自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

clarasun 發表於 22-9-17 21:20
房協今次做得好,但希望大家都同樣關注追究呢間精進,始終我仲相信民間多啲聲音係有用嘅。
...

唔使擔心
勞工處、建築處一定同佢慢慢追究
但係真係時間問題

班工人叫好彩有公司under

阿峯阿mo 係mute tv 只係自僱人士,未必受勞工保險、法例保障

啊乘公司最興上至經理下至掃地都係自僱人士,省返筆MPF, 又唔駛買勞保,賺到盡

daijuju    發表於 22-9-17 21:37

侯爵府

2024年龍年勳章

鴨鴨比 發表於 22-9-17 20:26
所以咪全bk 都笑你火星嚟囉

精進係啊乘分判商

你乜身份代表全bk,傻的才誤會我是火星來的,希望鴨唔係。

精進過往做過啊乘幾個地盤,亦有做房協住宅、其他學校及公共設施等,不是直屬啊乘的公司。以事論事,今次安達臣道冧天秤地盤,精進建築是承辦商不是分判商,份合約是房協與精進之間既事,無得撈埋尼

原文網址: 安達臣道冧天秤|政府暫停精進建築競投工務工程資格 直至明年底 | 香港01 https://www.hk01.com/sns/article ... e=01articlecopy&;utm_medium=referral

大宅

ChingYee123 發表於 22-9-17 16:13
聽聞精進好似都係李氏集團架喎?真定假?

一定唔係

大宅

精進本身係泥水公司仔起家

翡翠宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第一回 hashtag影視迷勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

clarasun 發表於 22-9-17 13:53
佐敦谷天秤意外有關工程公司精進屢次犯法得到輕判罰款並繼續承接政府工程,當中牽涉多條人命。就最近事件都 ...

呢度對人唔對事,你明白嗎?

首頁

尾頁

跳至