夫婦情感

跳至

首頁
45678...9

尾頁

別墅

EliseElise 發表於 12-12-6 11:57
多點溝通,唔好勞氣呀。。生活習慣可能襾要微調下!
有時真係好辛苦...得我自己一個人調...好倦....好氣餒...
大大話話都病咗兩個幾星期...真係好煩...好倦...好想放個長假...好好咁收埋自己..好好咁休息一下...

男爵府

引用:Quote:EliseElise+發表於+12-12-6+11:57+多

原帖由 celiamum 於 12-12-06 發表
有時真係好辛苦...得我自己一個人調...好倦....好氣餒...
大大話話都病咗兩個幾星期...真係好煩...好倦... ...
所以要你同佢一起溝通,好多時問題源于缺乏溝通,既然你揀左再開始,就好好咁表達自己,但切忌罵交個隻溝通呀!!撐你!

公爵府

+3金熱血 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆:重新出發 ! (06 Dec - 心情好差)

大宅

回覆:celiamum 的帖子

加油,俾大家一個機會!!

認識多謝BB日常生活的事.

翡翠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 我的育兒心得勳章 玩具勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆:celiamum 的帖子

加油

別墅

EliseElise 發表於 12-12-6 12:29
所以要你同佢一起溝通,好多時問題源于缺乏溝通,既然你揀左再開始,就好好咁表達自己,但切忌罵交個隻溝通 ...
唉...我都唔知點講好...
佢係個D要踢一踢先識郁一郁嘅...
另外..兩個女D功課佢又跟唔到...
公司又面臨裁員...
最近..真係好多好多壓力...

雖然..我都明白好多野...要放手...let them go...但知易行難....anyway, 我會再繼續努力....

我都係上來呻下...發咗出來...感覺良好D... 同埋...有妳地給力....支持...thanks !

男爵府

celiamum 發表於 12-12-6 13:29

男人都係踢先郁,唔止你個,總之,加油呀!!!!!!
比D耐性一定得~

水晶宮

celiamum 發表於 12-12-6 13:29

係架. 有d男人真係你叫佢就郁, 你唔叫就唔郁架. 我老公都係咁. 不過我會想, 都好彩, 叫左都會郁. 即使郁得唔係自己心目中要求, 又或者唔係即刻郁. 我要求唔太高, 總之佢郁就ok. 可能咁, 大家都無咁辛苦. 佢又唔會得返到屋企或對住你有壓力.

講開教仔女功課, 我老公都係唔得架. 記得阿仔小學二年班, 有一次我閒日去夜街. 叫老公幫手同阿仔對功課. 我去完街返屋企, 阿仔已經瞓左. 咁我老公自己都唔放心, 放左d功課你檯面, 叫我再睇. 我睇左中文作句, 覺得唔係通順, 應該咁樣比較好d. 但老公話阿仔原本都係作我我所講咁樣. 但老公叫佢改左. 聽完之後, 我都笑左出黎, 笑住同老公講 : 你d中文真係'屎' . 我唔係責怪佢, 講埋 " 有冇搞錯呀, 你咁都唔識, 指意你就真係死得人多................." 呢d對事件無幫助, 又傷感情既說話.

其實我想講, 百分之85% 老公都唔識教小朋友做功課, 跟學校野. 如果, 自己仲係咁執著, 拎呢d事去埋怨, 發老公脾氣, 你個心永遠都唔會得到快樂, 而且係沒完沒了.

celiamum  我都知...正努力中.....thanks !  發表於 12-12-6 14:02
天空之城, 快樂之地

子爵府

樓主加油呀,浪子回頭金不換,祝妳們永遠幸福快樂!!!

別墅

努力,還有漫漫長路,希望你丈夫會早日成長吧!媽媽,你一定得嫁,加油呀!

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

support

複式洋房

support

子爵府

有時有些壞經歷其實是blessing,這樣你們才懂更珍惜

大宅

加油!唔好咁易放棄

別墅

(update : 12 Dec 2012)

昨晚...我個頭好痛...想好好瞓返晚....於是...叫兩個女自己瞓 (上下格床)...吩咐家姐照顧妹妹...

我就自己上床瞓....果時C6仲未返到屋企 (佢放11:00)...

當佢返到來...唔見到個細女係我房...好奇怪....(**我好醒瞓的...所以知佢返咗來**)
佢走去睇下個細女...然後同我講...個女瞓到出哂汗....咁未我叫佢幫個女鬆開少少被 law....(佢果時仲未知我唔舒服...)

佢沖完涼..自動自覺走入來瞓....瞓低唔使幾分鐘...佢就打鼻鼾....
因為我係好醒瞓的人...佢一上床...我已經醒一醒啦......想瞓又瞓唔番...個頭又再痛過...咁未自己幫自己按摩law....

當我一郁嘅時候...佢就醒咗...主動幫我按摩....

算佢識做啦....

我嘅努力...總算有少少成績...

繼續加油 !

侯爵府

BB防敏心得分享勳章 最關心BB問題熱投勳章 想生BB熱投 DHA勳章 大廚勳章

回覆 celiamum 的帖子

努力呀!!!祝福你!!!

複式洋房

回覆:重新出發 ! (update 12 Dec - 有進步 !)

直頭掂喇!加油!

男爵府

hashtag影視迷勳章 玩具勳章

引用:+本帖最後由+celiamum+於+12-12-12+17:47+

原帖由 celiamum 於 12-12-12 發表

(update : 12 Dec 2012)
好好呀,已經入返房瞓

男爵府

回覆:重新出發 ! (update 12 Dec - 有進步 !)

加油呀!

複式洋房

給個機會彼此吧
命運就地改寫只因你我當天那一眼

首頁
45678...9

尾頁

跳至