自由講場

跳至

首頁
45678...9

尾頁

子爵府

回覆樓主:

行程如下:
第一天:接機送酒店
第二天:頤和園,圓明園
第三天:環球影城
第四天:天安門,故宮,前門
第五天:國家博物館,有講師(好有意義!好多嘢香港睇唔到!)
第六天:天壇
第七天:恭王府,滑冰(好難忘!)
第八天:居庸關長城
第九天:自由活動,去咗美術館和前門吃街邊嘢
第十天:回程

基本上,包團係有求必應,隨時更改行政也可,大部分門票也可退,同埋導遊都好幫得手,接機送機都包埋。我提出老公想羽毛球訓練,佢哋都搵到退役國家運動員同佢訓練 老公開心死

我哋有咩缺,就即刻美團,即刻送上去酒店超方便,爛咗架bb車都即刻有得買XD

子爵府

venus2014 發表於 23-2-1 18:42
想問點樣喺攜程搵到包團呢?係咪淨係得中國境內可以自己包團?thanks

攜程,定制遊
設定日期和地點,你的要求,就會有公司send計劃方案比你,都可以微信/電話溝通

子爵府

Shellyxlk 發表於 23-2-1 18:56
唔貴呀,好正,係咪自己想去邊就去邊?包車?有老人細路仔咁樣最舒服

係呀,想去邊就去邊,突然唔去都得

子爵府

gilgilgilgil 發表於 23-2-1 19:50
在香港包團?自己另book酒店?

去餐廳食飯多人嗎?

餐廳多人呀春節,所以一定要預先訂位,間包團公司安排晒,會問你想食咩,唔滿意都可以隨時改,好處係唔係啲昆遊客嘅店,都係啲本地人喜歡去嘅店,比較實惠。可以去大眾點評睇埋間餐廳嘅評分

子爵府

kk80400 發表於 23-2-1 20:36
唔係太明,有導遊,但又要自己book嘅?

佢會提供一系列服務畀你,你可以選擇唔要,咁我覺得自己book機票酒店平啲,咪自己book。只要咗佢導遊司機車,同埋幫我book餐廳之類嘅服務。

男爵府

虎到金來勳章

回覆樓主:

好正喎, 見到啲填鴨

子爵府

HHCCMama 發表於 23-2-1 21:14
冬天的北京景色好靚,結了冰又是另一種景像,幻想一下當年在宮中的人看到此景的感覺⋯⋯我上一次去是在2019 ...

我見到頤和園啲湖結晒冰,都覺得好震撼,諗起之前係香港睇故宮博物館嘅冰嬉圖,啲人喺上面滑冰,之後仲有機會係後海親身參與,覺得好難忘。雖然都幾凍,但都係值得的。
attach0/tmp/phpgbp7E1
attach1/tmp/phpzqsC52
attach2/tmp/phpi907v4

水晶宮

kk80400 發表於 23-2-2 12:39
其實甘樣,佢係sell乜?係咪即係搵佢砌酒店同車會平d, 佢到時會比個導遊我?
...
我個時係冇導遊, 佢主要包車包司機, 幫我訂酒店,司機幫我買門票. 如果你要請埋導遊,我估收費唔平. 酒店同自己訂收費一樣,但我叫佢訂埋,你鍾意自己訂都得. 佢主要賺包車同司機錢.其他酒店,門票估計冇咩錢賺.

子爵府

kitchanyy 發表於 23-2-2 13:12
好正喎, 見到啲填鴨

間間都整得超好食,皮脆多油,一隻先200人仔上下,重要整3-4味 佢哋係直切,同香港唔同

子爵府

kk80400 發表於 23-2-1 21:18
請問係咪上團book私家團,佢地會安排所有野?再報價比你每一位幾錢?

係呀,所有明細會break down比你,你自己揀邊啲要/更改

子爵府

Charlotte_mom 發表於 23-2-1 21:21
我想自己包車包導遊去雲南,但唔識攪
大陸同事當時教我用「去哪兒」,但見佢話要留大陸手機,即電 ...

佢哋係攜程比plan我後,我都主要係留微信溝通,我話唔好call我,國語爛爛哋

水晶宮

甜姐兒 發表於 23-2-2 12:47
回覆 whywhite22 的帖子

現在淘宝還有這個嗎?
唔係每個地方都有,你想去邊度去淘寶Search, 我個時係去西安, 記住比錢要經淘寶, 有問題會有人跟.
如果攜程有,你都可以搵下, 經大公司包車包司機,有保障d.

子爵府

cyyiu 發表於 23-2-2 00:10
北京我去過4次,仲好想再去!
西安亦好值得去,我去過一次,而阿女睇完有關兵馬俑嘅書,佢話要去,我應承佢 ...

都想下次去西安,西安消費會再平啲。今次主要貴機票,因為啱開關同埋春節,否則應該慳番幾萬

子爵府

timandy 發表於 23-2-2 09:13
真係羨慕隔離...
同事話滑冰好好玩... 又平..
真係好想去玩

滑冰100人仔,無限時,包裡面啲滑車添

子爵府

minisheep 發表於 23-2-2 09:16
回覆 ddkaka 的帖子

好吸引, 想試吓自己去.

去北京,飛機主要有國泰,港航,國航。因為時間問題我哋去程國航回程國泰,貴少少。
酒店住四季包行政酒廊,服務好好,其實Ritz Carlton 都差唔多價錢。如果平啲都好多選擇。因為我哋想住好啲。

子爵府

cyyiu 發表於 23-2-2 09:36
我第一次去北京係2007年,嗰時相對亂同落後,地鐵搭幾遠都係¥2,當年得幾條線,到2016我再去,已經變到蜘 ...

今次得我老公搭過地鐵,佢話好多條線好乾淨,搭一小時約4人仔
attach0/tmp/phpPZoFpD
attach1/tmp/php21ojd5
attach2/tmp/phpRY520w
attach3/tmp/phpqyXWOY
attach4/tmp/phpd6EZCq
attach5/tmp/php2VkerS

水晶宮

Vengerov 發表於 23-2-2 13:29
今次得我老公搭過地鐵,佢話好多條線好乾淨,搭一小時約4人仔

如果你繁忙時間坐,真係迫沙甸魚!好記得嗰時我地見人多諗住唔上車,點知個地鐵助理夾硬推車上嘅人再行入d,然後迫我地上車
北方人真係好豪邁

子爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 好媽媽勳章 大廚勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 最關心BB問題熱投勳章

Vengerov 發表於 23-2-2 12:59
行程如下:

謝謝分享, 呢個行程好豐富!

:cheeze:  :wave:

子爵府

kk80400 發表於 23-2-2 12:39
其實甘樣,佢係sell乜?係咪即係搵佢砌酒店同車會平d, 佢到時會比個導遊我?
...

導遊大概$700/日,包咁多人
租車$1900/日,21座,含司機
設計費用,$2000
我覺得可以接受

水晶宮

Vengerov 發表於 23-2-2 12:59
行程如下:
你個行程安排得好好,攜程我只係訂過機票同酒店,唔知仲可以包團, 真係好方便

首頁
45678...9

尾頁

跳至