自由講場

跳至

首頁
45678...13

尾頁

男爵府

LoveYinYin1215 發表於 24-3-9 23:26
謝謝你開post 講旅行

實在無咩時間收集資料

既然知道要1個打10個(舉例),冇時間搵資料,又何苦自由行呢? 我每年都會同六大長老去旅行。 我平時都好忙,唔會有時間計劃行程, 所以一定係報團最穩妥

珍珠宮

回覆樓主:

BK而家文化係咁樣,無論問咩講咩,都有人刻意反駁你,仲要係監硬搵野嚟講,呢兩日先有人回我,因切咗個子宮而申請到傷殘証,咁樣叫容易申請。

大宅

2024年龍年勳章

sky_blue618 發表於 24-3-9 23:40
可能有啲人生活唔開心,鐘意上網對住唔識嘅人發洩。我都試過覆兩句帖,無唔禮貌的,換來俾人審犯咁質問,真 ...

我都覺得係咁,呢啲人毒舌得嚟就最鍾意單單打打,撩交嗌之餘仲成日貶低別人抬高自己。

珊瑚宮

虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章

CathyLss 發表於 24-3-9 23:06
我覺得本質係一樣,都係想不勞而獲,只係小朋友抄功課會影響佢將來學習先會更多人認為唔啱,但亦唔排除有D ...

咁又唔使講到咁複雜既,討論區都係上黎輕鬆下,吹水問下野,唔一定要搵到晒資料做晒功課,再每粒字執到靚一靚先問得,其實隨隨便便問都得,只係可能反應唔夠好啫,如果吹水有人串我,我一定反擊,唔會同佢客氣,不過問野就唔係好敢,始終係係有求於人,太串咀,有人想答都可能選擇唔出聲

大宅

回覆樓主:

有d人,佢自己認為個話題唔值得討論時,就出言去批評人好去討論,而唔係自己避開唔參與討論。
bk有d人唔識包容。自己唔鐘意就想阻止人繼續傾。

珊瑚宮

followgod 發表於 24-3-9 23:10
我都覺 我而家都唔敢係bk開post

所以如果大家信念一樣既話,就要齊心,一齊入去反擊果d人,唔好怕佢地,越怕佢地越得逞

公爵府

2024年龍年勳章 陪月勳章 BK Milk勳章

sakura888 發表於 24-3-9 18:17
我知我出呢個post一定比好多人話。但我真係要將心底話講出來。

我剛剛開咗一個旅遊尋意見post。自問有禮貌 ...

講得好,依家咩帖都會連上顏色,玩左5年,仲未肯完,仲有啲人又會提下某會員,其實網上萍水相逢,唔使咁咄咄逼人

公爵府

2024年龍年勳章 陪月勳章 BK Milk勳章

wan_sosin 發表於 24-3-9 23:55
BK而家文化係咁樣,無論問咩講咩,都有人刻意反駁你,仲要係監硬溫野嚟講,呢兩日先有人回我,因切咗個子宮 ...

下,好涼薄喎,咁講野

珍珠宮

牛年勳章

回覆樓主:

我唔會批評人係伸手黨,識自己去揾資料既人就唔洗上嚟問啦。不過我覺得話人係伸手黨都唔算好唔尊重啫,只係無謂同口多d囉,我會當睇唔到,繼續同有心分享既人傾,你個post都好多有心人分享呀,無需要delete post囉

珍珠宮

0q.cathy 發表於 24-3-10 00:07
下,好涼薄喎,咁講野

真係無言

大宅

仲有有些事想呻下都唔俾人呻,又話攪分化!又話攪歧視,佢哋就講咩都得,咁你哋玩曬佢啦。唔鍾意就串人,好無品。

男爵府

回覆 做個靚太 的帖子

其實有咩伸唔伸手???????
鬼唔知可以上GOOGLE搵咩
咁當開個帖拗水吹吓都得啫
或者人哋真係好想聽吓其他人見解咁

咁都鬧一餐真係極無聊
गँ  गँ  गँ गँ  गँ  गँ गँ  गँ  गँ गँ  गँ  गँ

男爵府

D..D 發表於 24-3-9 21:53
人地又唔係指名道姓叫邊個邊個答
你比唔到料人/唔想答人,咪跳走囉
點解覺得插人係理所當然架

一個”懶”嘅人總有好多藉口俾自己 佢哋總想不勞而獲,無諗前人嘅付出。現世代只要睇吓YouTube /討論區已經可以搵到好多旅行嘅資訊。 討論嘅原意就係將自己嘅plan俾大家brainstorm及提供意見,建立一個更高質嘅forum 。如果個個都只係上來攞料就唔洗討論啦 所以discuss forum 嘅人兄唔”插”就假

珍珠宮

2024年龍年勳章 玩具勳章 冬日勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

華妹妹 發表於 24-3-9 19:05
伸手黨冇問題呀!留言嗰個人唔知佢去旅行係去咩度攞料咁獨特?咪又係去人哋啲討論區睇。

...

比著我唔會開呢個舖,提高免疫力,自己跳過就
可以啦,討論區邊一定有岩聽。

珊瑚宮

回覆樓主:

成日話依度靜,無野睇,有人問下野,又呀之呀左

珊瑚宮

bb060908 發表於 24-3-10 00:14
一個”懶”嘅人總有好多藉口俾自己 佢哋總想不勞而獲,無諗前人嘅付出。現世代只要睇吓YouTube / ...

咁都要時間打字架,不如話只search資料既人仲懶,唔開post問

D..D    發表於 24-3-10 00:27

侯爵府

mother904 發表於 24-3-9 19:00
點先為之伸手黨,網上不是大家交流的地方嗎?如果有經驗可以分享,想分享就分享,不想分享可以唔回覆,唔需 ...

其實又係,樣樣都做得咁詳盡搞掂晒,仲成乜問呢。覺得人開帖做伸手黨可以唔回應,唔使惡言相向。

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

bb060908 發表於 24-3-10 00:14
一個”懶”嘅人總有好多藉口俾自己 佢哋總想不勞而獲,無諗前人嘅付出。現世代只要睇吓YouTube / ...
不敢苟同

男爵府

回覆樓主:

我覺得伸手黨無問題,介意既人唔答按個制跳返出去就得,無需要重咁得閒留言話人。
BK 又無版規要求問問題的人要先自己做一輪資料搜集先可出貼。不過,真係咩人都有,有啲人可能生活唔開心,所以係網上搵人發洩。
有啲人重專登挑釁人引人罵戰,話識得玩 bk 遊戲,總之挑釁人既時侯唔好用粗口字,咁就唔會被禁言,繼續網上欺凌。

侯爵府

yy_chow1210 發表於 24-3-9 23:42
Fishqqxaxa 呢個人成日都鍾意玩針對,大家睇路。嗱我冇講明邊個㗎。

怕左佢。

首頁
45678...13

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊