母乳餵哺

跳至

首頁
45678...12

尾頁

男爵府

BK Milk勳章

引用:Quote:原帖由+jenna7866+於+12-12-11+發表

原帖由 lazylake 於 12-12-11 發表
而家D人唔識睇中文吖,我係有排隊,我係等唔切已經去揾第二間,唔知就問清楚

...
咁refer to the topic, 泵奶唔係大曬,你bb爆片大晒,好未?

好明顯樓主同其他媽媽嘅價值觀好唔同,仍然覺得人哋喺育嬰房泵奶時間長係有問題,係不顧其他人感受嘅行為,咁大家亦無需要去勉強樓主去接受我哋嘅價值觀。正所謂一樣米養百樣人,樓主咁偏激我真係要祝你身體健康,日日有中氣!

男爵府

引用:Quote:原帖由+lazylake+於+12-12-11+發表而

原帖由 Yenyenng 於 12-12-11 發表
咁refer to the topic, 泵奶唔係大曬,你bb爆片大晒,好未?
咁我都祝你好運!

侯爵府

畀面勳章

引用:Quote:原帖由+lazylake+於+12-12-11+發表而

唉~ 人地貴族家庭,唔等得,唔話得,成個世界圍住佢個家庭轉先至岩,佢用幾多時間,人地就唔可以用多過佢,又要迫人飲屎奶,但自己個B就唔可以係廁所換屎片~ 有JM都話ocesn park個個廁所都有換片設施,只係佢唔去用~

大宅

回覆:好嬲吖!泵奶唔係大晒!

個個既意見都係一致,但樓主仍然堅持己見,完全無諗下人地講既有無道理,一咪以自己感覺行先,真係不得不比個服字佢。希望樓主將來教養兒女時能有智慧,如果兒女似佢咁,就真係好難教。

複式洋房

引用:Quote:原帖由+Aurorasea+於+12-12-09+發表

原帖由 lazylake 於 12-12-09 發表
可能你末去過海洋公園,果度冇尿片枱,同埋我真係冇聽過話奶媽優先
再講我開呢個post原意係叫人唔好 ...
得一間房自己又泵緊奶真係好難共用。點可以無啦啦有個陌生人睇住自己係度泵奶?而且換片有時仲會有爸爸一齊。

男爵府

引用:樓主點極都唔化既+用房泵奶十五分鐘都要上

原帖由 jazzcnl 於 12-12-11 發表
樓主點極都唔化既 用房泵奶十五分鐘都要上網比人話 唔怪得而家咁多奶媽堅持唔到轉晒餵粉啦 坦白講 你爆屎係 ...
Sorry!我真係會share喎,我係本著人人平等,人人都可以用,冇論你喂人奶,奶粉!每個BB都有需要!我覺得泵奶仲可以停,埋身仲難!停泵之後又唔係冇奶出,返而埋BB會嘈,會喊!抱住又難開門!會唔會你地先唔化,覺得自己大晒!我表明好多次係論用者態度,唔係我個囡優先!我地係選擇咗離開揾第二間!照睇咁多回覆呢度D媽媽係真係覺得泵奶大晒!同埋覺得换片share冇問題,因為佢又唔係柯上去,D奶盖好,而開門表明泵緊奶,相信佢地换片都會快D!

男爵府

引用:Quote:原帖由+Yenyenng+於+12-12-11+發表咁

原帖由 beiette 於 12-12-11 發表
唉~ 人地貴族家庭,唔等得,唔話得,成個世界圍住佢個家庭轉先至岩,佢用幾多時間,人地就唔可以用多過佢, ...
人地話個個有你就信,我就係入過冇,因為海洋公園奶房就係洗手隔離!我地仲去咗第二度,但果間維修緊!其實我都有動搖過,但我問完我D同事,佢地都一致認為地方係共用,唔應該咁!!

子爵府

你停泵再開始仲有奶出,唔代表個個都可以好多媽媽比人窒一窒就已經無奶出

男爵府

仲有你唔好幫我改topic.你冇權咖

男爵府

真係好笑到有媽媽祝我身體健康,我D囝囡有智慧,咁我老公話大家覺得係街換片冇問題,咁祝係街换片换到十五歲!!btw我唔再大家爭論,你地岩晒啦,sorry la

男爵府

BK Milk勳章

引用:Quote:原帖由+Yenyenng+於+12-12-11+發表咁

仲有你唔好幫我改topic.你冇權咖

真係笑咗。文字真係奇妙,26個字母明明全部都識,偏偏將佢哋擺下位加下隔位就唔識。

我發誓我無改你個題目,如果令你誤會,不好意思!

男爵府

引用:Quote:原帖由+lazylake+於+12-12-11+發表仲

真係笑咗。文字真係奇妙,26個字母明明全部都識,偏偏將佢哋擺下位加下隔位就唔識。 ...

我只係寫好嬲吖,泵奶唔係大晒!我冇寫你bb爆片大晒!咁你發嘅誓要一定對現吖!!

男爵府

引用:你停泵再開始仲有奶出,唔代表個個都可以好

原帖由 chan_chi_mun 於 12-12-11 發表
你停泵再開始仲有奶出,唔代表個個都可以好多媽媽比人窒一窒就已經無奶出

...
感恩!!!我真比好多媽媽好彩,

侯爵府

畀面勳章

引用:Quote:原帖由+jazzcnl+於+12-12-11+發表樓

Sorry!我真係會share喎,我係本著人人平等,人人都可以用,冇論你喂人奶,奶粉!每個BB都有需要!我覺得泵 ...
我地都係講緊用者態度,人地用15分鐘啫,而且係正確咁使用育嬰室~ 咁你嬲乜野?? 照睇你咁多回覆,你真係覺得你要換屎片真係大哂~ 人地BB等緊食奶,你要人地媽媽分開幾次泵,你同你個B等15分鐘都唔得啦,人地bb就等得呀?? 停左之後又唔會冇奶出!? 照你咁既思路去,你個B遲一陣換屎片夠唔會有即時生命危險咯~

男爵府

引用:Quote:原帖由+lazylake+於+12-12-11+發表So

原帖由 beiette 於 12-12-11 發表
我地都係講緊用者態度,人地用15分鐘啫,而且係正確咁使用育嬰室~ 咁你嬲乜野?? 照睇你咁多回覆,你真係覺 ...
拿...........黎位jm又強加你諗係我身上,我都係講用者態度!!!唔該温好書先鬧!!

男爵府

吓......唔講開我都唔知泵泵下停會冇奶出!我係屋企成日泵下整下其他嘢,之後再泵!咁你地又真係好慘喎!!!

禁止訪問

侯爵府

畀面勳章

引用:Quote:原帖由+beiette+於+12-12-11+發表我

拿...........黎位jm又強加你諗係我身上,我都係講用者態度!!!唔該温好書先鬧!!

...
廢話! 我地成班媽媽咪就係講緊用者態度囉,理唔理解到呀? 學人講用者態度,檢討下自己先啦~

子爵府

大家都係人奶媽應該互相支持,互相忍讓呀 ~~

侯爵府

畀面勳章

引用:吓......唔講開我都唔知泵泵下停會冇奶出!

吓......唔講開我都唔知泵泵下停會冇奶出!我係屋企成日泵下整下其他嘢,之後再泵!咁你地又真係好慘喎!! ...
真係好唔衛生,正常就梗係泵好就立即儲蓄,泵下又停下,D奶就咁係個溫室度擺,之後有再加奶入去… 你呀B慘D,食D處理得唔好既奶~

首頁
45678...12

尾頁

跳至