自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

wtfa 發表於 23-9-12 08:10
請問係咪要畀 不同AA入屋影相定係自己影呀?

我無比過aa入屋影相,費事佢影到啲唔應該影嘅地方,佢要相我自己影比佢

子爵府

[quote]littlefunpig 發表於 23-9-12 10:04
唔洗理
AA只求做得成單生意, 開單袋錢
層樓買貴左, 賣平左, 唔會理
我都希望唔使AA, 擺上網自讓放盤, 不知成數如何, 有d客唔識反而仲驚被呃🤔

珊瑚宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章

evip 發表於 23-9-11 13:30
50年樓係難賣d。

珍珠宮

chanti 發表於 23-9-12 09:35
仲要冇其他人獅子開大口先得、睇下美景樓一期…

二二年5月份提出每呎高達1.6萬元的收購價、不過收購最終 ...

我識人係其中一個獅子開大口嘅業主,而家好後悔,要繼續住係間破舊嘅屋度

珍珠宮

wtfa 發表於 23-9-11 12:30
預計一層換一層, 唔需要按揭, 這個時候是否合適? 自住的

換樓要有實力,要買到平樓吾難,但要放自己50年樓要等,可以先做按揭(當然要有比首期實力)再慢慢放舊樓,放出左可以將舊錢填落按揭度

伯爵府

好時機。
我有親友都襯呢個時候換樓
只要堅持相信神 是愛我,為我捨己
《麥田裏的守望者》為世界貢獻了一個詞語:守望。教育不是管,也不是不管。在管與不管之間,有一個詞語叫“守望“。

珍珠宮

Kittymummy 發表於 23-9-11 12:31
貴買貴賣,平買平賣,我覺得依家換樓都係時候,大把選擇
想請教, 一開二, 要備幾多流動資金先安全

珍珠宮

lovelybaby2015 發表於 23-9-12 08:08
btw有d A A好賤,家人之前賣樓,A A帶人上來睇完,壓價,家人話暫時不考慮,佢猛咁chur,家人無理。之後又 ...
群眾壓力咩年代呀

志在必得呀, 就唔賣比你

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

wtfa 發表於 23-9-11 13:07
請教下如果放係畀大地產(中原....) 定係區small AA, 同時要放多幾間對嗎? Thank u
咁嘅時勢梗係要放多幾間啦,不如你透露吓你現在住緊邊區、咩屋苑,睇吓算唔算易甩手,美孚咁多年都有人接貨呀

BBG1    發表於 24-2-12 18:53
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

男爵府

過來人經驗,一定要先賣後買,我層樓掛咗足足8個月先賣得出。新聞嗰啲好快睇啱賣出係個別例子。

象牙宮

一層換一層, 唔需要按揭, 你有一筆金錢。 就不吃力?。
每人200呎?
思考 自己年紀, 家庭成員, 子女年紀。

甥生买樓, 自己一筆大。政府津貼=供樓。輕松生活。
想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

lflxl 發表於 24-2-12 09:53
過來人經驗,一定要先賣後買,我層樓掛咗足足8個月先賣得出。新聞嗰啲好快睇啱賣出係個別例子。
...

肯減價咪有市囉
放下自在

珍珠宮

2024年龍年勳章

lflxl 發表於 24-2-12 09:53
...

正確,樓價好似下行緊。

男爵府

panda361 發表於 24-2-12 11:02
正確,樓價好似下行緊。

唔係近排,已經係前兩年樓價高位時期都好難賣。最後搬走租住等。

男爵府

cattz288 發表於 24-2-12 10:56
肯減價咪有市囉

新聞實揀啲極端例子報導我嗰時等咗好耐,最後搬走搵埋師傅油油化妝,交鎖匙比AA先賣到。

男爵府

回覆樓主:

平買平賣

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

lflxl 發表於 24-2-12 11:08
新聞實揀啲極端例子報導我嗰時等咗好耐,最後搬走搵埋師傅油油化妝,交鎖匙比AA先賣到。
...

通常都係極低層肯減價,咪有新低成交
放下自在

別墅

除非好優質, 普通多數比市價減10%才賣出,如舊裝修要再低2x萬才有人接手

別墅

Kittymummy 發表於 23-9-12 09:58
呢單野好似土瓜灣定紅磡,簡直笑料。萬8呎食檬左佢,你睇兼善里果班,萬6蚊呎拍晒手掌咁收錢中。
...
當時都有人唔滿意,搞群組反對, 點知搞手是最先簽約賣那批 ,最慘是衙前圍重建,上年9月中,已經完成審批,市建遲遲唔出價 。

翡翠宮

wtfa 發表於 23-9-11 13:07
請教下如果放係畀大地產(中原....) 定係區small AA, 同時要放多幾間對嗎? Thank u

放多幾間,機會率大啲

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊