三十歲 +生埋小朋友, 就開始覺得自己殘左
真係要開始著手好好保養喇

子爵府

白蘭 發表於 20-8-17 11:50
接上文

JM多D留言分享啊, 我自己咩都唔識, 好中意上BK睇各位分享既種種

大宅

白蘭 發表於 20-8-17 11:45
我平時好少留言,上BK十幾年大部分時間只讀不覆,呢幾日搭多咗幾句,今日開工會比較忙,未必覆到大家留言了 ...

多謝JM留言,好有分享價值,可唔可以介紹埋妳認為唔錯嘅眼霜,謝謝

珊瑚宮

回覆樓主:

若果唔係身體健康問題, 要皮膚有光澤都唔難搞。
都係清潔+補濕啫

大宅

白蘭 發表於 20-8-16 00:28
個個品牌都有好嘅產品,

Lamer、Guerlain黑蘭同蜂皇系列、Lancome菁純、Clarins、CPB、HR,呢啲護膚品都 ...

我覺得Elizabeth Arden幾好, 可以試住呢個先 (我想由平去貴咁試)
價錢ok, comment又唔錯

研究左佢個網, 想試「

光纖鑽白

」呢個series

多謝你推介呀!!!
因為我真係無乜認知, 聽過呢個品牌, 但記唔起佢

男爵府

cbeyond 發表於 20-8-17 15:10
若果唔係身體健康問題, 要皮膚有光澤都唔難搞。
都係清潔+補濕啫

係覆樓主,㩒錯咗,sorry

Elizabeth Arden性價比幾高,我唔知你寫果個名是否呢支 橘燦精華,呢支口碑都好好

男爵府

ilikep 發表於 20-8-17 15:08
多謝JM留言,好有分享價值,可唔可以介紹埋妳認為唔錯嘅眼霜,謝謝
...

眼霜我用緊蘭蔻菁純,幾滋潤幾舒服,前幾日有個客勁同我推薦Valmont冰凝眼霜,如預算較高嘅可考慮。

我哋公司業務E家全部響內地,所以並冇廣告成份,我放客戶原話只係分享真實情況。

佢一次買咗一堆護膚品,最好嘅評價係冰凝眼霜同鑽石面膜

首頁
45678...12

尾頁

跳至